Şimdi Ara

PSN paylaşmak suç mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PSN Hesaplarının veya oyunlarının bu şekilde paylaşılması suç olabilir mi?
    Ben PSN web sitesinden baktım ama buna ait bir sınırlama göremedim.
    Sonra adamlar dava açıp oyunlarınızı/hesaplarınızı paylaşıyorsunuz bu yasal değil demesinler.

    Digiturk ü paylaşmak gibi değerlendirilebilir sanki?

    Yorumu olan?



  • Evet. Playstation sozlesmesinde yazar hesabinizi paylasmayin diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C-TRanger

    Evet. Playstation sozlesmesinde yazar hesabinizi paylasmayin diye.


    Yanlış hatırlamıyorsam;PSN hesabının başka ellere geçmesi durumunda sorumluluk kullanıcıya aittir diye bir madde var,yani paylaşmak yasak değil diye biliyorum ayrıca Sony özellikle 2 indirme hakkı veriyor ama bunlar paylaşmak için değil,tekrar kullanım için.ama biri aydınlatırsa iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Dot -- 10 Ocak 2013; 19:40:46 >
  • Psn hesaplarının birden fazla konsolda kullanılmasına Sony resmi olarak "Game Sharing" diyor.

    Game: Oyun

    Share: Paylaşmak

    Bu şekilde hesap paylaşan binlerce insan var, Sony'nin hepsine dava açıp bindiği dalı kesecek hali yok. Kaldı ki ortada davalık bir durum da yok, sonuçta herhangi bir hack işlemi sonucu yapılan bir durum değil, aksine bu hakkı bize zaten Sony veriyor. Sony buna tamamen karşı olsaydı paylaşım hakkını 5'ten direk 1'e indirirdi, 2'ye indirdiyse o hakkı arzu ettiğin takdirde kullanıp hesabı paylaşman kadar doğal birşey yok. Kendi hesabını deactive edip başkasına devretmek söz ediyorsanız da; PS3 sistemine deactive buttonunu babam koymadı, Sony koydu Yani kısaca herşey usulüne uygun, biz sadece imkanları kullanıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hesabın farklı PS3'lerde aktif edebilme hakkının amacı evde 2'den fazla PS3-PSP veya PS Vita varsa aynı oyunu tekrar satın almadan farklı cihazlarda oynamak veya cihazın bozulduğunda hesabındaki oyunlara sorunsuz erişmek. Tabi bu hak çoğu kişi tarafından kötü yönde kullanıldı, 5 kişi anlaşıp 1/5 fiyata oyun alma dönemi başladı. Firmalar zarar ettiği için Sony'ye baskı yaptı sonuçta 5 farklı PS3'de aktif etme hakkı 2'ye düştü.

    PSN hesabını satmak, takaslamak, kiralamak, paylaşmak kullanıcı sözleşmesine aykırı. Eğer biri şikayet ederse Sony dava açmaz, hesabı ve cihazı banlar.
  • You must keep your password and other account details secret (other than your Online ID), and not share them with anyone else, to prevent unauthorised use of your Sony Entertainment Network account. If you share account details with someone who uses your account in breach of these Conditions or we believe that your account has been compromised, your account and/or access to Sony Entertainment Network may be suspended or terminated. We are not liable for any unauthorised use or sharing of your Sony Entertainment Network account.

    Google'cası:
    Şifrenizin ve diğer hesap bilgilerini gizli (senin Online Kimliği dışında) tut, ve Sony Entertainment Network hesabınızın yetkisiz kullanımını önlemek için, başka bir kişiyle paylaşmak yasaktır. Eğer bu Şartları ihlal hesabınızı kullanan veya hesabınıza girildiğini inanıyoruz biriyle hesap bilgilerini paylaşmak, hesabınızın ve / veya Sony Entertainment Network erişimi askıya alınabilir ya da feshedilebilir. Biz Sony Entertainment Network hesabınızın her türlü yetkisiz kullanımını veya paylaşım sorumlu değildir.

    Tamamı için:
    http://www.sonyentertainmentnetwork.com/tr-en/legal/terms-of-service-and-user-agreement/




  • hala tutturmuşlar sony paylaşmak için vermiyor diye.onun verilmesinin amacı KANKAnla birlikte oyun almak.birlikte oynayabilmek.yok makina bozulcakta,diğer makina için kullancakta diye birşey yok.tabii ki amacı içinde o var ama ilk amaç değil.5 oyun hakkı verdiğinde de paylaşmak için vermiyordu zaten.5 kere makinan bozulursa diye veriyordu değil mi?zaten internet üzerindende deaktif edilebiliyor belli süredir.

    tabii ki bi sorun çıktığında dolandırıcılık gibi sony bundan sorumlu değil.ordaki maddenin asıl anlatmak istediği o.


    arkadaşın biride demiş 5 hak kötüye kullanılınca 2 ye düşürüldü diye.firmalar , sony düşenememişti bunu zaten.
  • Hala tutturmus kankalarla paylasmak icin diyenler var.
    Hadi bende Ps3, Psp ve Vita var ne oldu simdi bir cihaz acikta kaldi?
    Home Use Only gibi bir kavram varken koskoca sirket senin kankani dusunecek.
    Zaten oyun firmalari da aptaldi ya 50 dolarlik oyunu sen yeter kikankanla rahat rahat oyna diye 10 dolardan satilmasina razi olacakti.

    Zaten Apple da yapiyor ayni durumu 5 kisiye kadar cikiyor cihaz sayisi onlarda 1 dolarlik oyunu kankayla paylas diye yapiyordu yoksa ayni evde 4-5 tane iOS cihaz olmasi mumkun degil :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala şunun amacını anlamamış insanlar var.daha 2 cümleyi anlayamayanlar için oldukça karışık gelebilir limitlerini anlıyorum.bende örneğin bende 3 tane cihaz var diyor.herkeste de cihaz var.ve aldığın oyununda hepsi o sony ürününe uyumlu değil mi onun için kullanacak.

    birde koca şirket senin kankanı alsın diye yapcak hali yok ya diye yazmış..affedersiniz de embesillikte son noktaya gelmiş artık.orda ki kanka amacı aldığın kişinin güvenilir olması.

    birde sistemi apple ile karşılaştırıyor.1 dolarlık ürünü 5 kere alsa kredi çekecek hali yok insanların.ki ikisede farklı şeyler.

    şunun amacı güvenilir arkadaşın ile paylaşırsın yada makinan bozulduğunda , evde başka cihazın varsa onlarda da kullanabilmek.ama herkeste anlama seviyesi aynı değil maalesef.

    ps3 cafeleri hiç karıştırma zaten.

    daha anlamayanlar varsa istedikleri gibi kullansın.
  • Hala bazi arkadaslar hem hakaret ediyor hem de bilgisizce yaziyor

    Bu arkadaslar Psn servisinin sadece oyundan ibaret oldugunu saniyorlar, sonucta Psn uzerinden koskoca yapim sirketleri, koskoca tv kanallari ve hatta sppr organizasyonlari icerik satmiyordu zaten, ben Ps3 e dizi indirdiysem o diziyi Vita veya Psp ile niye yanimda tasiyayim ki?

    Ayrica yine bu arkadaslar bir cok Psn oyunun multiplatform oldugunu da bilmezler

    Neyse bunu bir tarafa koyarsak benim yazimda belirttigim noktayi son cumlede kullanip anlama seviyesinden bahsedenler daha komik
    Biz zaten Home Use Only demisiz diyor ki evde baska bir cihazin varsa orda kullanmak icin veriliyor bu hak, sanki biz baska bir sey demisiz gibi ama kendileri soyle de yazabiliyor
    "yok makina bozulcakta,diğer makina için kullancakta diye birşey yok.tabii ki amacı içinde o var ama ilk amaç değil"

    Komik

    Neyse isin sozu Psn hesabinizi paylasmak yasal degil telif hakki ile korunan her urun sadece ev kullanimini kapsar 5 hak verilmis 10 hak verilmis muhim degil, bu sadece Psn icin degil ev kullanimina verilen hersey icin gecerlidir.
    Adsl baglantisini WiFi ile ev disina paylastirmak bile suctur ama bir cok kablosuz modem 16 istemciye kadar paylasim yapabiliyor, bir sikayete konu olursa paylasiminiz gelirler cezayi keserler ve cikip kardesim 16 tane paylasim hakkim var diyemezsiniz.

    Apple da Sony de kara kasiniza kara gozunuze vermiyor bu haklari Amerika'daki tuketici haklarini koruma geregi zorunluluktan veriyor yoksa hic bir sirket 100 dolar kazanacagi bir hizmeti 20 dolara verdirtmez Turkiye deki gibi tuketici ikinci planda degil orada.

    Neyse bu kadar sevgi ve saygi cercevesinde bilgi vermek yeter, hadi bana iyi gunlerrr.

    Not:Psn paylasimi bende yapiyorum ama cikip paylasim yapiyorum diye de yasal oldugunu iddia etmiyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.