Şimdi Ara

Ramleri nasıl 1333 mhz.de çalıştırabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.Şimdi bende MSI G41M-P33 Combo anakart var. Bu anakart DDR3 800/1066/1333OC. Ram destekli bir anakart.İşlemcim İntel E6550 2.33 Ghz. 1333 FSB 4 MB Cache Bellekli 333x7=2333 Mhz. hızında çalışan bir işlemci.Ram'im tek slot 4GB DDR3 1333 Mhz. Hi-Level marka bir ürün.Ben bu sisteme hem biostan,hem CPU-Z programından hemde Everest Ultimate Edition adlı programdan bakarak ram imin 1066 Mhz. frekansta çalıştığına şahit oldum.Ram'i 1333 Mhz.'de çalıştırmak için ne yapabiliriz? İçinizden bazıları ne gerek var diyecek ama bu iş zaten bir hastalık ve merak.Lütfen bilgisi olan insanlar cevap yazarsa sevinirim.



  • Bilgisayarını yeniden başlat başlayınca başlama ekranı gelmeden deleteye bas oradan;
    -mb intelligent bios II gel ve enter'e bas
    -açılan pencerede DRAM FREQUENCY bas oradan
    -orada auto seçilidir sen autoyu kaldırıp istediğin hıza ayarlayabilirsin
    not:eğer delete ile açılmıyorsa nereden açıldığını araştır her pc ye göre değişir
  • Şimdi ben dram ayarıyla oynadım çok az bişey fsb arttırdım önce baktım ram hızıda ona göre artıyor o yüzden rami ellemedim fsb yi 333'den 360 civarına çektim f10 dedim kaydedip çıktım.Pc yeniden başladı tam anakartın bios resmi gelmeden fanlar bir anda susuyor pc kapanıyor sonra 2 s sonra kendiliğinden gene açılıyor fanlar dönüyor sonra 2 sn sonra gene susuyor pc kapanıyor bunu sürekli tekrarlıyor bende pc nin kablosunu çıkardım 1-2 dk bekledim bi daha açtım pcyi bu sefer pc kapanmadı tekrar biose girdim bios default ayarlarına dönmüş ve bilgisayar açıldı.Sizce sorun nerede?Ben yapamadım bu işlemi.
  • Overclock menüsünde nereye dokunsam aynı olayı tekrarlıyor bilgisayar bu arada psu:High Power 500 watt
  • Fsb yi yükselttigin zaman ram zamanlamasının değişmesi normal dir ram zamanlamasını autudan çıkarıp manuel olarak zamanlamayı elle ayarla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramide manuel ayarlıyorum gene aynı olay,hem fsb hem rami manuel ellesem gene aynı ayrı ayrı ellesem gene sonuç aynı.
  • Cell menusu altında FSB/dram ratio var ordan değiştirmeyi denedin mi?
  • evet denedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertyagci

    Herkese merhabalar.Şimdi bende MSI G41M-P33 Combo anakart var. Bu anakart DDR3 800/1066/1333OC. Ram destekli bir anakart.İşlemcim İntel E6550 2.33 Ghz. 1333 FSB 4 MB Cache Bellekli 333x7=2333 Mhz. hızında çalışan bir işlemci.Ram'im tek slot 4GB DDR3 1333 Mhz. Hi-Level marka bir ürün.Ben bu sisteme hem biostan,hem CPU-Z programından hemde Everest Ultimate Edition adlı programdan bakarak ram imin 1066 Mhz. frekansta çalıştığına şahit oldum.Ram'i 1333 Mhz.'de çalıştırmak için ne yapabiliriz? İçinizden bazıları ne gerek var diyecek ama bu iş zaten bir hastalık ve merak.Lütfen bilgisi olan insanlar cevap yazarsa sevinirim.

    Arkadaşım benimde benzer sorunum vardı. Şu şekilde çözdüm. Ama en sağlıklısı ramin hangi markaysa sitesine gir ve 1366 lık frekansların timing değerlerini ve voltaj değerlerini al biostan ayarla. Nasıl yapılacağından emin olmak için yine ana kart firmana mail atarak çözebilirsin.

    Şimdi tüm sisteminin 1366 mhz çektiğini kabul ederek

    Eğer anakartında xmp menüsu varsa ordan otamatik bu ayarları yapabilirsin. Yoksa 1366 mhz hızının timing değerleri sabit değildir varsayılan olarak karşısında yazan değerleri gir. Varsayılan olarak autodur. o şeklide dene olmazsa voltaj ver birazcık ama gelişigüzel verme dediğim gibi ramin markası neyse o siteden ilgili değerleri al olacaktır. Eğer yine bulamazsan sana bi site yolluyum orda varsayılan değerler tahmini şekilde varmış (ki ben ordan aldığım değerler ile 1866 mhz çektim)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.