Şimdi Ara

Rektefiye edilmiş yeni motor ve bazı sorunlar... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
16.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ismaildeniz İ kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar. Öncelikle tecrübe ile konuşmuyorum sadece bir varsayımda bulunuyorum.

    Aracınız conta yakmadan önce belki kompresyon değerleri daha düşüktü, şimdi motor olması gereken yere geldi ama şanzıman hala eski motora "alışık". Eğer bir adaptasyon olayı varsa, şanzımana adaptasyon yapmayı deneyin derim.

    Diğer husus da, normalde modern motorlarda gaz pedalını bıraktığınızda yakıtı hemen kesmez. Silkelememesi için yakıtı yavaş yavaş keser. Sizin motor sıfır toplandığı için enjektörler vb. kalibrasyon istiyor olabilir.

    Ya da sadece eski motorunuzun kompresyonu zayıftı, şimdi kompresyon yerine geldi ve siz bu artan kompresyonu hissediyorsunuz.

    Yani bunu bir araştırın derim. Muhtemelen bu tarz bir uyumsuzluk oluştu ya da araba olması gereken yere geldi ve siz bunu yadırgıyorsunuz. Bir dönem ben de C4 otomatik bakmıştım, Facebook gruplarında tek kavramalı şanzımandan uzak durmamı çok sarstığını söylemişlerdi.





  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Yüksek ihtimal şanzıman + enjektör kalibrasyonu istiyor. Çünkü aracı cotnası yanık çok uzun süre kullanmadım. Kompresyon eğer normalde bu şekildeyse ben yarın satılığa çıkarayım aracı çünkü gerçekten binilecek gibi değil.

    Mesela sıkışık trafikte kaldınız. Önünüzdeki araç hareket etti. Siz de hareket edeceksiniz. 1. Vites 2.000 devre geldiğinde araç önünüzdeki araba yavaşladı. Önceliğiniz frene basmak değil ayağınızı gazdan çekmek oluyor. Ayağınızı gazdan çekince de öyle bi yığılma yapıyor ki öne doğru anlatılmaz yaşanır.

    Sadece 1. Viteste de değil, her viteste yapıyor ancak en çok 1. ve 2. viteste hissediliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ismaildeniz İ kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun ''ben yarın satılığa çıkarayım aracı çünkü gerçekten binilecek gibi değil.'' olayına ben takıldım söylerseniz,söylemezsiniz size kalmış ama,eğer söylemeyecek olursanız yazık günahtır alanada




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 9 Mayıs 2024; 7:11:44 >
  • UltimateRs U kullanıcısına yanıt
    Yanlış anladınız beni. Sizin düşündüğünüz gibi birisi olacak olsaydım contası yanık satılığa çıkarırdım beyefendi. Bizde o şekil kahp*likler olmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ismaildeniz İ kullanıcısına yanıt

    eyvallah ben yanlış anladım sanırım,umarım çözersiniz sanayi ve ustalarıyla cidden uğraşmak zor hayattan soğutuyorlar adamı 

  • UltimateRs U kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Benim de temennim o yönde. Umarım ilerleyen süreçte sıkıntı çıkmaz da keyifle kullanırım aracımı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ismaildeniz İ kullanıcısına yanıt

    Ben Citroen C4 bakarken ciddi ciddi bu konunun üstünde çok durdular. Üstüne basa basa 2015 ve üzeri BlueHDI al, onlar tork konvertörlü şanzımanlı oluyor. E-HDI olanlar tek kavrama şanzıman çok sarsıyor diye belirttiler. Yani çok ısrarcılardı.

    O yüzden belki normal olup alışmanız gerekebilir ya da kalibrasyonla düzelebilir. Contası yanık uzun süre kullanmadınız ama belki de nispeten düşük kompresyonla uzun süre kullanmış olabilirsiniz. Motoru yapanlar aşınma ve kompresyon konusunda bir şey dediler mi?

  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Hocam ben su eksiltme şikayetiyle gitmiştim sanayiye. Sonrasında aradılar beni 'Radyatörde patlak olduğunu söylediler. Değişimini yaptık ancak motorda çok yüksek basınç var, yüksek ihtimal conta yanık üst kapağı söktükten sonra motorun durumuna bakacağız.' dediler. Motordaki basınç yüzünden radyatörü değiştirsek bile başka bi yerden öyle veya böyle bi patlak verir diye de eklediler.

    Ben aracı aldığımda beri aşağı yukarı 15.000 km yaptım. Şanzımanından gerçekten memnunum. Tamam tam otomatik bi şanzıman değil baya baya düz vitesin önüne bir bilgisayar koymuşlar senin yerine debriyaja basıp vitesi yükseltiyor. Alışma süreci oldu bir süre ancak sonrasında severek kullandım yani. Bu süre içerisinde aracımdan, sürüşünden, gidişine kadar çok memnundum. Ancak bu rektefiye muhabbeti olduktan sonra ayağımı gazdan çektikten sonra çok fazla silkeleme yapmaya başladı sanki böyle gazı açtığımda yakıt enjektörleri çatır çatır çalışıyor ancak ayağımı gazdan çektiğimde pistonlar bir anlığına duruyor daha sonra çalışmaya devam ediyor gibi hissddiyorum. Çok silkeliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ismaildeniz İ kullanıcısına yanıt

    Hocam bahsettiğiniz hissi çok iyi anladım. Böyle gaz kesmek istemiyorsunuz resmen.


    Conta gerçekten yanıksa ve basıncı soğutma suyuna veriyorsa kompresyon düşüktür. Siz buna alışmışsınızdır. Belki de contası yanık aldınız aracı radyatörü patlatınca ortaya çıktı. Şimdi de kompresyonu yerine geldiği için size sert geliyor gibi.

    Aslında Facebook'ta C4 gruplarında bir danışsanız aynı arabayı kullananlardan fikir alsanız hatta yakınınızda araba varsa onunla deneseniz?

  • Usta değilim büyük bilgim yok ama %90 üst kapakta sızıntı var yada bir sorun

    Araba dizel olsaydı egr soğutucu vs patlamış olur derdik bir kaç seçenek daha olurdu

    Beyaz duman su buharı demek , zaten su eksilmiş üst kapak bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 115 lik olani mevcut belki motorda biraz farklidir dedim cunku e-hdi yazisi yok 115 lerde 112 lerde mevcut
    Silkeleme 1. Viteste yogun yapiyor bende de. 2 de o kadar degil.
    Ben duz vites aractan gecmistim ondan sebep duz vites mantigina aliskindim, ancak arabada bir debriyaj pedali olsa da bassam diyordum sanzimana tam alisamamistim. Cozum bu tarz durumlarda fren pedalini debriyaj olarak kullaniyorum :) frene basmadan sadece dokundugunuzda hani stop lambasini yakacak kadar pedali degdinizde diyeyim, boyle 3-5 km gibi dusuk hizlarda arac aslinda bosa aliyor tipki durmaya yakin debriyaja basmaniz gibi. Bu sekilde bir miktar daha araci bosta surukluyorsunuz sonra duracaksaniz pedala normal basip duruyorsunuz, veya trafik acilirsa gaza basip devam ediyorsunuz.
    Gaza bas cek yaparsaniz silkeliyor ancak bunu normal duz viteslerde ozellikle 1. Viteste yapiyor zaten. Gaza bastiniz mi ya 2 ye gececek kadar hizlanin ha ondeki arac durduysa frene cok kucuk dokunup bir nevi debriyaja basarak yani :) araci bosta akitin Cok yogun trafikte ayagim ya gazda ya frende oluyor zaten ama alisiliyor, neticede surekli duz vitesteki gibi al bosa at bire debriyaja bas cek kuvvet gerektiren bir is yok.
    Ha boyle otomatik mi olur derseniz de evet zaten bu araclarin fiyatlari tam otomatiklere gore bu yuzden uygun. Cift kavramalardan bakim maliyeti daha az omru daha uzun. Ve tam otoamatiklerden de az yakiyor zira aktarim kaybi yok duz vites ozunde. Motor guclu oldugu icin de sanzimanin kararsizliklarini tolere edebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih-8 -- 11 Mayıs 2024; 16:55:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • fatih-8 F kullanıcısına yanıt
    Anlatmak istediğinizi anladım. Freni debriyaj gibi kullanmak mevzusu mantıklı ancak gerçekten konforlu değil. Öncesinde yapmayıp rektefiye sonrası yapması çok ayar etmişti beni.

    Şimdi Antalya'da Yeni Sanayi'de İlker Otomotiv'e götürdüm aracı. Türker Bey geçti direksiyona. Kullandı bir süre ve derdimi anladı. Bana mevzuyu anlattı normalde ayağınızı gazdan çektiğinizde enjektörler yakıt püskürtmeyi kestiğinde aracın soft bi şekilde devam edip yavaşlaması gerektiğini söyledi. Sorunun yüksek ihtimal enjektörlerde olduğunu söyledi. Şansıma araç 2.000-3.000 devir bandında motorundan gelen 'tıkı-tıkı-tıkı' sesi de duyuldu. O sesin de enjektörlerden geldiğini söyledi.

    Motor hararet gördüğünde normalde ben enjektörleri de ustama gönderiyorum. Çünkü motorun içine kadar giriyor enjektörler. Motor yüksek sıcaklığa maruz kaldığında zarar görüyorsa enjektörlerin de zarar görmesi çok muhtemel. Diye de ekledi.

    Kaputu açıp marşa bastığında motorun normalden daha fazla sallandığını gördük. Motor alt kulağı ve şanzıman kulaklarını da değiştireceğim. Umarım o silkeleme olayı enjektörlüktür ve tamir edildiğine normale döner.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.