Şimdi Ara

Rapid Spaceback 1.4 TDI DSG - 1.2 TSI DSG Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,
    Rapid Spaceback almak istiyorum ama Dizel mi Yoksa benzinli mi alsam karar veremedim.
    1.4 TDI - 78.000 tl
    1.2 TSI - 66.000 tl

    Yaptığım hesaba göre 6-7 yılda çıkartıyor aradaki farkı. ( Yılda ortalama çoğu uzun yol olmak üzere 20.000 km yapıyorum )

    Bunlardan hangisini almak mantıklı ?
    Yoksa ikisini de alma da, şunu al dediğiniz bir araç var mı?
    Hanım da kullanacağı için otomatik ve hback araç olmak zorunda...
    Yardım edenlere şimdiden teşekkürler...



  • Tsi daha mantıklı bu durumda. Rapid Spaceback sanki C sınıfı değil de "B buçuk" gibi bir konumda duruyor. Benzer fiyatlara Leon alınabilirse hem konfor hem de ikinci el değeri bakımından daha mantıklı olur.
  • Gönül rahatlığıyla gezmek istiyosanız dizelden şaşmayın derim.benzinli araba şehir içi yakar 3 yıldır 1.2 tsi golfüm var şehir üçi 8.5 lt altına düşmedi .78 bin iyi para rapide ben olsam vermem.illa dizel derseniz 2015 üstü i30 alabilirsiniz.
  • Yarın hem Seat bayisine hem de Skoda bayisine gidip, Rapid ve Leon u test edip, son fiyatları alacağım...
  • Hocam ben ailem ile haziran ayında maslak doğuşa araba almaya gitmiştim. Seat ile skoda karşılıklı dükkanlar bilirsiniz. Önce skoda rapid spaceback inceledik ve beğendim. Eşimde çok beğenmişti. Sonra düşündüm B+ sınıfına 65 bin liralar vereceğime Leon aldım. Skodayı incelerken seatın ışıklarını açtılar araba bana ordan bir bakış attı, eşim bile dediki, Leon'u alalım.

    Tavsiyem size Leon dur. Ancak skoda da kötü demiyorum alınır binilir. Ama bu ikisi arasından kesinlikle Leon daha mantıklı hocam.
  • senede 20km bin benzinli sinirinin bence uzerinde bu durumda tdi daha mantikli.



    10 12 bin olsa benzinli diyebilirdim.
  • bluehouse B kullanıcısına yanıt
    hocam selamlar. sanırım 0 mı ikinci el mi kısmını geçtiniz. sizin kendi şartlarınızı değerlendirdiğinizi ve sonuçta 0 km araçta karar kıldığınızı düşünerek araç tercihi konusuna geliyorum.



    eşiniz kullanacağı için,kendisi hangi aracın direksiyonuna oturduğunda iyi hissediyorsa onu alın. bu birinci sırada :)



    genel olarak yılda 20bin km dizele daha uygun. yaklaşık olarak dizel motorun 5 benzinli motorun 7 litre civarında yakacağını düşünürsek, güncel fiyatlarla km.de yaklaşık 13 krş benzinli motor fazla yakacaktır. 20bin km için bu değer 2600 tl civarında olacaktır. MTV ve bakım ücretleriyle bu farkın 2000 tl/yıllık olacağını düşünüyorum. 2.elde dizel fiyatı daha yüksek olacağından 3 yıllık bir süreden sonra dizel aracın maddi açıdan avantajlı olacağını yorumlayabiliriz.



    ancak arkadaşların da dediği gibi rapid; 301, c-ellysee, symbol araçlarıyla aynı sınıfta bulumakla birlikte, kalitesi daha iyi olsa da fiyatı da sınıfının üzerinde kalıyor. ikinci elde de güçlü bir pozisyonda değil. leonun bu noktada avantajlı olduğunu söylemek gerek.



    iki araç arasında leon almanızı tavsiye ederim.



    eğer aracın C sınıfı boyutlarında olması gerekmiyor ise, kadın kullanıcıların daha çok tercih ettiği micra ve jazz(B sınıfına göre geniş boyutlu) için de bir fikir almanızı öneririm.




  • çocuğunuz varsa veya düşünüyorsanız spaceback'in iç hacmi, ön arka diz mesafesi muazzam. çocuk koltuğu, eşyaları vs sığdırmak gerekebilir o bakımdan kesinlikle spaceback derim. diğer konularda leon ağır basıyor o ayrı konu.
  • rapid spaceback e kim B+ dedi merak ettim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: auto_man

    rapid spaceback e kim B+ dedi merak ettim?

    Hocam, bayideki eleman (aabii B plus dedi yani B+ dedi) Hocam zaten aracın içine binince C olmadığı anlaşılıyor. Ama B'den de büyük.
  • Kimse ağa dur ne yapıyorsun bu araçlar DSG dememiş



    Kardeşim bence Opel Astra bak yada Kia cerato daha mantıklı olur senin açından hem otomatik canını sıkmaz hemde daha uyguna gelir

    Benzinli alacaksan 1.0 1.4 arası bir araç almalısın o 1.2 TSI 8.5 fazla Hocam o kadar değil fabrika verisi +1.5 lt ekleyin o kadar yakar bu araçlar

    Tekrar etmek gerekirse tam otomatik c sınıfı bir araç daha mantıklı ve vw grubu dışında bir araç tavsiye ederim ford focus Kia cerato Hyundai elantra Opel Astra yada Renault megane iyidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfatih1905 -- 20 Ocak 2017; 16:16:57 >
  • 78 bin tlniz varsa dizel alın. krediye girecekseniz B segment alın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahlep

    Gönül rahatlığıyla gezmek istiyosanız dizelden şaşmayın derim.benzinli araba şehir içi yakar 3 yıldır 1.2 tsi golfüm var şehir üçi 8.5 lt altına düşmedi .78 bin iyi para rapide ben olsam vermem.illa dizel derseniz 2015 üstü i30 alabilirsiniz.

    sen nerden çıktın YİĞİDİM!!!
    Dürüstlüğüne Hayran kaldım..

    Bul beni.. :)

    Aga teşekkürler, "3 yıldır 1.2 tsi golfüm var şehir üçi 8.5 lt altına düşmedi" gibi delikanlı bir sözü yazdığınız için..
  • Leon daha iyi olabilir ama spaceback ic hacmi ve ferahligi hicbir arabada yok
  • 1-3 yaş arası bir araçta;

    1.4 motorun mtv'si 1035 türk lirası 1.2 motorun mtv'si 646 türk lirası. Ama dizelin az yakması ile bu fark kapanır gibi
  • dsg olmazsa olmaz mıdır,, manuel düşünün bence...
  • Hocam burdaki klavye bebelerine bakma sen git aracın icine otur, dene segment megment hikaye hosuna giderse alabiliyorsan dizel al. Otomatik dizel herdaim caziptir. Amorti hesabı yanliş, sonucta pahaliya aldigini pahali satacaksin.



    Arkadas adam su iki secenek arasinda kaldim diyor millet 5-6 alternatif daha sunuyor. Hepsini anladim da i30 nedir, clio, i30 o para ediyor skoda o para etmiyor gordun mu bindin mi desen yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluehouse

    Yarın hem Seat bayisine hem de Skoda bayisine gidip, Rapid ve Leon u test edip, son fiyatları alacağım...

    Min fiyata Max fayda hedefleyin. Her ne kadar arada 10-12.000TL gibi farklar olsa da, benzinli araç olunca insanın aklında hep tüketim değeri takılı kalıyor, bu da kullanıcıya her daim sıkıntılı oluyor.

    O yüzden -mümkün ise- dizel tercih etmek lazım.

    Bende yıllık 10.000km yapanlardanım, benzer hesaplara göre hep benzinli araç alırdım.
    Son 2 aracım dizel otomatik, tüketim değeri göz dolduruyor iç ferahlatıyor, verilen fazla paraya değer. Zaten boşa giden para da değil, aracı satarken - bir miktar kayıp olsa da- geri gelir.





    *Dsg araç alma planınızı, mutlaka + garanti ile pekiştirin.
    Malum Dsg bu, nerede ne yapacağı belli olmadığı gibi kötü servis zihniyeti de cabası...




  • Leon alirdim bende o kadar para verecek olsam ama ötv mtv odemedigim icin rapid aldim temmuzda hayret dsg de patlamadı henüz zevkle biniyorum arac dizel.

     Rapid Spaceback 1.4 TDI DSG - 1.2 TSI DSG Yardım...
  • Arkadaşlar öncelikle zaman ayırıp bir şeyler yazan herkese teşekkürler.
    Bugün Skoda bayisine gittik. Rapid'in içi gerçekten çok geniş ve ferah. Test sürüşü de benim için yeterli konforu ve güveni verdi.
    Malesef Seat bayisine yetişemedik. O da pazartesiye kaldı.
    Güvenlik testlerine baktığımda sanki Leon 1 tık önde duruyor.
    Rapid'de ise en sevdiğim kısmı dışarıdan görüntüsü. Özellikle arkası karizmatik duruyor...
    %95 benzinli alacağız. 12.000 fark var, aracı kredi ile alacağımız için bir de onun faizi gelecek. Hesabıma göre parasını 4.5 - 5 yıldan erken çıkartamayacak. O zaman gelince de çok km yapmadan, ağır bakımları gelmeden satalım diyeceğiz. Önceden bu kadar para verdiğimize değmeyecek, diye düşündük... inşallah doğru karar vermişizdir...



    SORU: Satış görevlisi, dizelin şehir içinde daha iyi yakması için en az 20 km yapması lazım dedi. Doğru mudur? ( Hanımın okul 6 km. Git - Gel yapacak. )




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.