Şimdi Ara

Ramtech Bilgisayar Kurnazlığı - 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
7.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli dostlarım, Ramtech Bilgisayar adı altında n11 vb e-ticaret portalları üzerinden satış yapan fima, insanların aldatılınabileceği bir biçimde ürünler listeliyor. İşbu durumu yaşadıklarımla ispatladım ve ekran görüntüleri ile sabitledim. Amacım başka insanların kaldırılmasının önüne geçmektir. Konuya gelecek olursak,
    şahsen ram almak için araştırma yaparken Kingston marka 4g 1333mhZ ddr3 ram' in Ramtech Bilgisayar tarafından n11.com üzerinden satıldığını gördüm. Ürün linki şöyledir:

    https://m.n11.com/4-gb-ddr-3-1333mhz-ram-islemci-secmez-P374701852

    Ancak dikkat ettiğimde ürün açıklamasında herhangi bir markanın adı belirtilmemişti. Bende samimi olarak satıcı tarafından bilginin girilmesini unutulduğunu düşünüp "Soru sor" kısmından ürünün marka ve model bilgisini istedim. Kendileri resimdeki marka olduğunu belirtince birden şüphelenmeye başladım. Ardından tekrar soru sorup, marka ve modeli elimdeki ram ile uyumluluğunu öğrenmek maksadıyla(anakartımın dual ram özelliğini kullanacağım için modelini de öğrenmek istedim) markayı belirtmekten neden çekindiklerini de sorarak yineledim. Kendileri ise beni şoka uğratan şöyle bir üslupla yanıt verdiler.

    "herhangi bir cekincemiz bulunmamakta aynı zamanda sizden de bir beklentimiz yok. ürünlerin soru kısmında resimleri gözükmüyor hynix ve kingston olmak üzere 2 farklı marka ve mhz ler den kaynaklı toplam 4 farklı modeli var. malumunuz tahmin ederekde insanlara bilgi vermek olmuyor. o yüzden bu sekilde yazıyoruz"

    Aslında bu cevap herşeyi anlatır nitelikledir. İnsanlara küçücük kingston ram fotoğrafı ile ürün listeleyip hynix vb. marka ürünler göndermekte olduklarını kabul etmekteler. Bahaneleri ise kimin ne istediğini tahmin etmelerindeki zorlukmuş. Yahu milyonlarca ürünü listeyen firmalar bunu nasıl yapıyor? Ürün özelliklerini açıkça belirtiyorlar, biz tüketiciler ise ihtiyacımıza göre en uygun ürünü sipariş ediyoruz. Bu düşünceye göre satılık bilgisayar yazıp başka birşey eklemeden bir üründe listelenebilir.

    Daha önce başka bir donanımhaber yazarı tarafından firmanın yaptığı dolandırıcılık tespit edilmiş, değerli üyelerle paylaşılmıştır. Kendileri de forumda yazar olarak birtakım saygısız yanıtlar vermiştir. Konu bağlantısı aşağıdadır:

    https://forum.donanimhaber.com/ramtech-bilgisayar-insanlarla-dalga-mi-geciyor--133263628

    Daha fazla uzatmadan konuyu n11.com yönetimine ilettiğimi belirtmek isterim. Aşağıda firmanın google yorumlarını ve sorularıma olan yanıtlarını ekledim. Herkese sağlıklı günler dilerim.


    Ramtech Bilgisayar Kurnazlığı - 2
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1447927/a75438fb-0650-4
    Ramtech Bilgisayar Kurnazlığı - 2dcb-82c2-a62f380d9d8f.jpeg[/simage]

    Ramtech Bilgisayar Kurnazlığı - 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivri13 -- 10 Mayıs 2020; 4:16:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Emeğinize sağlık hocam, aynı üslup hız kesmeden devam ediyor anlaşılan. Bunların şark kurnazlığı öne çıksın da yaptıkları hatayı bi anlamaya başlasınlar yavaştan up.

    Herifler birde 250 liralık alışveriş yapmış bir müşteriyi bile küçümsüyor, gelde çıldırma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MHEC -- 9 Mayıs 2020; 10:46:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür zihniyetli yerlerden hiç bir şey almayarak gereken cevabı vermek lazım, sattıkları ürünün marka/model bilgilerini zaten belirtmek zorundalar, n11 ve diğer platformların bu tür firmalara ürün sattırmamaları gerekir, hatta belli bir oranda şikayet/olumsuz yorum alan mağazaları direkt olarak silmeleri gerekir.
  • Degisik bir tip , benden alisveris yapmayin diye yalvariyor resmen .
  • Konuyu öne cikardim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 10 Mayıs 2020; 21:9:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle ruh hastalarından alışveriş yapılırsa neticeleride tavana vurur haliyle
  • Ramtech Bilgisayar Kurnazlığı - 2





  • Milleti 100 liralık şey alıyor diye küçümsüyor kendi uçak falan satıyor sanki. Ülkede normal insan yok gerçekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya denk gelmek :) aynı satıcıdan aynı ram den aldım. Daha siparişi bile onaylamadım. Görseli de ekledim. Yalnız ben gayet memnun kaldım. Fiyat ve satıcı puanı çok iyiydi. Ona göre sipariş verdim. Hatta gece sipariş verdikten sonra sabah arayıp teyit ettiler istediğim rami. Bir iki şey sordular, aldığınız Ram den emin misiniz diye, alıcılar yok ram bozuk yok çalışmıyor diye geri dönüş yaptıkları için arıyorlarmış, ben de bilerek aldığımı açıkladım ve ışık hızında güzel bir paketleme ile gönderdiler. Yine de ben gelen ürünlere baktım, orjinal sıfır ürünlerdi ve tam da görseldeki üründü. Yani benim alışveriş yaptığım satıcı ile burda paylaşılan satıcının aynı olması çok ilginç.

    Edit. Yazmayı unuttum, ben o kadar çok memnun kaldım ki yeni sipariş verdim aynı satıcıdan. Onun da gösrelini ekliyorum. Bakalım bu sipariş nasıl sonlacak. Son durumu paylaşırım ben de.
    Ramtech Bilgisayar Kurnazlığı - 2 Ramtech Bilgisayar Kurnazlığı - 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisrabbit -- 10 Mayıs 2020; 2:43:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ne biçim adam la bu, 12 yıl bilgisayar oem ve servis dükkanı işlettim format adan kırtasiyeci, ram işlemci satan tamir yaptığını iddia eden internet kafe gördüm de böyle bilgisayarcı görmedim :D birde anlamsız anlamsız cevaplar vermiş üşenmeden herkese

    16 yaşında gibi bir izlenim bıraktı bende, acaba bir iş yerinin stajyeri, çırağı falan da, kendi kendine e ticarete mi atılmaya çalışıyor :D yani +20 yaşında birinin kurabileceği cümleler değil onlar.


    Asıl konuya gelirsek hynix diye küçümsediğiniz firma kingston samsung vb firmaların memory çiplerini, bir çok ssd nin nand çiplerini, cep telefonlarının bellek ve nand flashlerini üreten dünya devi firmadır, ramleri piyasadaki bilindik bir çok markanınkinden kalitelidir, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingstonn -- 10 Mayıs 2020; 2:53:39 >
  • Bu nasıl bir savunmadır aman yarabbi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    Bu mesaj silindi.
    Deneyimsiz çalışan olsa bile bu imla ve üslubun açıklaması değil ki, mantık çerçevesinde cevap verirsin o kadar.



    bundan sonraki yazacaklarım bu konuyla ilgili değildir yanlış anlaşılmasın genel bir konuya değinmek istiyorum.

    madem sende sektördensin biraz uzatayım konuyu

    Bu tür küçük ölçekli firmaların e ticaret serüvenine atılması çok amatörce, artık n11,hb gibi yerlerde distribütör'den uygun fiyata gelen ürünler var yani o kadar rekabetli ve dalaverenin döndüğü bir sektör.

    Mesela bir örnek: x ürünün tr ditribütörü arena'da fiyatı 10usd, toplu alımlarda sektörden arkadaşlar bilir öyle amanda aman bir indirim olamaz kar marjı bellidir 50 cent olur 1 dolar oldugu çok nadirdir.

    Aynı ürüne bakıyorsun pazar yerlerinde 6 usd? yani arena direkt pazaryerlerine ürünleri toptan fiyatından çıksa bile o fiyatlara düşemiyor.

    Aynı şekillde everest, snopy, rampage vs ürünlerin distribütörü ve ürettiricisi segment, segmentte x ürün 10 usd, mal verdiği adam bunu 7 usd'e birde pazaryerlerinde komisyon verip satıyor


    bu işleri yaparak para aklayanda çok belirteyim sırf al sat olsun diye mal alıp aldığı fiyatın altında bile eriten küçümsenemeyecek bir topluluk var.

    eskiden neydi? birşey lazım olduğu zaman mahalle bilgisayarcısına gidilirdi, sonra ne oldu? vatan, gold, pcdepo, istanbulbilisim vs vs


    bunların hangisi müşteriyi mağdur etmedi? istanbulbilisim ve pcdepo zaten milleti dolandırıp altın vuruşu yapıp kaçtı sektörden

    hb n11 gibi yerler için her gün bir sürü şikayet açılıyor, yok sahte ürün, yok ikinci el ürün yok sipariş verdim de 2 hafta oldu gelmedi falan fişman.

    sektörü bu hale kim getirdi sence? MÜŞTERİLER
    ağlayan kim şimdi? MÜŞTERİLER
    mağdur olan kim? BANA GÖRE MÜŞTERİLER DEĞİL, BU MÜŞTERİLER YÜZÜNDEN BU İŞİ LAYIKIYLA YAPTIĞI HALDE KEPENK KAPATAN KÜÇÜK ESNAF


    şunu belirtmek istiyorum özellikle bu mesajı alıntılayıp ama bilgisayarcılar şöyle böyle diyecek arkadaşlar için; O şöyle böyle adamlar her şekilde ekmek yer, batmaz, kapatmaz, geri adım atmaz çünkü at hırsızlığı konusunda uzman olmuşlardır eşeği boyayıp at diye satmayı çok iyi bilirler, evet sektörü bunlar zedeledi asına koydu hatta ama suçlu bunlar değil, 1 dolar ucuz diye güvenilir yerler varken bunlara prim veren alıcılardır

    kusura bakma da sen 1 dolar ucuz diye 2 hafta kargo beklemeye ve ne olduğunu bilmediğin bir ürünün gelmesine sipariş verdiğin an onay verdin zaten.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.