Şimdi Ara

PTT kilometre sorgulama güvenilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir araç alma arefesindeyken alacağım aracın kilometresinden şüphelendim. plakasıyla ptt avm'de kontrol edince bilgiler uyuşuyor fakat bu bilgiler kesin doğru bilgi midir?

    Yani muayene sırasında direk ekranda yazan km'yi mi yazıyorlar doğruluğunu kontrol etmeden yoksa bir daha OBD ile bakılması mı gerekir?



  • Direkt ekranda görünen kilometreyi yazarlar. OBD vs denetimi yok. Bu yüzden muayeneye girmeden önce kilometre düşürüldüyse bunu anlamak çok zor. 2 muayene arası kilometre farkının aracı kullanan kişinin tarifiyle uyumlu olması beklenir.

    Örneğin günlük 20 km gidiş 20 km geliş, ev-iş arası kullanıyorum diyen birinin haftaiçi günde 40 km, haftasonu gezmelerini de hesaba katınca ayda tahmini 1200 km yapması beklenir. Bu da yıllık 14.400 km yapar. İki muayene arası km farkı 15.000-20.000 arası ise normal sayılabilir. 8.000-10.000 çıkarsa şüphe edebilirsiniz.

    Bazı arabalarda km bilgisi bir kaç farklı yere kaydediliyor, ekrandaki km düşürülse bile farklı yerlerden orjinal km okunabiliyor ama bu işi yapanların çoğu bunu bildiği için her yerden değiştiriyor.
  • Araba yetkili servise girmişse araç maliki ile gidip öğrenebilirsiniz. Ancak 2-3-4 vs sahibi ise malik bile kendinden önceki kayıtları göremez.

    Arabanın durumundan azçok anlaşılır triger zincirdir mesela ama değişmiştir km 60.000 ise düşürüldüğü açık kendi aracımda 150.000km/7yıl , baskı balatada küçük trafiği az bi şehirde 100.000km altında bitmez. Koltukların yıpranmasına bakarsın ama kılıf kullandıysa ters köşe olur iyi incelemek lazım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.