Şimdi Ara

Renault ve Formula 1 paradoksu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Formula 1 herkesin malumu yerde giden araçlarda teknolojinin en üst noktası. Onlarca yıl sonra kullanılacak teknolojilerin günümüzde kullanıldığı yer. Ve bu organizasyonda yer alan firmalar büyük yarış gelenekleri olan firmalar. Mercedes gibi Ferrari gibi Renault gibi... Evet Renault gibi. F1 de onlarca şampiyonluğu olan en son 2005 ve 2006 da takımlarda geçtiğimiz yıl ise motor sağlayıcısı olarak şampiyon olan ve bu sezon üç takıma motor sağlayan fransız firma.

    Benim merak ettiğim şu. Bu kadar yüksek teknolojilerin kullanıldığı bir yarışmada şampiyon olabilmiş firmaya, özellikle ülkemizde marka algısı olarak F1 in neden hiç katkısı yok? Eminim VW veya Ford bu başarıları yakalayabilseydi ülkemizde ilah ilan edilirlerdi.

     Renault ve Formula 1 paradoksu.







  • Hep soyluyorum, Turkiye otomobil konusunda bir cehalet merkezidir. Istisna durumlari, bazi arkdaslari tenzih ederek soyluyorum ki ortalama Turk insaninin otomobil bilgisi "yahu bizim kayinco bi Passat almis yer ucagi mubarek ha" seviyesindedir. Bunun boyle olmasinin da en buyuk iki nedeni ekonomik duzey ve kendi otomobil markamizin olmamasidir. buna ilaveten Avrupa'da yuzyili doldurmus bircok markayla daha dun tanismamizdir. Bundan 15-20 yil oncesine kadar sahin-dogan, renault 9-12'den baska otomobile binmemis, surmemis, gormemis insanlardan cok fazla da otomobil kulturu beklememek lazim. Hal boyleyken tabii ki adam Passata binince ucaga bindi saniyor. sorsan ne Citroen'in tarihini, DX gibi efsane modelleri bilir, ne VW'nin tarihini bilir, NSU desen "neyuu ?" deyiverir Hatirliyorum Toyota, Honda gibi japon markalari ABD'de coktan firtina estirirken Turkiye pazarina anca 90li yillarda girmisti. Ilk geldiginde herkes Toyota'yla falan dalga gecerdi Turkiye'de. Japaon mali tapon mali geyigi vardi. Anliyacaginiz herseyi geriden takip ediyoruz. Simdi ayni durum hibrit araclar, elektrikli araclar icin var. Burda bi ton cahil takimi dalga geciyor bu araclarla. Avrupa'da ABD'de takir takir satiliyorken. Yok menzili kisaymis, sanki otobus isletecek uzun yolda ileri zekali.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diesotto -- 27 Eylül 2012; 22:43:59 >




  • Über teknolojik alman firmalarının F1 de tek temsilcisin olması ayrı trajedi.
  • Sebep Formula 1 motorlarının gündelik araçlarda kullanılmaması olabilir mi ? Şimdi formula 1'de röno araçları uçuyor diye 1.6 atmosferik megane'mı alsın millet ?
  • beyin bedava ama kullanana...
  • Renault formula 1 in içinde geçmişten beri başarılı olmuş bir firmadır.Sadece formula 1 değil motor sporlarının pek çok dalında başarıyla yarışmaktadır.Fakat bunun marka algısıyla pek bir bağlantısı yok bence, citroen de ralliye yıllardır ambargo koymuş durumda ama bu citroen'e karşı oluşan algıyı değiştirmez,zamanında BMW formula 1 e girdi ve hiç şampiyon olamadan çekildi, toyota dünyanın parasını yatırıp hiç yarış kazanamadan çekildi, bu sonuçlar bu markaları kötü yapmadı.
    Bizlerin renault'u , Fiat'ı ,Hyundai'yi beğenmemesi bu firmaların dünyanın önemli otomotiv firmaları olduğu gerçeğini değiştirmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkaradag -- 27 Eylül 2012; 23:15:34 >
  • F1 de başarılı olan bir firmanın binek veya ticari modelleri de başarılı olacak diye bir kural yok. Renault motorları iyidir fakat F1 deki başarısından dolayı ilah ilan edilmesi gerekmez. Ford veya VW benzer bir başarı yakalasaydı da gerekmezdi. Ha ilan ederler miydi dersen Renault fransız markası olduğu ve VW alman olduğu için edilebilirdi.
  • Renault imajının mevcut hali Türkiye'de eskiye dayanıyor uzun bir yazı yazardım ama uykum var Renault başarılı bir markadır gerisi hikaye..
  • Orada takımlar hobi olsun, eğlence olsun diye yarışmıyor. F1'e ayrılmış her kaynak, markanın gelişimine de ayrılmış sayılır ve motor sporlarında elde edilen her başarı bir reklamdır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Sebep Formula 1 motorlarının gündElik araçlarda kullanılmaması olabilir mi ? Şimdi formula 1'de röno araçları uçuyor diye 1.6 atmosferik megane'mı alsın millet ?


    Onun icin Mercedes Renault'nun 1.5 dCi motorunu, BMW'da PSA'nin 1.6 dizelini kullaniyor. 1.6 THP'yi de kullaniyorlar unutmusum. Almandan daha alamanciyiz haberimiz yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diesotto -- 27 Eylül 2012; 23:34:44 >
  • Renonun beğenilmemesinin sebebi biraz eskilere dayanıyor. Aslına bakarsanız 2010 yılı ve sonrası araçları oldukça güzel ( fluance ön tipi hariç, hilkat garibesi gibi mübarek... ). Dci ve Tce motorları oldukça iyi yakıt değerlerine sahip. Çarpışma testlerinde de başarılı ( yine fluance hariç. Yine aynı garibenin ceyranlısı 4 yıldız aldı ). Mercedesle ortak üretim için anlaşmış olması da başarılarının bir göstergesidir. Nissanla birleştikten sonra ortak stratejilerle iyi yerlere geldi.

    Bir de daciayı almaları ekonomik yönden yaptıkları en iyi stratejiydi diyebilirim. Eski modellerdeki parçaları yeni dacia modelinde kullan gitsin.

    Aslında reno bir firmayı daha almalı. En düşük ... firma ( şimdiki dacia gibi ), orta halli halk için üretim yapan firma ( şuanki renault kalitesinde yapılacak araçlarla dacia ), biraz daha prestij isteyenler için ( renault ) gibi...

    saygılar, sevgiler...

    Edit: Mercedes yazmayı unutmuşum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 27 Eylül 2012; 23:35:44 >




  • bence Renault, Volvo yada Saab'i alicakti. almamakla hata ettiler. ust segmentte bir markasi olmus olucakti. VW-Audi gibi Renault-Volvo olabilirdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diesotto -- 27 Eylül 2012; 23:36:45 >
  • Bu durumun en büyük nedeni ülkemizde yıllarca üretilen ve satılan Renault 12 ve 9 gibi modellerdir. Bu modeller o kadar uzun süre üretilmişlerdir ki Renault deyince milletin aklına kazık gibi Renault 12'ler geliyor. Bu artık toplumun bilinçaltına işlemiş bir durum. Ancak sizin de belirttiğiniz gibi Renault motor sporlarının zirvesi F1'de köklü ve başarılı bir geçmişi olan bir firma. Renault'un Formula 1' ilk girişi 1977 sezonundadır. 1977'de VW, Audi neydi bir düşünün. Renault ilk sezonunu 0 puanla kapatıyor. 1983 sezonunu Ferrari'nin 10 puan gerisinde ikinci tamamlıyor. 1987'de Formula 1'den çekiliyor. 1989'da Williams ile yeniden dönüyor. 1992 yılından 1997 yılına kadar,1997 yılı da dahil tüm markalar şampiyonları Renault motorlu araçlar. Hatta 1995 yılında Formula 1 takımlar şampiyonu ve 2. takım Renault motorlu. 1998'de yeniden çekiliyor. 2001'de tekrar F 1'e dönüyor , 2005 ve 2006'da üst üste hem takımlar hem de pilotlar şampiyonluğunu alıyor. Ferrari'nin 2000-2004 arasındaki hegemonyasına son veriyor ve sanırım Formula 1'de Ferrari dışında fabrika takımı olarak şampiyon olan tek takım Renault takımı. 2009'da Red Bull ile dünya ikincisi,2010 ve 2011 'de yine Red Bull ile hem takımlar hem de pilotlar şampiyonu. Dikkatinizi çekerim Formula 1'de Ferrari, Mercedes, Renault ve Cosworth dışında motor üreticisi yok. Ne BMW ne Toyota ne VW ne de Audi F1'de yoklar. Renault motoru Allah nazardan saklasın Formula 1 tarihinde Ferrari ve Ford motorlarından sonra en fazla yarış kazanan 3. motor. Bir yorumcu insanların bu duruma bakarak atmosferik motorlu 1.6 Megane almaları mı gerektiğini yazmış. Renault'un son dizeli 1.6 130 beygir lik motorun şu anda dünyada rakibi yok ve koskaca Mercedes yeni A serisinde 1.5 dci Renault motoru kullanıyor. Yine Megane RS ve Clio RS'nin pistlerde neler yaptığını yazmıyorum bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t821926 -- 27 Eylül 2012; 23:56:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muribbi

    Formula 1 herkesin malumu yerde giden araçlarda teknolojinin en üst noktası. Onlarca yıl sonra kullanılacak teknolojilerin günümüzde kullanıldığı yer. Ve bu organizasyonda yer alan firmalar büyük yarış gelenekleri olan firmalar. Mercedes gibi Ferrari gibi Renault gibi... Evet Renault gibi. F1 de onlarca şampiyonluğu olan en son 2005 ve 2006 da takımlarda geçtiğimiz yıl ise motor sağlayıcısı olarak şampiyon olan ve bu sezon üç takıma motor sağlayan fransız firma.

    Benim merak ettiğim şu. Bu kadar yüksek teknolojilerin kullanıldığı bir yarışmada şampiyon olabilmiş firmaya, özellikle ülkemizde marka algısı olarak F1 in neden hiç katkısı yok? Eminim VW veya Ford bu başarıları yakalayabilseydi ülkemizde ilah ilan edilirlerdi.

     Renault ve Formula 1 paradoksu.


    Bir doktor fıkrası var bilir misin? Babasına gidip senin yıllardır iyileştiremediğin hastayı iyileştirdim diye.

    Renault dikkat ederseniz hep en çok satanlar listesinde oluyor ve satış stratejileri çok güçlü.
    Kabul etmek de gerekir araçlar daha çabuk eskiyorlar.
    Teknolojik açıdan üstünlüğünü de ülkemizdeki vergiler nedeniyle donanımları kısılan araçlardan dolayı biraz geç keşfediyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

    Renonun beğenilmemesinin sebebi biraz eskilere dayanıyor. Aslına bakarsanız 2010 yılı ve sonrası araçları oldukça güzel ( fluance ön tipi hariç, hilkat garibesi gibi mübarek... ). Dci ve Tce motorları oldukça iyi yakıt değerlerine sahip. Çarpışma testlerinde de başarılı ( yine fluance hariç. Yine aynı garibenin ceyranlısı 4 yıldız aldı ). Mercedesle ortak üretim için anlaşmış olması da başarılarının bir göstergesidir. Nissanla birleştikten sonra ortak stratejilerle iyi yerlere geldi.

    Bir de daciayı almaları ekonomik yönden yaptıkları en iyi stratejiydi diyebilirim. Eski modellerdeki parçaları yeni dacia modelinde kullan gitsin.

    Aslında reno bir firmayı daha almalı. En düşük ... firma ( şimdiki dacia gibi ), orta halli halk için üretim yapan firma ( şuanki renault kalitesinde yapılacak araçlarla dacia ), biraz daha prestij isteyenler için ( renault ) gibi...

    saygılar, sevgiler...

    Edit: Mercedes yazmayı unutmuşum...

    Renault mayıs ayında, Rusya'da daha önceden ortağı olduğu Avtovaz'ın (LADA) çoğunluk hissesini satın aldı. Senle aynı fikirdelermiş sanırım.

    http://www.sabah.com.tr/Otomobil/2012/05/03/lada-fransizlarin-oldu




  • Ruslar da aya gittiler ama yillarca lada samara uretip vatandaslarini bindirdiler.

    Renault icin de durum bu. Anlayan anladi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: insomnia__

    Sebep Formula 1 motorlarının gündelik araçlarda kullanılmaması olabilir mi ? Şimdi formula 1'de röno araçları uçuyor diye 1.6 atmosferik megane'mı alsın millet ?

    Hay ağzın bal yesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diesotto

    Hep soyluyorum, Turkiye otomobil konusunda bir cehalet merkezidir. Istisna durumlari, bazi arkdaslari tenzih ederek soyluyorum ki ortalama Turk insaninin otomobil bilgisi "yahu bizim kayinco bi Passat almis yer ucagi mubarek ha" seviyesindedir. Bunun boyle olmasinin da en buyuk iki nedeni ekonomik duzey ve kendi otomobil markamizin olmamasidir. buna ilaveten Avrupa'da yuzyili doldurmus bircok markayla daha dun tanismamizdir. Bundan 15-20 yil oncesine kadar sahin-dogan, renault 9-12'den baska otomobile binmemis, surmemis, gormemis insanlardan cok fazla da otomobil kulturu beklememek lazim. Hal boyleyken tabii ki adam Passata binince ucaga bindi saniyor. sorsan ne Citroen'in tarihini, DX gibi efsane modelleri bilir, ne VW'nin tarihini bilir, NSU desen "neyuu ?" deyiverir Hatirliyorum Toyota, Honda gibi japon markalari ABD'de coktan firtina estirirken Turkiye pazarina anca 90li yillarda girmisti. Ilk geldiginde herkes Toyota'yla falan dalga gecerdi Turkiye'de. Japaon mali tapon mali geyigi vardi. Anliyacaginiz herseyi geriden takip ediyoruz. Simdi ayni durum hibrit araclar, elektrikli araclar icin var. Burda bi ton cahil takimi dalga geciyor bu araclarla. Avrupa'da ABD'de takir takir satiliyorken. Yok menzili kisaymis, sanki otobus isletecek uzun yolda ileri zekali.

    Tebrik ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Renault'un kendini kanıtlama zorunluluğu yok.

    Adamlar her sene en çok satan markaların başında geliyorlar.

    Ha derseniz ki, çok satan marka iyi mi oluyor diye;

    Bende derim ki, Renault'un teknolojileri ve mazisi yeter.

    Bu cevabı alan kişi de susar kalır.

    Bir Renault sahibi olarak ben bile sustum kaldım arkadaşım.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.