Şimdi Ara

RAM ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • FUJITSU LIFEBOOK AH531 marka laptop henüz alalı 1 ay bile olmadı fakat ram kullanımı sürekli %53lerde. Sebebi nedir acaba ?

    Özellikler : 2.20 Ghz Çift çekirdek
    Ekran Kartı : 1GB İNTEL
    İşlemci: İntel Pentium İnside
    Ram : 2GB DDR3 668 Ghz



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkangi bir sistem dosyası veya program kullnıyordur 2gb ram var zaten bunun 700-800 mb kapasitesini işletim sistemi kullnır normal kullnımda da dahili kart bir kısmını kullanır dolayısıyla 1gb kadarını sistem kullanır birde deiğim gibi arka planda bir program kullanıyor olabilir veya görev yöneticisine bakım sistem dosyalarında ram kullnan dosya var mı bazıları çok kullnır.Normal kullnım için yapılmış 2gb ram yetersiz ğeer oyun gibi şeylerde oynuyorsan online oyun veya video film seyrediyorsan bu şekilde kullnım normal belleği 4gb yaparsan 8gb'ye kadar artırma durumun var ram kullnımı düşecektir sistemde rahatlar,kullanım alanını bilmediğim için net birşey diyemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    Herkangi bir sistem dosyası veya program kullnıyordur 2gb ram var zaten bunun 700-800 mb kapasitesini işletim sistemi kullnır normal kullnımda da dahili kart bir kısmını kullanır dolayısıyla 1gb kadarını sistem kullanır birde deiğim gibi arka planda bir program kullanıyor olabilir veya görev yöneticisine bakım sistem dosyalarında ram kullnan dosya var mı bazıları çok kullnır.Normal kullnım için yapılmış 2gb ram yetersiz ğeer oyun gibi şeylerde oynuyorsan online oyun veya video film seyrediyorsan bu şekilde kullnım normal belleği 4gb yaparsan 8gb'ye kadar artırma durumun var ram kullnımı düşecektir sistemde rahatlar,kullanım alanını bilmediğim için net birşey diyemiyorum.

    Hocam günlük işler için ve birde derslerim için kullanıyorum. 2 tane fazla ağır olmayan program var derslerim için gerekli olan. Geri kalanıda msn,gom player gibi programlar yüklü. İşlemcimin düşük olmasından kaynaklanıyor olabilirmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dediğim gibi win 7 kullnıyorsan 1gb ram kapasitesini kullnabilir nettede dolaştığında bu olur,2gb ramde 1gb alanı yani yarısını kullanması gayet normal.Sistem kasıyor mu siz ondan haber verin,işlemci normal kullnım için yeterli.Mesela işyerimde eski bilgisayarlar var 1gb ram pentium işlemcili makineler var win7 kurulu,bir program açtığımda ya da nete girdiğimde 1gb ram'in tamanını yeri geldiğinde kullanıyor bu durum sistemi kasıyor işlemciyide zorlar tabiki veri akışı yavaş olunca ama sizde yarısını kullanmıyor işlemciye okadar yüklenmez.Sık sık belleği siliyormusunuz cclaner gibi programlar kurun bilgisayar ağırlaşabilir gereksiz dosyalarla bellkeler dolunca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    Dediğim gibi win 7 kullnıyorsan 1gb ram kapasitesini kullnabilir nettede dolaştığında bu olur,2gb ramde 1gb alanı yani yarısını kullanması gayet normal.Sistem kasıyor mu siz ondan haber verin,işlemci normal kullnım için yeterli.Mesela işyerimde eski bilgisayarlar var 1gb ram pentium işlemcili makineler var win7 kurulu,bir program açtığımda ya da nete girdiğimde 1gb ram'in tamanını yeri geldiğinde kullanıyor bu durum sistemi kasıyor işlemciyide zorlar tabiki veri akışı yavaş olunca ama sizde yarısını kullanmıyor işlemciye okadar yüklenmez.Sık sık belleği siliyormusunuz cclaner gibi programlar kurun bilgisayar ağırlaşabilir gereksiz dosyalarla bellkeler dolunca.

    Bilgisayarda kasma çok nadiren oluyor. Cclenear programını kuracaktım ama kuzenim o programda virüs var, kurma boşver dedi bende kurmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne alaka virüs var virüs'lü siteden kurmuştur,millet kullanıyor virüs bulaşmadıda sana bulaşacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.