Şimdi Ara

RAID0 disklerinden biri gitti galiba :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Dün akşam gigabyte ds3 anakartin kendi raid kontrolcusunde iki tane wd ile yaptiğim raid0 açılışta failed yazıyordu. İçine girdiğimde sadece bir tane diski görüyor. Bende sinirlenip kapattım pcyi.. Bu akşam mecbur açıp uğraşıcam sakin kafa ile ama başına gelen vardır diye nerden başlamalıyım bir danışayım dedim. Tamda harici disk almış dün yedek alacakken olması sinir kafsayısını arttırıyor



  • raid 0 da disklerden biri gittiyse içindeki bilgilerde gitmiş demektir. raid i yeniden kurmak isteseniz bile diskleri formatlanması gerekmektedir.
  • Diskleri çıkartıp donanımsal olarak çalıştıklarını (raid olmayan sata girişlerine bağlayıp görüp görmediklerine bakacağım) onayladıktan sonra tekrar raid olarak taksam , raidde yerlerini değiştirip denesem, belki tekrar görmesini sağlamış olurmuyum? Yoksa raidden çıkartıp başka yerde çalıştırdım diye kesinlikle veriler gitmiş mi olur?
  • Anlaşılan umutsuz vaka :(

    Tak çıkar işlemlerinden sonra görmediği takdirde yapabilecek birşey yok. Son kararımız mı :)
  • Biraz uğraş bazen görüyor, illa uçtu diye bişi yok
  • tak çıkar yaptığında bişey olmaz.eğer bilgisayarına format atarsan yada raid kontrolcüsünde mevcut yapmış olduğun raid'i bozup tekrar yeni bir raid yaparsan bilgilerin gider.öncelikle bios'a girip hardisklerin raid olarak kullanılıp kullanılmadığını kontrol et. ds3'ün biosunu pek bilmiyorum ama biosuna bir bak.eğer harddisklerin gözküyosa bile içlerinden bi tanesi bozulmuş olabilir.hangisinin bozuk olduğunu öğrenmen için de ikisine de sırayla ayrı ayrı windows yüklemeyi dene.tabi bu aşamada bilgilerin gitmiş olacak.ama en azından bozuk varsa onu ayıracaksın.zaten bozuk olana windows yüklemesini yapamayacaksın..sana nacizane tavsiyem budur.şu aşamada bilgileri değil bozuk harddisk varsa onu düşünmelisin bence..şimdiden geçmiş olsun, kolay gelsin..
  • Bilgiler için teşekkürler,
    DS3 te RAID için 2 tane sata girişi GRAID denen kontrolcü ile kontrol ediliyo ve biosta görünmüyorlar. HDD lerin çalışıp çalışmadığını kontrol etmem için geri kalan 4 sata portundan birine takmam gerekiyor. BIOS ta görüyorsa RAID de de en azından görmesi lazım diye düşünüyorum. HDD ler zaten garantili, şu anda bilgiler çoook daha önemli benim için. Neyse akşam deneyip sonuçlarını yazarım.
  • Valla bende de bir kaç kere açılışta diskin birinin karşısında "Disc Error Occured" hata mesajı verdi ama sistem normal şekilde boot etti. Windows açılınca İntel Matrix Storage Manager yine aynı hata mesajı ile açıldı, bende Set As Normal diyerek göz ardı ettim ve hemen 500 Gb yeni bir disk siparişi verdim, dün itibarı ile yedeklerimide aldım. Ama bu hata mesajı 15 gündür bir kaç kere karşıma çıkmasına rağmen sistem hala çalışıyor. Göçene kadar böyle devam edip olacakları seyretmek istiyorum, nasıl olsa verilerimi sağlama aldım. Umarım diskinde önemli verilerin yoktu, benim 400 Gb HD film + oyun arşivim vardı. İnşallah düzelir bir uğraş bakalım.
  • raid 0 da dosya arşivi yapmak büyük cesaret..bende yedekte 500 gb harddisk var external.herşey orda..sonuçları bekliyoruz kazuyama...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thule -- 12 Haziran 2008; 21:30:12 >
  • Şükürler olsunki evdeki sistemimden yazıyorum :)
    Gelince bismillah deyip tuşa bastım ama yok, aynı şekilde başlangıçta raidi kontrol ettiği yerde disklerden biri görünmedi. Bende önce 2 diskide raid bulunan satalardan çıkarıp önce tekini normal sataya takıp biostan baktım ve gördü. Sonra taktığımı söküp diğer diski normal satalardan birine taktım onu da biosta gördü. Disklerin ikisini de görünce ve kafa sesi de gelmeyince tekrardan ikisinide ilk çıkardığım şekilde raid satalarına taktım... Diskleri ve raidi gördü :)

    Nasıl sevindim bilemezsiniz :) İçinde fotoların büyük bölümü, projeler, dökümanlar, sunumlar filan baya bişey vardı geri gelemeyecek... Şu anda da yedek almaya devam ediyorum :) Emule ile download ve aynı anda oyun açıkken hata vermiş disk, onuda bugün kardeşimden öğrendim :)

    Bana raid için söküp disklere elektrik verirsen raid bozulur demişlerdi ama bu tecrübeden birşey olmadığını anladım... Siz siz olun farklı medyalara bol yedek alın




  • sorunun çözüldüğüne sevindim...ama bu hata hayra alamet değil..üstüne git bence..güzel bi format çak ve windowsu baştan kur..zaten herşey ortaya çıkar...geçmiş olsun..
  • Yedek alma işlemleri bitmek üzere. Zaten PC bi iki kere daha açılmadı yada açıldı ama çok yavaş okuyordu filan. Biter bitmez ilk işim raidi bozup format atmak olacak.
    Herkese teşekkürler.
  • Geçmiş olsun. Bu durumunun windows'tan kaynaklandığını düşünmüyorum, ben 6 aydır raid ile kullanıyorum ve gidebildğimiz yere kadar o-c yaptım. Bu sorunu bios update yaptıktan sonra yaşadım. Şu anda hala sistemde o-c var, bende yedeklerimi almış olmanın verdiği rahatlıkla kullanmaya devam edip olacakları izlemek istiyorum. Ayrıca ben diskleri çıkartıp raid disable iken kullandım ve hatta farklı portlarda bile kullandım raid bozulmadı. Çıkartıp elk. verince bozulur diyen neye dayanarak söyledi bilemiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kazuyama

    Arkadaşlar merhaba,
    Dün akşam gigabyte ds3 anakartin kendi raid kontrolcusunde iki tane wd ile yaptiğim raid0 açılışta failed yazıyordu. İçine girdiğimde sadece bir tane diski görüyor. Bende sinirlenip kapattım pcyi.. Bu akşam mecbur açıp uğraşıcam sakin kafa ile ama başına gelen vardır diye nerden başlamalıyım bir danışayım dedim. Tamda harici disk almış dün yedek alacakken olması sinir kafsayısını arttırıyor


    bu konulardan anlamayan biri için çok zordur raid disklerle uğraşmak. kendimden bilirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kumandan

    Geçmiş olsun. Bu durumunun windows'tan kaynaklandığını düşünmüyorum, ben 6 aydır raid ile kullanıyorum ve gidebildğimiz yere kadar o-c yaptım. Bu sorunu bios update yaptıktan sonra yaşadım. Şu anda hala sistemde o-c var, bende yedeklerimi almış olmanın verdiği rahatlıkla kullanmaya devam edip olacakları izlemek istiyorum. Ayrıca ben diskleri çıkartıp raid disable iken kullandım ve hatta farklı portlarda bile kullandım raid bozulmadı. Çıkartıp elk. verince bozulur diyen neye dayanarak söyledi bilemiyorum.


    Sorunun windowstan olmadığı belli. Ulaşım kesik kesik geliyordu. Disklerden birinde bir problem mevcut ama raidden dolayıdır diye umuyorum. Neyse yedeklerimi aldım, ilk fırsatta raidi bozup tek disk olarak ikisinide detaylı inceleyip deneyeceğim. Hangisi adrenalin yarattı ise onu emekli bile edebilirim




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.