Şimdi Ara

Qashqai 2016 1.5 DCI Kişisel İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba foruma yeni katıldım. Qashqai 1.5 DCI 2016 sahibiyim. Kişisel olarak artıları ve eksilerini yazmak istiyorum.

    Günümüzde Nissan, Honda, Hyundai, Toyota gibi markaların birebir aynı araba yaptığını hesaba katarsak son beş yılda üretilen araçlar ciddi anlamda çöp. Araca 95.000 TL ödedim ve hiç o kadar para ödemişim gibi bir hissiyat vermiyor. Tabi ki vergiler vesaire var. Bunun yerine 10 yıl önceki arabayı kullansam daha iyi.

    Bence eksileri:
    -Nissan'dan çok rahatlıkla özürlü araba alabilirsiniz. Ben aldıktan sonra farkettim ki, sol ön çamurluk ya göçük ya da kaputun o köşesi biraz yüksek. Ayar yapılmamış.
    -Amörtisörler ayar yapılmadan teslim ediliyor. Yolda ne var ne yok hissediyorsunuz.
    -Multimedia'sı kullanışsız. Ekran olsun diye ekran koymuşlar. Her şey aşırı yavaş.
    -GPS sistemi google maps'ten daha iyi değil. Olamaz da zaten. Sadece arayüzü çok yavaş.
    -Ses sistemi ayrı bir rezalet. 2005 Model bir Renault clio'da daha iyi ses sistemi var.
    -Denge çubuğu denen şey yüzünden araba kaç kere devrilmenin eşiğine geldi. Bu sistem yüzünden araç kıç atmıyor. Kıç atmaması güzel derseniz de, virajlarda beni savuruyor araç.
    -Kaputu açıp aracı çalıştırdığınızda motorun vazır vazır sallandığını görürsünüz.
    -Aracı siz sürmüyorsunuz da sanki kendiliğinden gidiyor. Kontrol sizde değilmiş hissi veriyor.
    -Geri görüş kamerası çoğu arabada olduğu gibi geniş açılı görüntü veriyor. Eğer kameraya aldanırsanız çok rahatlıkla bir yerlere vurabilirsiniz.
    -Aracın bilgisayar sistemi arada bir arıza veriyor. Aracı stop edip tekrar çalıştırmak gerekiyor. Özellikle geri kamera sırasında oluyor.
    -Aynalara bakarak aracı park etmek de zor çünkü yanlardaki kavisler yüzünden aracın arkasını ve sizin arkanızdaki aracı göremiyorsunuz. Kör nokta çok fazla.
    -Kısaca araç tam bir teneke arkadaşlar.
    -100.000 TL bu arabaya vereceğinize gidip 2005 - 2010 model bir araba alın.
    -Direksiyonu çok ağır. Bir Golf veya Polo'nun direksiyonu gibi kaymıyor yağ gibi.
    -Direksiyonu tutmadan elimle baskı yaparak dönüş yapmaya çalışırken çok kere direksiyon elimden kaydı. Direksiyon dokusu çok kaygan.
    -Direksiyon kutusunda boşluk var.
    -100 Km/h hızla giderken ön iki camı tamamen açtığınızda arka tarafa senkronize olarak belli aralıklarla hava vuruyor. Aracı sarsıyor. Sarsmak derken; arka yolcu tarafına güm güm hava vuruyor aracın titrediğini hissediyorsunuz. Saçma geldi biraz.
    -Gösterge panelinde size vites atmanız gerektiğini söylüyor. Eğer buna uyarsanız devirsiz vites atmış oluyorsunuz. Sonra vites düşe düşe 2'ye kadar inmek zorunda kalıyorsunuz.
    -Çok nadiren kalkış yaparken el frenini bırakmıyor. Not: Bu araçlarda el freni otomatik arkadaşlar. Siz ellemiyorsunuz. Aracı stop ettiğinizde kendi devreye giriyor ve yine siz hareket edecekken kendi devre dışı kalıyor. Bunun yanında tabi ki manuel olarak devre dışı da bırakabiliyorsunuz. Zaten ufacık bir tuş yapmışlar.
    -Aracınızı alacağınız nissan bayisi size bir şeyler hediye etmek isterse kabul etmeyin. "Abicim navigasyon hediye edeceğim, geri görüş kamerası bizden olsun, camlara film de çekeriz" gibi şeylere kanmayın. Bedava Lamborghini de verseler reddedin. Çünkü ucuz etin yahnisi yenmiyor ;) Paranız varsa parasıyla alın, köpek çekin.
    -Arabadaki her tuşun ışıklı olmasına rağmen kaput ve benzin kapağı tuşlarını yanyana ve aşağılarda bir yerlere koymuşlar. Işık da yanmıyor. Mazot alırken çok kere kaputu açtım.
    -Kapıları kapatırken bir teneke satın aldığınızı anlıyorsunuz.



    Bence artıları:
    -Hayatımda gördüğüm en iyi ABS sistemlerinden biri bu araçta. ABS sistemini sadece fren zannediyoruz ama öyle değil. Hızlı bir şekilde giderken yola dökülmüş yüklü bir mekanik yağ birikintisine sağ tekerleklerle girdim ve araç hiçbir şekilde yalpalamadı. Normalde sağa doğru hamle yapıp bir yere çarpmam gerekiyordu ama dümdüz devam ettim. 160 km/h
    -Yol tutuşu çok iyi. Ani hamleler yapmaktan hiç çekinmeyin.
    -Keskin bir viraja hızlı girdğinizde arabanız hiçbir zaman kıç atmayacak veya arkayı savurmayacak arkadaşlar. Denge çubuğu sebebiyle ya o virajdan çıkarsınız ya da araç direk devrilir. Arası yok.
    -Görsel olarak tasarımı eskimeyecek bir araç.
    -Aracın boyası kolay kolay çizilmiyor arkadaşlar. En güzeli bu. Arabayı ilk aldığım gün park ederken bir araca güzelce sürttüm. Ne benim arabamda çizik var ne de o araca boya bulaştı.
    -Bir dizel araç olarak torku size çakallık yaptırabilecek seviyede. Özellikle 2. ve 3. viteste atak yapabiliyorsunuz rahatça. Gerektiği zaman çok güzel sıyrılabiliyorsunuz.
    -1.5 Motor olmasına rağmen, araç doluyken yokuş yukarı çok rahat kalkıyor, çıkıyor, patinaj çekiyor.
    -Debriyaj kavraması diğer araçlarla aynı. Çok aşağıdan veya yukarıdan değil.
    -Fren sistemi kesinlikle güven veriyor. "Nasıl olsa dururum" diyebilirsiniz.
    -Dizel araç sürdüğünüzü unutuyorsunuz. Camlar kapalıyken içeri hiç motor sesi gelmiyor.
    -Araç genel olarak yakıt cimrisi. Devirli kullandığımda max 14 litreyi gördüm. Devirsiz kullandığımda ise 4 litre yaktım. Hem de şehir içi.
    -Klima ve kalorifer sistemi standart-iyi.
    -Otomatik far ve silecek sistemleri tam olarak sizin yapacağınız şeyleri yapıyor.



    Sonuç: 100.000 Liralık bir araba değil bu. Paran vardır mercedes bmw'ye binersin. Ya da ucuza ikinci el eski ve sağlam bilindik bir araba alırsın. Ama bu aracı tavsiye etmiyorum. Görünüşe aldanmayın. Her sene daha iyi görünen bir araba yapacaklar.

    Kataloglarda olmayan, enteresan ve cins cins sorularınız varsa sorabilirsiniz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.