Şimdi Ara

PYTHON MI C Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hiç yazılım bilgim yok. Sizce c ile mi başlamalıyım yoksa python ile mi? Bu arada c ve python ile neler yapılabilir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Python dilin kuramsallığı ve sadeliği yüzünden bilimsel çalışmalarda çokça tercih edilen bir dil. Matematiksel analiz, yapay zeka, framework oluşturma, özellikle daha derin dillerde yazılmış iskelet yapılar için interface (veya daha çok embedded language diye geçer) alanlarda kullanılıyor, son zamanlar Qt gibi frameworkler sayesinde güzel masaüstü uygulamalarda geliştirtirilebilir oldu.

    C daha çok donanıma yakın bir dil, genelde çok hızlı çalışması gereken (reel time) uygulamalarda kullanılıyor. Çekirdek yapıların yazımında ve mikroişlemcilerin programlanmasında kullanılır. Endüstride özellikle 8051 gibi mikrodenetleyicilerin programlaması C ve Assembly dilinde gerçekleştiriliyor.

    Tabi daha yüksek diller kullanıp arada converterler ile yine assembly ve C diline programları çevirebilirsin fakat bunlar güvenilir değil, garbage dediğimiz kalıntılar bırakabiliyor ve algoritmaları optimum şekilde çeviremezler.

    Eğer mühendislikle (özellikle elektrik elektronik) ilgin varsa C ile başlayıp Proteus ve Keil gibi mikroişlemci programlama konularına bakabilirsin, şahsen Python 3 ile başlamanı öneririm, şu sıralar DNN gibi popüler konularda oldukça çok başlangıç videoları var.

    İlerisi için bir bilgi olsun diye de şunu belirtmek isterim, genelde diller projeye göre seçilir, ne yapmak istediğinize bağlı bu biraz. Web Programlama yapmak istiyorsanız JavaScript ile başlamanız daha iyi olur gibi.





  • c ile başla.eğer yapay zela ve veri bilimi ile ilerlemek istiyorsan python derim.

  • Eger ingilizcen varsa Harvard CS50 2020, Ingilizcen yoksa Kodluyoruz CS50 ile basla. Temel baslangic icin direkt Python ile baslamaktan cok daha faydali olacaktir.

  • Microsoft'un Small Basic'ini dene, İngilizce gerektirmiyor. Her yazacağın kod'un Türkçe açıklaması anında yan panelde çıkıyor. Kod'lar da zaten otomatik tamamlanıyor.


    Akademik bir geçmişin varsa Python tavsiye ederim. Lise veya Ortaokul öğrencisiysen Small Basic'i denemeni öneririm.

  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Büyüyünce istediğim meslek zaten elektronik elektronik mühendisliği veya mekatronik mühendisliği. Sence c ile mi başlamalıyım?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Komutsatırı'n dan komutlar yazarak ta ilk adımı atabilirsin. Mesela ilk komutun olsun : help

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normalvatandaş

    Büyüyünce istediğim meslek zaten elektronik elektronik mühendisliği veya mekatronik mühendisliği. Sence c ile mi başlamalıyım?

    Eğer elektroniğe ilgin varsa C tavsiye ederim. C de yazacağın programları Ardunio veya diğer microcontrollerlarda kullanarak ufak basit robotlar yapmaya başlayabilirsin veya LED lambalar ile harfler yazdırmak gibi...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.