Şimdi Ara

RAM Uyumluluğu - Toplama Sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Biraz acemiyim, hayatımda ilk defa sistem topluyorum. Kurmak üzere olduğum sistemde son parça olarak RAMler kaldı. Bütçeme göre 3200mhz veya 3600mhz tercih edeceğim. Sistem aşağıdaki gibi:

    CPU: AMD Ryzen 5 3600
    Motherboard: MSI B450M MORTAR MAX
    GPU: Gigabyte Radeon RX5700XT Gaming OC
    SSD: Samsung 970 EVO Plus M.2, 1 TB, NVMe MZ-V7S1T0BW
    PSU: Corsair RM750x 750W 80 Plus Gold
    Case: Fractal Design Meshify C Mini

    RAM olarak "GSKILL Trident Z" veya "Corsair Vengeance RGB Pro" modellerinden birini seçmeyi düşünüyorum. Yaptığım okumalar sonucu RAM seçmeden önce kullanılan anakartın "Qualified Vendor List" (QVL) sini incelemem gerektiğini öğrendim. Fakat şöyle bir sorun var.

    Örnek olarak Corsair markasını ele alalım. İnternette satın alabileceğim modellere ait seri numaralar ve resmi Corsair linkleri aşağıdaki gibi:

    CMW16GX4M2Z3200C16 - AMD Ryzen ile uyumludur yazıyor, fakat anakartın QVL'sinde bulunmuyor
    CMW16GX4M2C3200C16 - Anakartın QVL'sinde bulunuyor, fakat yukarıdaki model gibi AMD Ryzen ile uyumlu olduğu yazmıyor.

    GSKILL markasında da aynı durum geçerli. Hem AMD Ryzen ile uyumlu olduğu yazan hem de yazmayan aynı modelin iki farklı seri numarasıi var. GSKILL de ise bu satın alabileceğim seri numaraların hiçbiri QVL'de yer almıyor.

    Ben işlemci ile uyumlu olduğu belirtilenleri mı tercih etmeliyim, yoksa önemli olan QVL midir? Kafam çok karıştı ve araştırdıkça karışmaya devam ediyor. Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar, yorum yapıp deneyimlerinizi paylaşabilirseniz ise çok sevinirim.

    Ayrıca hepsinin uyumlu olduğu senaryoda GSKILL/Corsair seçimi ile ilgili görüşlerinizi de belirtebilirsiniz.

    Şimdiden katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `ronaldinho` -- 1 Mayıs 2020; 3:5:49 >











  • kualifayd vendor listte olmayan birçok ram de sorunsuz çalışabiliyor. 7-8 yıldır kullandığım Gskill 2x8gb kit asrock z77 ext 6 anakartın listesinde yoktu ama yıllarca sorunsuz kullandım. yani her model rami alıp test etmiyorlar sanırım, benzeri listede varsa o da çalışır demeye getiriyor olabilirler. zaten sizin anakartın listesinde de sadece 2133/2400 mhz ramler test edilmiş, ama 4133mhz destekler diyor, onları test etmemişler. sanırım onu da kullanıcıya burakıyorlar. benim kullandığım asus en alt seviye anarktta bile adamlar desteklemediği halde 3600mhz ramleri bile test edip onaylamışlar.

    amd tarafında amd uyumlu demezse çalışmıyor mu onu bilmiyorum, bazı ram ilanlarında sadece amd ryzen ile çalışır falan yazıyor ama intel çipsetli anakarta takınca çalışmıyor mu anlamadım


    çalışmasını garanti etmek istiyorsan QLV listesinde olanı al hocam, çünkü onu bu anakrtta denemişler onaylamışlar. ryzen uyumludur demesinin çok bi anlamı kalmıyor. ama denerim olmazsa iade ederim dersen beğendiğin modeli al, yüzde 99 çalışır




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.