Şimdi Ara

psu fan devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba elektrik devreleri konusunda bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var, aopen marka aşağıda resimleri bulunan psu yeni aldım. Psu 12 cm fana sahip yanlız fan gürültülü çalışıyor psu üzerinden noise controller ibaresi var. Psu yu açtığımda yukarıdaki resimlerini verdiğim bir devre var devre elemanlarının yanındada ucuna tornavida girecek şekilde küçük bir devre elamanı yapmışlar. Acaba psu nun bu kısmı fan hızını kontrol etmek içinmidir. Yanlış birşeyler yapmak istemiyorum.

    Konuya katılan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modding -- 2 Mayıs 2009; 16:28:33 >



  • Fan hızını yavaşlatarak sesin azalmasını sağlarsın fakat. Psu fazla ısınır. Hatta bu kasadaki diğer bileşenlerede yansır. Bence sesiz bir 120 mm fan alıp taksan daha rahat edersin..

    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=L0183
  • Resimler aşağıda demişsin ama yukarıdalar
    Bir ayar yap,bakalım hız ayarı yapıyor mu.ama zannetmem.gerek de yok.bendeki fan sessiz çalışıyor.o ayar başka birşey içindir.
  • Fan değiştirmek için galiba havya ihtiyacım olacak çünkü fan soketsiz olarak direkt devreye bağlanıyor.
    O kısmın fan ayarı ile ilgili olduğuna emin olsam deneyeceğim ama emin olmadığım için default ayarlarını bozmak istemiyorum. eloko senin psu da benimkinin aynısı galiba ? galiba çözüm elima havya alıp
    krm-iks arkadaşın dediği gibi sessiz bir fan takmak olacak.
  • yeni aldığın psu nun içini mi açtın bnede thermaltake 460watt var, ondada noise control dalgası var. yalnız öyle içini açıp trimpot ile değil o çekilen güce göre fan devrini ayarlıyor. masaüstü/internet ortamında çok sessiz, oyunlarda fanın devri artıyor ve gürültüsüde artıyor. peak 350watt güç kaynağın var ki o güç kaynağı nominal 300 wattır (benimki peak 550 watt). muhtemelen senin sistemini sınırda kaldırıyor, o yüzden fazla ısınıyor ve fanda gürültü yapıyor.

    kusura bakma ama, fan hızı elle ayarlanabilecek olsa son kullanıcı tarafından, hiç psuyu açmak gerekirmiydi? heryeri garanti etiketi bir güç ürünü içi açılar fan hızı ayarlanır mı?




  • Gürültü kontrolü denilen zımbırtı çıkış katındaki soğutucuya sensör ile bağlantılıdır hızını sıcaklığa göre ayarlar.Eğer sensör yoksa çekilen akıma göre ayar yapıyodur ama normalde çok sessiz çalışır fanları..senin fanda sorun olabilir belki aşırı ses yapıyosa tabi.
  • Evet maalesef bu fan sesi canımı sıktı , o nedenle içini açtım. Fan hızı hep sabit kalıyor ne artıyor ne azalıyor, alsında bu sistem için psu fazla güçlü bile bence çünkü sistemde p4 2,6 işlemci 1 gb tek slot ram 1 adet ide 80 gb disk 1 adet dvd rw mevcut. Ekran kartı bile takmadım onboard kullanıyorum. Yani bu durumda bahsettiğiniz çıkış gücüne bağlı olarak fan hızı artma durumu yok zannedersem default ayar olarak fanın hızlı çalıştığını düşünüyorum. Ayrıca aşırı bir ses derken çok fazla bağırmıyor ama yinede insanı rahatsız eden bir ses çıkartıyor. Anormal bir durum olduğunu düşünüyorum.
  • fanda problem olabilir o zaman. yalnız o trimpot fan hızı değil. fanı değiştirin o zaman.
  • Yeni aldığını söyledin o halde söktüğün belli olmuyor,yırtık etiket yoksa müdahale etmediysen garantiye vermeyi dene bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.