Şimdi Ara

Ps4 ve led tv için kesintisiz güç kaynağı kullanan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
7.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirkumsali


    quote:

    Orijinalden alıntı: AbaraiRenji

    quote:

    Orijinalden alıntı: sirkumsali


    quote:

    Orijinalden alıntı: AbaraiRenji

    quote:

    Orijinalden alıntı: sirkumsali

    Ya hala alamadım hala kendime sinir oluyorum. Online ve line interactive var hangisini alsam bilmiyorum. Online pahalı diğeri de pek güven vermiyor, anlamadım gitti bu işi

    Ben hiçbir zararını görmedim aksine çok içim rahat. Online'a gerek yok ev içi kullanımı yapacaksınız çünkü.

    Hassas cihazlar için de online alın diyorlar ama. Sizin elektrik durumu nasıl? Çok gidiyor mu? Nerde yaşıyorsunuz?

    Kocaeli - İzmit. Yeteri kadar kesinti oluyor burada da. OKB hastası biriyim ben sizin kadar sıkıntı etmemiştim aldım Tunçmatik UPS gerçekten rahatladım, düşünmüyorum bile şu an.

    Valla ben de anlamadım bu kadar niye sıkıntı yapıyorum. Galiba okudukça başka fikirlere dalıyorum. Dediğiniz gibi en iyisi gidip sizinki gibi almak.
    Siz modem, led tv ve ps4 takıyorsunuz değil mi?

    Sadece Ps4 ve TV var. Fakat siz ek olarak modem taksanız da bir sıkıntı olmaz. Ben gerek görmedim çünkü. Siz bağlantı kopmasın da istiyorsunuz.




  • sirkumsali S kullanıcısına yanıt
    konuyu hortlatıyım dedım ne yaptınız hocam ne aldınız bende alamyı dusunuyorudma tavsıyenız nedır?
  • Merhaba,

    Evimdeki tüm cihazlar farklı farklı UPS'lere bağlı. Online ve Line-interactive olmak üzere. Oyun odamdaki cihazların hepsini 2000VA'lık Online'a bağlı ve tek PS4-TV'yi 1 saat götürüyor rahat rahat. Salondaki sistemlerim ise bölüşerek 2 adet 1000VA Line-İnteractive UPS'e bağlı ve onlarda 15-20DK kadar gidiyor.

    UPS'ler içinde bulundurdukları 12V akülerdeki enerjiyi 220V'a çevirerek size elektrik olarak sunuyor. Bu noktada kaliteli ürün kullanmanın avantajı bu çevirimi yapan kartın kalitesi ile birebir orantılıdır. Sonuçta elektrik kesilir kesilmez devreye girmeleri lazım (Line-int olanları kastediyorum.)

    UPS'leri de biraz açayım.

    Online UPS'ler şebekeden aldıkları elektrik ile akülerini sarj ederken, size sürekli kendi aküleri üzerindeki elektriği verirler ve elektrik kesintilerinde asla enerji kaybı yaşamazsınız çünkü sürekli cihazdan elektrik alırsınız.

    Line-int UPS'ler ise size şebeke elektriğini by-pass eder ve elektrik kesildiği anda saniyenin %99'u oranı ile (Bunu iddia ederler) devreye içindeki aküleri sokar ve elektrik vermeye devam eder.

    Kimi UPS'lerin üzerinde pilin sarj durumunu gösteren LCD ekranlar vardır, oradan takip edebilirsiniz ama ekran yoksa da çok kafanıza takmayın. Sonuçta bu cihazların içinde Buzzer var ve sizi cidden rahatsız edecek dB'de uyarı sesi veriyorlar. Akü içindeki enerji %30'a geldiği zamanda uyarı ses tonu değişir ve size artık enerjim bitiyor, toparla her şeyi kapat derler. =)

    Ben 15 yıldır UPS'li kullanıyorum herşeyimi, UPS yüzünden bozulan bir cihazım hiç olmadı. Size önereceğim markalar ise FSP, Tunçmatik, Powercom...

    Not: Bu cihazları alırken içindeki akü sayısına dikkat ederin. 1000VA'lık line-int UPS alacaksanız 12V 7A'lik 2 adet akü olsun. Ayrıca oda aynı odada olacaksanız fansız model tercih edin ama kapalı yerde tutmayın ya da üzerini örtmeyin, ısınırlar çünkü.

    Online alacaksanız onların %90'ı fanlıdır, fan sesi sizi rahatsız eder. O nedenle ben oyun odasında kullandığımı balkona attım, duvarı delip iki tarafına paralel priz taktım.

    Kafanıza takılan birşey olursa sorabilirsiniz.




  • Yaklaşık 8 yıldır kullanıyorum Tunçmatik marka 1000 wat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobaa tam da aradığım konu. Bu kadar denk gelir :))

    Arkadaşlar 140cm led tv ve ps4 için güç kaynağı arıyorum. Sürekli elektrikte dalgalanmalar ve kesintiler oluyor. Haliyle cihazlar restart yapıyor. Zarar görecek korkuyorum. Konuyu okuduktan sonra fanli modellerden korktum ama fansizlar da zayıf kalıyor herhalde. Var mı bana tavsiye edebileceğiniz bir model fansız ama bu kombinasyonu kaldıracak bir marka model? Fiyat çok önemli değil. Kaliteli ve işlevsel olması önceliğimdir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 aydır tuncmatik lite II 850va ups ile philips 55pus6581 televizyonumda takılı kullanıyorum. Bazı zamanlar çıt çıt ses yapıyor devreye girip çıktığını duyuyorum. Bazı zamanlar elektrik gittiginde sıkıntısız devreye giriyor. Televizyonumda elektrik gidip geldiğinde hicbir fark hissetmiyorum. Amacım elektrik gittiginde izlemek değil tamamen elektrik dalgalanmalarina karşı televizyonu koruma isteğimdir. Zaten elektrik gittiginde 5 dk içinde televizyonumu kapatıyorum. Umarım bilgi ihtiyacı olanlara faydası olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hbg_ant2

    15 aydır tuncmatik lite II 850va ups ile philips 55pus6581 televizyonumda takılı kullanıyorum. Bazı zamanlar çıt çıt ses yapıyor devreye girip çıktığını duyuyorum. Bazı zamanlar elektrik gittiginde sıkıntısız devreye giriyor. Televizyonumda elektrik gidip geldiğinde hicbir fark hissetmiyorum. Amacım elektrik gittiginde izlemek değil tamamen elektrik dalgalanmalarina karşı televizyonu koruma isteğimdir. Zaten elektrik gittiginde 5 dk içinde televizyonumu kapatıyorum. Umarım bilgi ihtiyacı olanlara faydası olur.
    Çok faydası oldu hocam teşekkür ederim. Fan var mı sizin cihazinizda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pkm

    Çok faydası oldu hocam teşekkür ederim. Fan var mı sizin cihazinizda?

    Alıntıları Göster
    Fan yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hbg_ant2 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim 👏👏👏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FSP 800VA aldım. Favori sıralam şu şekilde F/P mantığında:

    1 - Necron (Toshiba)
    2 - FSP
    3 - Eaton
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.