Şimdi Ara

Ps4 için anfili 5.1 tavsiyesi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Çok aklımı çeliyorsun bunu illede al diye yav, bu fiyata başka güzel model bulamazsak alayım ustalar, siz biliyorsunuz bu işi ben bilmiyorum? (:
  • Aslında çok zor değil AVR seçmek. Bir kere Optik girişten baglanacağı için AVR cihazda DTS ve DOLBY desteği mutlaka olmalı. Hatta DTS HD gibi özellikleri olması dahada iyi. Dahası AVR nin kaç watt ses vereceği ve kaç kanal olduğu ? Çünki kolon alırkende AVR nin kolon başına olan watt çıkışından düşük olmamalıdır hatta biraz daha yüksek bile olabilir. Örneğin kanal başına 100 watt çıkışı olan bir AVR için 120-150 watt hoparlor almak doğrudur. Ama AVR kanal başına 100 watt veriyorum desede genelde çoğu AVR Stereo Modu dışında 5+1 ayarlandımı kanal başına belirttiği watt değerinin bile altına düşebilir.

    Şu yazıyı oku, ANFİLERDE GÜÇ HİLELERİ:
    http://forum.donanimhaber.com/m_58457574/mpage_1/tm.htm


    Zaten bu tarz AVR ler en az 5+1 kanaldır. AVR lerin çoğunda da subwoofer çıkışı güçlü ve watt'lı değildir sadece sinyal şeklindedir. Bu nedenle de aktif sub dediğimiz yani içerisinde amplifikator devresi olan subwooferlardan almak gerekir. Sadece bazı (azınlık) modellerde sub çıkışları aktiftir yani wattlıdır ve pasif subwoofer takarak ses alınabilir. Bunun artısı nedir yada eksisi nedir dersen tercih meselesidir diyebilirim.

    Dikkat etmen gereken konular genelde kabaca boyle.


    Yok daha ince detaya girersek bazı AVR lere mikrofon bağlanabilir ve 5+1 hoparlorlerin konumlarını bu mik sayesinde en doğru şekilde yapmak mumkun olabilir. Çoğu zaman AVR sistem kolonların yerleşim şeklinde göre hoparlorlere giden sesi daha kalitel verebilir, frekanslarda yada derinlikte ayarlama yaparak. Ancak bu özelliğe sahip AVR ler biraz daha ust sınıftır ve fiyat da buna göre farklılaşacaktır.

    Ama üstteki sony fiyatına ve temizliğine, kanal sayısına, kod çözme yetenegine göre gayet iyidir, bunuda mesajımın sonuna ekleyeyim




  • Bu linki müsait zamanımda inceleyeceğim, teşekkürler.

    Bass olarak çok ilerde aktif alırım diye düşünüyorum anlattıklarına göre.

    Yukarıda linkini verdiğim o Pioneer AVR'de bahsettiğin mikrofon bağlayıp 5.1 'i mikrofondaki konuma göre otomatik ayarlama sistemi vardı mesela. (:

    Birde şöyle bir sistem buldum, bu nasıldır? Sanırım bu eski tip bişey,http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-dts-li-sony-amfi-plus-aktif-subwoofer-li-set-koda-aiwa-185043446/detay

    O Sony AVR aklıma yattı, sadece biraz daha araştırma yapıp almayı planlıyorum. :)




  • Görüntü değil derdim, belkide iyidir diye danışıyorum attığım her linkte dediğim gibi. :)

    Ona bakarsanız Bose Lifestyle serisi minicik, görüntüde hiç bişey yok ama 10-20bin tl arası fiyatları var. Ayrıca hoparlörler büyük oldukça yüksek seste daha iyi kendini gösterecekler diye biliyorum, hani sesin vurup, büyük çaplı höparlörün kendini geri toplama mesafesi daha uzun oluyor gibi şeyler söylemişti bir arkadaşım.

    İyisi mi ben @turuncu55 hocama da danıştıktan sonra şu yukarıdaki Sony AVR'yi şimdilik alayım, ileride sistem denk gelirse yine sizlere danışıp alırım? (:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxthon -- 13 Kasım 2014; 12:08:20 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.