Şimdi Ara

Renault Captur ses sistemi yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,
    oto ses sistemleri konusunda çok bilgi sahibi değilim lakin forumdan okuyabileigim kadarıyla bilgi topladım fakat bazı konularda hala anlayamadığım noktalar var.

    captur 2014 model 1.2 olan araca https://www.hepsiburada.com/sony-xm-n1004-4-kanal-amfi-ile-xs-nw1200e-kabinli-subwoofer-ve-xs-gs1621c-mid-takim-set-kablo-seti-p-HBV0000018TU5?magaza=BLC

    linkteki sistemi almak istiyorum fakat nasıl olur bu kolonlar bendeki kapi yuvalarına olur mu olmaz mı fikrim yok. orijinal 16.5 cm olduğu söyleniyor forumlarda, fakat nedir ne olur bilemiyorum.

    hoparlörden tek yollu çift yollu gibi terimler var bu hoparlörler sanirim çift yönlü değil mi? sizin tavsiyeniz nedir?

    bir de orijinal teyp sanırım sokulmeyecek bu sistemle düşük sesle güzel ve kaliteli bir ses alsam başka bir şey istemem.

    yardımcı olabilecek bilgili abiler varsa sevinirim.

    sevgiler saygılar







  • Kapı ölçüleriniz 16.5cm seçtiğiniz sistem uyacaktır. Teybinizin orijinalde anfi çıkışı olmadığı için anfi dönüştürücü takılacak 50-100tl arası kaliteden kaliteye fark eder.



    -Mid takımı iyi ama Jbl gto 609 olsa daha iyi olur

    -Amfi güzel

    -Bassı beğenmiyorum daha uygun fiyatlı soundmagus sm12p bundan çok daha iyi çalıyor



    İlla set almanıza gerek Yok benim önerdiklerim bi nebze daha iyi olabilir ama komple Sony alsanızda baya fark edecektir ses kalitesi sizin kararınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • life_is_good kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler hocam yorum için.
    durum benim düşündüğümden daha da karışık sanırım. dönüştürücü ve bu tarz bir ses ile çok yüksek ses alınır sanırım. benim istediğim yüksek sesten ziyade çok fazla patlamayan, ama kaliteli ses veren bir şeyler yapmak. oto ses sistemi mevzusunda, set mevzuna giren insanların dedikleri bazı şeyler kafamı kurcalıyor. iyi usta bulmazsan sarsıntıda rahatsız edici ses çıkar, yok akü biter, yok şasi yapar gibi mevzular. izmitte bu işten anlayan insan var mı bilmiyorum. fakat bir yere gidip öneri ve fiyat alayım dedim, mekanın sahibi tabiri caizse sallamadi bile. çok genel ve gelişi güzel konuşması falan saçma şeyler.

    ayrıca sanayi ve benzeri yerlerde az biraz insan gibi konuşup nezaket gösterince kemeri çözüp elleri sıvazlıyorlar ondan sonra gelsin saçma fiyatlar.

    benzeri bir sete 1300+250 montaj vermektense, orijinal teybi değiştirip +4 güzel kolonla bu işe gireem acaba nasıl olur?

    amfili tesisatta aküden fazladan güç çekmesi ve araç içinde haybeye bir kabin ve amfi bulunması bir nebze rahatsız edici.

    dediğim gibi bi teyp ve 4 adet kapılara bağlı kolonla da güzel sonuç alınabilir sanırım değil mi?




  • angelizer kullanıcısına yanıt
    Bence anfi her arabaya gerek müzik dinlemek isteyenler için bunu takınca sende anlayacaksın

    Evet montaja 250 çok istemisler gerçekten, bizde bu işi yapıyoruz 150-200 arası değişiyor dahada az olamaz zaten çünkü uğrastıcı bir iş 50tlye yapıcam diyen birisine yaptırırsan o sistemden birşey bekleme yapan kişide isteyerek yapmaz zaten



    Teyp orjinal kalıp 4 kapıyada alpine marka hoparlör alırsınız fark edecektir mutlaka ama teyple bir yere kadar malesef sizde bıkıp anfi bass arıyorsunuz bakın. Bence anfili bir sistem yapın bass yer kaplar derseniz 20cm bass alırsınız araç içi yeterli olur gayet hemde yer kaplamaz çok küçük oluyor kabinleri. Dediğimi düşünün önerdiğim sistemi bassı 20cm yapabiliriz istemesseniz kapıları değiştiririz kaliteli bir hoparlör ile devam edersiniz anfi bass olmadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • life_is_good kullanıcısına yanıt
    hocam sizi hazır bulmuşken biraz kafanızı şişirsem umarım sorun olmaz.verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler. siz hangi şehirde ve neresinde bu işi yapıyorsunuz?

    anfilere baktığımda belirli çıkış güçleri var:
    70w x 4
    85w x 4
    70w x 2
    175w x 1
    170w x 4
    500w x 2

    şeklinde ve toplamda 1000 wattlık anfi olduğu belirtiliyor lakin bu çıkışlar toplandığında 1000wdan daha fazla. bunun hesabı farklı mı?

    diğer konu ise alınan midlerin 300 w çıkışı olduğu belirtiliyor ama önerilen anfilerde daha düşük çıkışlar mevcut. yukarıdaki örneklerde mesela en yüksek çıkış 500w gözüküyor ama 1000wlık bir woofer taktığınızda ona uygun çıkış yok, 500x2 olan çıkışlar köprülenip tek çıkış halinemi getiriliyor?

    bunu soruyorum çünkü bu hazır setler piyasada tek tek satılan parça ürünlere göre; mid, bass ve anfi fiyatlarına göre daha pahalılar. dolayısıyla kendi seçimime göre bir set yapmak istesem şu yukarıda bahsettiğim durum önemli bir durum sanırım.




  • angelizer kullanıcısına yanıt
    Siz wattları hesaplamışsınız ona değil rms gücüne bakacaksınız

    80x4 bir anfi 4 kanaldada 80rms güç var demek

    Subwooferlar 200-300 rms olduğu için 2 kanalı birleştirerek subwoofera giriyoruz daha fazla rms elde ediyoruz yoksa subwoofer çalmaz.

    500x4 1000x4 yazan amfiler genelde Çin malı amfilerdir onlar waatt olarak yazmıştır waata değil rms gücüne göre alıcaksınız

    70x2 80x2 deniliyorsa amfi 2kanaldır ve rms güçleri yazığı gibi 70-80 tabi her anfiden verdiği değer alınmıyor kaliteli amfiler hariç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler yorum için.

    söyle değiştirdim sistemi sizin dediğiniz

    Jbl Gto-609C 16.5 Cm 360 Watt Peak 2 Yollu / 2 Ohm / 90 Watt Rms olan hoparlörü ekledim fakat önceki 4 ohm iken bu 2 ohm bu sorun olur mu?



    anfi yine ayni Sony XM-N1004 4/3/2 Kanal,1000 Watt Stereo, yorumları genel olarak çok iyi.



    subwoofer olarak da Jbl Box-1214CS 30Cm 1000Watt Kabinli Subwoofer 250 rms (bunun yorumlar da çok iyi)



    arka kapilara da çok yorucu olmayacak orta yollu bir çift mid takımı daha ekleyecegim.



    ses rengi olarak kullandığım markalar içerisinde JBL kalite ve fiyat olarak genel olarak çok iyi, diğer ekipmanlarda da JBL markasını sonye göre daha güzel buluyorum.



    ayrica siz bu işi hangi şehirde yapıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • angelizer kullanıcısına yanıt
    Şuan seçtikleriniz daha güzel evet

    Mid 2ohm olması sıkıntı olmaz daha kolay beslenir amfiniz ile

    Bass Jbl gerçekten tonlama olarak güzel ama ben soundmagus diyorum kendim kullandım iki markayıda hem şiddeti hem tonlaması olarak soundmagus daha iyi kesinlikle



    İşi nereden yaptığımız hakkında özelden mesaj verildi



    İyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • life_is_good kullanıcısına yanıt
    hocam soundmagus bulamadım.
    jbl'in tonunu genel itibarıyla seviyorum.
    kulaklıkta sonynin tadının bir tık üzerinde.
    diğer araç markaların çoğu hakkında fikir sahibi değilim.
    kulaklık veya ses sisteminde bildiğim markalar, araç sistemlerinde çok ayrı yerdeler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.