Şimdi Ara

Radar Dedektörü Tespit Edilebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
5
Favori
35.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnternet üzerinden yurt dışından radar bulucu bir cihaz alsak gümrükte takılırmı takılırsa yasal bir Cezai müeyyidesi varmıdır hadi geçti diyelim polisler bunu tespit edebilirmi bilenler kullananlar yazsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Batarang- -- 23 Ekim 2015; 23:06:08 >



  • Alıntı:

    ---------

    Buradaki çoğu bilgi maalesef yanlış ve kulaktan duyma. Öncelikle radar detektörünün (RD) tamamen pasif olduğu büyük bir yanılgıdır. Her dedektörün çalışabilmesi için gerekli olan osilatör belli bir frekansta ışıma yapar. Bunu tespit eden cihazlar RDD yani Radar Dedektör Dedektörü polisimizce aktif olarak kullanılmaktadır (google: Spectre RDD). Yani siz polis radarını tespit ettiğiniz anda çok büyük ihtimal polis de sizin aracınızda RD olduğunu tespit edecektir. Yani yok çantaya atarım, mendil kutusuna gizlerim...çok büyük risk.
    Hele VG-2 gibi gibi 90'lardan kalma özellikli ucuz RD'leri ile şu an hiç şansınız yok. Spectre 4+ RDD sizi metreler önce hatta belki siz radarı dahi fark etmeden görebilir. Piyasaya her yeni RD çıktığında, karşıt olarak yeni RDD'ler çıkmaktadır. Bu işlerde ilgilenmek için bunları da takip etmeniz gerekmektedir.

    Şu an tamamen görünmez olan ve mevcut hiçbir RDD ile tespit edilemeyen (yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bulmak için kafayı camdan içeri sokmak gereken) sadece 2 markanın 2 ürünü bulunmaktadır. (Bir de araca monte edilen Installed Dedektörler var ama fiyatları 2.000 USD'den başlar.) Ama bunlar ile dahi radardan kaçmak %100 garanti değildir çünkü:
    - Polis radarı sürekli açık tutmaz. Yani 2-3 aracı aldıktan sonra radarı kapatır (yoksa hepsine ceza kesmek zorunda kalır) işi bitince tekrar açar. Yani siz radarın menzilindeyken radar kapalı olabilir ve son anda ÇAT! Geçmiş olsun.
    - Yol (viraj, tepe, önde büyük araç vs.) faktöründen dolayı RD menzili oldukça kısalabiliyor. RD ötmeye başladığında çoktan radar menziline girmiş olabilirsiniz.
    - Yeni olarak gidiş yönünde radar uygulaması ile arkadan plakaya ceza kesilmektedir ve ters radarın tespiti oldukça zordur. Siz yavaşlayana kadar ÇAT! Geçmiş olsun.
    - Bir de plakaya değilde 1 km ileride çevirme ile ceza kesiliyorsa, hadi bakalım dedektörü sakla kablosunu çıkar sakla, stres...
    - Bir de bu cihazlarda "yanlış alarm" durumu var. Başka frekansları da radar gibi algılıyor. Alın size ayrı bir stres kaynağı
    - Yeni arabaların çoğunun camları güneş ışınları için özel katmanlar içeriyor. Bu da RD algılamasını çok büyük oranda düşürebilir ve çok kısa çok kısa bir menzile sahip olabilirsiniz. Sonuç aynı.
    Ne gerek var hele 110 yerine 120 ile gidecekseniz hiç değmez. Siz en iyisi kurallara uyun. Kazasız belasız gidin.
    ----------
    Özetle demişki: Yakalanırsınız ve yakalanınca sağlam
    quote:

    Orijinalden alıntı: birkuşgibi

    Cevaplari okumadim fakat sunu biliyorum eger biri söylemediyse,
    Siz radar dedektoruyle radarin yogun sinyaller gonderdigini anliyorsunuz ve radarin yeri belli oluyor, polis aracindan da sizin aracta yogun sinyaller oldugu anlasiliyor ve ceviriyorlar... Cezasi 2bin lira gibi birseydi herhalde
    Öncelikle bilmeniz gereken gümrükte takılırsa size olacak zarar en fazla dedektöre ödedeiğiniz paranın boşa gitmesi olacaktır. Çünkü radar dedektörünün kullanılmasının ve araç içinde bulundurulmasının cezası var, ancak bireysel olarak yani ticari olmayacak şekilde getirtmenin cezası yok. Siz yurt dışından getirtirken gümrükte takılırsa el konur o kadar.

    Günümüzde satılan kaliteli dedektörlerin hiçbirisini polis tespit edemez. Kesin ve net bilgidir. Ancak Çin'den malum Çin siteleri üzerinden radar dedektörü getirtirseniz hem radar tespit etmede işinize yaramaz çünkü ya her adımda yanlış alarmlar verir, ya hiç alarm vermez yada radarın burnunun dibinden alarm verir ancak en çok karşılaşacağınız sıkıntı yanlış alarmdır.

    Başka bir forumda yine kendim yazdığım bir yazıyı buraya da koyuyorum sonuna kadar okursanız radar dedektörleri hakkında aklınızdaki birçok soruya yanıt bulabilirsiniz.


    Polisin hızınızı tespit etmek için kullandığı radar cihazı hedef araca doğru bir sinyal gönderir ve bu sinyalin geri dönüş hızına bağlı olarak hızınızı hesaplar. Radar dedektörünün görevi de bu gelen sinyali algılayarak size uyarı vermektir. Polislerin kulandığı radar cihazlarının sinyal çeşitleri X, K, Ka ve Ku bandı olarak adlandırılır. İlk radar cihazları X bandında çalışıyordu X bandı 10.525 GHz'dir. Günümüzde artık X bandı kullanılmamaktadır. Radar dedektörlerinin en çok yanlış alarm verdiği banttır, buna sebep mağazaların otomatik kapılarının, mikrodalga fırınların, çeşitli vericilerin yaydığı sinyallerle oluşan karmaşadır. Birçok radar dedektöründe X bandını devre dışı bırakma seçeneği mevcuttur. Sizde radar dedektörü kullanırken X bandını devre dışı bırakarak yanlış alarm miktarını düşürebilirsiniz.
    Bir diğer band K bandıdır 24.150 GHz'de çalışır. Bir diğer band Ka bandı 34.700 GHz'dir. Ku band ise 13.450 GHz'de çalışır.

    Konuyu bütün halinde yazmak yerine maddeler halinde yazayım daha açıklayıcı olur.


    1) İyi bir radar dedektörü hangi özelliklere sahip olmalıdır? İyi bir radar dedektörü polisin radar cihazından yaydığı sinyali en erken, en doğru şekilde tespit eden ve yanlış alarm vermeyen cihazdır. Radar dedektörlerinin en büyük sıkıntısı yanlış alarmdır. Bunu önlemek için kaliteli dedektörlerde gelişmiş sinyal algılama ve filtreleme özelliği bulunur.

    2) Radar dedektörün haber verme mesafesini neye bağlıdır? Radar dedektörünün haber verme mesafesi dedektörün kalitesine, seyir halinde olduğunuz yolun viraj, tepe altı, tepe üzeri, ağaçlar, radar cihazının takılı olduğu polis aracının yola ve tespit etmek istediği araçlara olan konumu ve polisin radar cihazının sinyal gücüne bağlıdır. Polisin radar cihazının üzerinde güç ayarı vardır, bu güç ayarı yükseltildiğinde cihaz daha uzak mesafedeki araçların hızını ölçebilir ve dedektör tarafından daha erken farkedilebilir, polis cihazın gücünü kısarsa o zaman dedektör radar cihazına daha yaklaşınca uyarı verecektir. Dedektörün vereceği uyarı aynı zamanda polis aracında takılı olan radar cihazının marka ve modeline göre de değişiklik gösteriyor.

    3) Polisin radar cihazı hızımı ne kadar mesafeden okuyabilir? Bu durum polisin radarı kurduğu yolun eğim, viraj gibi şartlarına bağlı olarak değişir. Aynı zamanda polisin radar cihazının takılı olduğu aracın sabit olmasına ve hareket halinde olmasına bağlı olarak da değişir. Hareket halinde yani radar gezici konumdayken tespit mesafesi ve hassasiyeti algılama yapacağı aracın kendisine doğru yaklaşan pozisyonda olmasıyla kendisiyle aynı yönde ilerlemesi durumuna bağlı olarak da farklılık gösterir. En uzak mesafeden en doğru ölçüm polisin radar cihazının size karşıdan bakacak şekilde sabit durduğu konumda gerçekleşir.

    4) Polis aracında radar dedektörünü tespit eden cihaz var mı? Radar dedektörü polis tarafından uzaktan tespit edilir mi? Bu sorunun cevabı hem evet hamde hayır olarak verilebilir. Radar dedektörü cihazlarının içinde osilatör var. Polisin dedektör tespit cihazı ki aslında bu polisin kullandığı radar cihazının bir özelliğidir, radar dedektörünün içinde çalışan osilatörün çalışırken yaydığı zayıf sinyali tespit eder. Bu sayede de araçta radar dedektörü olduğunu anlar. Ancak radar dedektörünün içindeki osilatörün yaydığı sinyal çok zayıf olduğundan polisin radar cihazı sizin dedektörün sinyalini ona çok yaklaştığınızda yaklaşık 8 metre kadar mesafeden yakalayabiliyor. Bu nedenle yeni nesil dedektörlerin hemen hepsi radarı tespit ettikten sonra osilatörü kapatıyor ve dedektörün polisin radar cihazı tarafından tespit edilmesini önlüyor. Sizin dedektör radarı, yani polisin radar tespit cihazını onun sizi algılayacağı mesafeden çok daha önce yakalıyor, çünkü polisin radarının yaydığı sinyal gücü sizin dedektörünüzün osilatörünün yaydığı sinyalden çok daha güçlü.
    Kısa ve net yeni nesil kaliteli dedektörlerin hiçbirini polis tespit edemez. Çin'de üretilen taklit ve uyduruk dedektörler hariç tabii ki.

    5) Polisin radar cihazının hızımı tespit etmesini önleyen karıştırıcı yada dedektör var mı? Açık ve net yok! Çok eskiden X bandı kullanıldığı zaman tek tük vardı ama tüm dünyada kullanımı yasak olduğundan merdiven altı üretimdi. Ülkemizde dahil olmak üzere hemen hiçbiryerde artık X bandı kullanılmıyor. Günümüzde kullanılan K, Ka ve Ku bandı cihazların sinyalini karıştırarak hızınızın tespit edilmesini önleyen bir cihaz yok.

    6) Hangi marka ve model dedektör? İnternette yurtdışında yapılan dedektör testlerini okuduğunuzda kafanız karışır. Çünkü o testlerin ve yorumların hemen hiçbiri bağımsız kuruluşlar ve kişiler tarafından yapılmamıştır. O testler aslında radar dedektörü üreticileri tarafından yada radar dedektörü pazarlaması yapanlar tarafından yapılmıştır. Bir testte en iyi çıkan dedektör bir diğer testte ortalamalarda çıkabilir. Şurası kesin ve net Çin'de üretilen ve Çin sitelerinde satılan dedektörleri almayın hiçbir işe yaramazlar. Hem devamlı yanlış alarm vererek sizi strese sokar, hem de polisin radar cihazı tarafından yakalanarak başınıza dert açar. Ülkemizde el altından satılan radar dedektörlerinin hemen hepsi Çin malı taklit cihazlardır. Bir radar dedektörü alırken Çin'de satışı olanlarla karşılaştırın ve Çin sitelerinde aynı cihazdan satılıyorsa almayın.

    Buradan yada özel mesaj yoluyla dedektör marka ve model tavsiyesinde bulunmamı istemeyin, kesinlikle yanıtlamicam.
    Radar bilgilerinin anlık olarak paylaşıldığı harita da içeren aplikasyonların kullanıcı sayısının artması lazım. Böylece çok daha kesin ve sürekli güncel haritalar ile seyehat mümkün olacak.

    Ancak klasik yöntemleri sayayım:

    1) Bilmediğiniz yolda hız yapmayın. Hız yapacağınız yolda hangi yokuş arkasında ne var, hangi viraj aşağı yukarı nasıldı falan biliyor olun. Böylece potansiyel polis sote yerlerini de biliyor olursunuz.

    2) Uzun mesafeye, yolun sağına sürekli bak. Radar makinaları araçların ön camında oluyor. Dolayısı ile yolun sağında yüzü sana dönük araç şüphe uyandırmalı.

    3) Radar aracı ile arana bir başka araç almak, hızlı giderken doğrudan görünmeme... Radarın biraz geç farkına vardınız. O sırada şans eseri bir kamyonu denk getirebilirseniz, Kamyonu sollarken frene asılsanız ve legal hız sınırına düşerseniz ceza yemezsiniz. Hız cezası yemeniz için kanıt gereklidir. Aracın hızı ile plakasını aynı anda okumaları şarttır. Aksi halde o hızın sizin aracınıza ait olduğuna dair bir kanıt yoktur. Kanıt yoksa suç, suç yoksa ceza da yoktur.

    4) Saldım kuçuyu önden... Hızlı araba kullanan ve sizi selektör manyağı yapmış tiplerden birini seçin. Arkasında 300-500 metre mesafe bırakarak takip edin. O geç de olsa radarı görecek ve frene basacaktır. O yavaşladığında siz de yavaşlayın. Siz daha erken yavaşladığınız için siz radara girmeyeceksiniz, o girerse girecek. Virajda, yokuşta mesafeyi kısaltırsınız. Böylece o panik frenini 100 metre önce görürsünüz. O 100 metre de size yavaşlamak için gereken iki saniye zamanı tanır.

    5) Aynı şeritte giden radar aracı... Tespiti zordur. İdeal polis araçlarından konuyor. Symbol olabilir, Accent olabilir. Genelde beyazdır (beyaz dışında bir renk ile henüz görmedim). Bu tarz araçları sollarken içine şöyle bir bakın. Bikaç kere sollarken fren çakıp sakin sakin sollamışlığım vardır. Genelde pis pis bakıyorlar.

    6) Karşı şeritten gelen radar aracı... Kaçınması en zor olan şey. Allah yardımcınız olsun. İki kere ceza yedim. Bir kere yırttım. Yakalama ihtimali son derece yüksektir. Son 6 yılda 3 hız cezam olduğu düşünülürse, en başarılı avlama taktiği budur.

    7) Polis teşkilatı bulunan yerleşimlerin 20km öncesi ve 20km sonrası en riskli yerlerdir. Yerleşime uzaklaştıkça ihtimal düşer. Çünkü polisin daha çok kaynak ve zaman harcaması gerekir.

    Hız sınırı +%10'u çok geçmeyin. Hız sınırının 110 olduğu yerde 121 ile gidebilirsin. 140-145 ile gitsen yukarıdakileri uygulayarak yırtarsın. 160 ile gidersen %50 ihtimal yırtarsın. O yüzden hız sınırlarını da çok geçmemeniz şarttır.

    Ben eskisi kadar hız yapmıyorum. Yeni kararım. Çünkü ayarım bozulmuş, onu anladım. Ankara şoförü o kadar uyuz ve yavaş ki, Ankara'da herkesten hızlı olmak normal bir şey. Geçenlerde İstanbul'a gittim. İstanbul şoförü bana inanılmaz yavaş geldi. Sürüş hızından ziyade, manevra, karar verme, yola bağlanma, şerit değiştirme, sokaktan caddeye bağlanma falan gibi konularda... "Hüseyin" dedim, "Senin yolun yol değil. İstanbul şoförü sana yavaş geliyorsa sen gereksiz hızlısın. Yavaşla, yoksa bir çukuru dolduracaksın..." İstanbul'dan Ankara'ya dönerken otobanda 140'ı geçmedim. İnanılmaz sıkıldım. Sıkılmam da gereksiz hızlı kullandığımı kanıtladı. Şimdi bu konuya dikkat ediyorum. Ara ara İstanbul'a gidip, "ayarlarım sağlam mı" testi yapmak şart.
    Bence Türkiye de sehirler arasi boydan boya otoban olmali otobanlardada hiz siniri olmamali yani mesela ben istanbuldan karsa gidecem bir sehire girmeden veyahut yakinindan gecmeden direk gidebilmeliyim artik teknoloji de gelisti dag mag birakmiyorlar yani
    Bu sistem olsa genis duz yada duze yakin otobanlar olsa hem kaza orani duser hemde suruculerin radar korkusu olmaz gereksiz cezada olmaz sehir icinede koyarsin radari uyariyi adamlar sehir icinde gazlayamaz yani
  • serbest ya, bardak tutucu gibi bişey
  • quote:

    Radarları tespit eden radar dedektörü olarak adlandırılan bu tip cihazların kullanımı ile ilgili Karayolları Trafik Kanunu'nda iki ayrı madde bulunuyor. Madde 51/5-a'ya göre hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları imal veya ithal etmek yasak. Bu yasağa uymayanlar 2 bin 203 lira ile 3 bin 673 lira arasında para ve 6-8 ay arasında hapois cezasına çarptırılıyor. Madde 51/5-b'de ise bu cihazları araçlarda bulundurmanın cezası düzenleniyor. Buna göre araçlarında radar tespit cihazı bulunduran sürücüler bin 462 TL ile 2 bin 203 TL arasında değişen para cezaısna ve 4-6 ay arasında hapis cezasına çarptırılıyor. Ayrıca sürücülere 15 ceza puanı kesiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shamsheytani

    quote:

    Radarları tespit eden radar dedektörü olarak adlandırılan bu tip cihazların kullanımı ile ilgili Karayolları Trafik Kanunu'nda iki ayrı madde bulunuyor. Madde 51/5-a'ya göre hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları imal veya ithal etmek yasak. Bu yasağa uymayanlar 2 bin 203 lira ile 3 bin 673 lira arasında para ve 6-8 ay arasında hapois cezasına çarptırılıyor. Madde 51/5-b'de ise bu cihazları araçlarda bulundurmanın cezası düzenleniyor. Buna göre araçlarında radar tespit cihazı bulunduran sürücüler bin 462 TL ile 2 bin 203 TL arasında değişen para cezaısna ve 4-6 ay arasında hapis cezasına çarptırılıyor. Ayrıca sürücülere 15 ceza puanı kesiliyor.


    Getirip kullansak bilebilirlermi




  • Gümrükte takılır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasil tespit ediyor onu anlamadim sonuçta radar iki resim arası farki alip hizi buluyor.
    Radarlari paralı gpslerden bulabilirsiniz. Çoğunda kayıtlıdır yerleri. Özellikle sabitler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gümrükte takıladabilir takılmayadabilir. Ben sipariş verdim elime ulaştı. Kullanmaya cesaret edemedim. Ama ürün çok güzel Lamborghini şeklinde yapmışlar oyuncak araba sanarsınız.

    Ama polislerin anladığını biliyorum bu tip cihazların ışınlarını. Daha doğrusu polisler anlamıyor da yeni nesil radar cihazları anlıyor karşıda radarı algılayan bi cihaz olduğunu.
  • Inşallah tespit ederler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PRİSON BREAK-

    quote:

    Orijinalden alıntı: shamsheytani

    quote:

    Radarları tespit eden radar dedektörü olarak adlandırılan bu tip cihazların kullanımı ile ilgili Karayolları Trafik Kanunu'nda iki ayrı madde bulunuyor. Madde 51/5-a'ya göre hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları imal veya ithal etmek yasak. Bu yasağa uymayanlar 2 bin 203 lira ile 3 bin 673 lira arasında para ve 6-8 ay arasında hapois cezasına çarptırılıyor. Madde 51/5-b'de ise bu cihazları araçlarda bulundurmanın cezası düzenleniyor. Buna göre araçlarında radar tespit cihazı bulunduran sürücüler bin 462 TL ile 2 bin 203 TL arasında değişen para cezaısna ve 4-6 ay arasında hapis cezasına çarptırılıyor. Ayrıca sürücülere 15 ceza puanı kesiliyor.


    Getirip kullansak bilebilirlermi

    Bazı radarlar bu cihazları tespit edebiliyor. O zaman sıkıntı olur işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hmyildiran

    Gümrükte takıladabilir takılmayadabilir. Ben sipariş verdim elime ulaştı. Kullanmaya cesaret edemedim. Ama ürün çok güzel Lamborghini şeklinde yapmışlar oyuncak araba sanarsınız.

    Ama polislerin anladığını biliyorum bu tip cihazların ışınlarını. Daha doğrusu polisler anlamıyor da yeni nesil radar cihazları anlıyor karşıda radarı algılayan bi cihaz olduğunu.


    Aynı üründen bende almayı düşünüyorum aslında. Keşke bi deneseydiniz
  • Bundan 5 - 6 sene önce kullandım bu cihazı fakat bir türlü ne demek istediğini anlamadım. Sonrasında yaptığım araştırmalarda cihazın radyo frekenaslarından bile etkilendiğini okudum. Zaten cihaz devamlı bip bip bip diye ötüyordu. Devamlı öttükçe 90 km hıza düşüyordum bende yerim böyle cihazı diyip çıkarttım bir daha kullanmadım. cihaz buydu.

     Radar Dedektörü Tespit Edilebilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 24 Ekim 2015; 1:07:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuf24

    quote:

    Orijinalden alıntı: hmyildiran

    Gümrükte takıladabilir takılmayadabilir. Ben sipariş verdim elime ulaştı. Kullanmaya cesaret edemedim. Ama ürün çok güzel Lamborghini şeklinde yapmışlar oyuncak araba sanarsınız.

    Ama polislerin anladığını biliyorum bu tip cihazların ışınlarını. Daha doğrusu polisler anlamıyor da yeni nesil radar cihazları anlıyor karşıda radarı algılayan bi cihaz olduğunu.


    Aynı üründen bende almayı düşünüyorum aslında. Keşke bi deneseydiniz

    Bu işin ciddi boyutta büyük cezalarının olduğunu duyduğum için cesaret edemedim hocam kutusunda evimde duruyor 1 kere bakma amaçlı açtım kutusunu kaldırdım koydum bi köşeye ...




  • Alıntı:

    ---------

    Buradaki çoğu bilgi maalesef yanlış ve kulaktan duyma. Öncelikle radar detektörünün (RD) tamamen pasif olduğu büyük bir yanılgıdır. Her dedektörün çalışabilmesi için gerekli olan osilatör belli bir frekansta ışıma yapar. Bunu tespit eden cihazlar RDD yani Radar Dedektör Dedektörü polisimizce aktif olarak kullanılmaktadır (google: Spectre RDD). Yani siz polis radarını tespit ettiğiniz anda çok büyük ihtimal polis de sizin aracınızda RD olduğunu tespit edecektir. Yani yok çantaya atarım, mendil kutusuna gizlerim...çok büyük risk.
    Hele VG-2 gibi gibi 90'lardan kalma özellikli ucuz RD'leri ile şu an hiç şansınız yok. Spectre 4+ RDD sizi metreler önce hatta belki siz radarı dahi fark etmeden görebilir. Piyasaya her yeni RD çıktığında, karşıt olarak yeni RDD'ler çıkmaktadır. Bu işlerde ilgilenmek için bunları da takip etmeniz gerekmektedir.

    Şu an tamamen görünmez olan ve mevcut hiçbir RDD ile tespit edilemeyen (yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bulmak için kafayı camdan içeri sokmak gereken) sadece 2 markanın 2 ürünü bulunmaktadır. (Bir de araca monte edilen Installed Dedektörler var ama fiyatları 2.000 USD'den başlar.) Ama bunlar ile dahi radardan kaçmak %100 garanti değildir çünkü:
    - Polis radarı sürekli açık tutmaz. Yani 2-3 aracı aldıktan sonra radarı kapatır (yoksa hepsine ceza kesmek zorunda kalır) işi bitince tekrar açar. Yani siz radarın menzilindeyken radar kapalı olabilir ve son anda ÇAT! Geçmiş olsun.
    - Yol (viraj, tepe, önde büyük araç vs.) faktöründen dolayı RD menzili oldukça kısalabiliyor. RD ötmeye başladığında çoktan radar menziline girmiş olabilirsiniz.
    - Yeni olarak gidiş yönünde radar uygulaması ile arkadan plakaya ceza kesilmektedir ve ters radarın tespiti oldukça zordur. Siz yavaşlayana kadar ÇAT! Geçmiş olsun.
    - Bir de plakaya değilde 1 km ileride çevirme ile ceza kesiliyorsa, hadi bakalım dedektörü sakla kablosunu çıkar sakla, stres...
    - Bir de bu cihazlarda "yanlış alarm" durumu var. Başka frekansları da radar gibi algılıyor. Alın size ayrı bir stres kaynağı
    - Yeni arabaların çoğunun camları güneş ışınları için özel katmanlar içeriyor. Bu da RD algılamasını çok büyük oranda düşürebilir ve çok kısa çok kısa bir menzile sahip olabilirsiniz. Sonuç aynı.
    Ne gerek var hele 110 yerine 120 ile gidecekseniz hiç değmez. Siz en iyisi kurallara uyun. Kazasız belasız gidin.
    ----------
    Özetle demişki: Yakalanırsınız ve yakalanınca sağlam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 24 Mayıs 2019; 9:49:18 >




  • Cep telefonunun kamerasını aç, tv kumandasını kameraya doğru tutup tușlara bas...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.
    Deneme amaçlı sipariş vermiştim sorunsuz geldi.
    Ama cihazın hassasiyeti nasıl ayarlanmışsa EDS kameralarında sürekli uyarı veriyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ara ben de bu aletlere ilgi duyuyorum. Normalde hız sınırıyla problemim yok, ama şehir içi vb yerlerdeki tuzak radarlar canımı sıkacak gibi. Şimdi @Akinci'nın bilgileri doğruysa gümleriz, o yüzden vazgeçmek en doğrusu sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadas kullandi polis anlamis cevirmis ama arama yapamamis arkadas avukatti mecbur devam et demis. Hakim karari olmadan avukatlarin arabasi aranmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akinci A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bu bilgiler için, peki bahsettiğiniz o 2 markanın ürünleri hangileridir o konuda da bilgilendirebilirmisiniz?

    Teşekkürler
  • sight S kullanıcısına yanıt
    Mesajı burada gördüm.
    http://www.passatturkiye.com/havadan-sudan/7668-radar-tespit-cihazi-hakkinda-gorus-ve-yardim.html

    Bir defa bile radar cezası almadığından bu cihazlarla ilgilenmiyorum.
  • https://www.escortradar.com/redline/ Amerika'dan gelecek falan bir tanıdığınız varsa Escort Redline'ı bavulda falan sokmak mümkün ülkeye. Kargoyla gelirse gümrükte patlatıyorlar.

    Ayarlardan sadece KA ve Laser'i açık bırakıyorsunuz. Ondan sonra KM'lerce geriden radarları yakalamanız mümkün. Ayrıca bu cihaz polislerce yakalanmıyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.