Şimdi Ara

Resmi Gazete'de yayımlandı: 1 yıl kullanılmayan telefonlar kapatılacak! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
4
Favori
13.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefon kaçakçıları, yurtiçi kullanılmayan eski model telefonların imei numarasını, yurtdışından kaçak getirdikleri telefonlara yükleyip satıyorlardı.


    Yani sürenin bir yıla indirilmesi ile imei yükleyen ve yükletenlerin hareket alanı biraz daha daraltılmış olacak.

  • Saatimde e-sim özelliği var ve kullanmıyorum şimdilik. Saatimdeki e-sim 1 sene sonra kullanılmayacak mı şimdi? Saçma saçma işler. Adamlar telefonla düştüler derde. Şu telefon mevzusuna harcadıkları eforu başka bir şeye harcasalardı şimdi uzaya gidiyor olurduk…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonufuk -- 12 Ekim 2023; 20:11:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bukadar olmaz

  • 7 yıl olarak belirlenen süre mantıklı idi... Şimdilerde millet deprem çantası hazırladı. Deprem çantalarının içine eski tuşlu telefonlardan koydu.


    Kullanıcı deprem çantası içindeki telefonu 1 yıldan daha uzun süre açmayı unutursa, acil durumda telefon çalışmayacak demektir.


    Gerçi bütün cep telefonlarında 112 acil çağrı bölümünden ulaşmak her zaman mümkün de, tuşlu telefonunu 1 yıldan uzun süre açmayan bir kullanıcı, acil durumda telefonunu kullanamayacak demektir.


    Yönetmelikte yapılan bu son değişiklik iptal edilirse daha iyi olur.

  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt

    Imei si de cekmecende ayni cihazda ise gocunmana gerek yok  

  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Imei atilabilen çin işlemcili eski telefon varsa daha kolay. Eldeki imeileri sırayla atıp beşer dakika konuşma yapmak yeterli olacaktır. İmei klonlayanlar da eldeki imeileri canlı tutmak için böyle bir yola gidecektir.

    Bunu daha da otomatik hale getirmek mümkün. Biraz yazılım becerisi ve imei atilabilen GSM modülü ile yapılır. Yaparsın bir robot yazılım, imei'yi atar beş dakika havuzdan rastgele bir numarayı arar, bir süre bekler başka sıradaki imei'yi atar onunla da havuzdan bir numarayı arar. Eldeki imei sayısına göre aralardaki bekleme süresi ayarlanır. Örneğin elinde 1000 tane imei varsa 7 8 saatte bir değişecek şekilde sistemi kurarsın. 1000 imei'yi sırayla aktif tutarsın. Tabii çok kısa aralıklarla yapılırsa btk uyanabilir. Modül sayısı artırılıp süreler uzatılır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya bu adamların harbi miyadı doldu ya. allahım yarabbim sen bizi kimlerle neler le sınıyorsun.

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Size birsey olmaz. Imei degistirmek icin yapanlara bu kural .... Cihaz ibrazina kadar gidecek. Yani sistemde imei ile cihaz modeli malum degistirildiginda aninda tespit ediliyor. Zaten BTK dahil GSM operatorle filan cogu biliyordu sadece beklenen adimlar simdi atildi ....


    IMEI degistirmis al sana 100 TL devlete vs sus payi misali dusunmuyorsunuzdur ....

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

    Oyle birsey yok. Sadece Turk GSM operatorlerinde kullanilan hatlar icindir...

  • moscaltar25 M kullanıcısına yanıt

    Zincirleme ikisi de kapanacak ... Cihaz ve orjinal IMEI si eslesmedigi icin beraber gidiyor  

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    IMEI uzerinden cihazin modeli rengine kadar bellidir yani beraberinde varsa fiziksel 3 SIM ve 2 eSIM filan hepsi cikar ...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Değil binlerce milyonlarca dava açılsa yine de bir halt olmaz. Ek MTV iptal başvurusunu emsal karar olmasına rağmen ve hukuksuz,adaletsiz olduğunu bile bile reddeden mahkeme bunu hayli hayli reddeder. Başvuran başvurduğuyla kalır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • napervasız kullanıcısına yanıt

    Kapalı kutuya hiç bişey olmuyor sayın çok bilmiş. Kapalı kutu cihaz ilk sim takıldığında ilk sinyalini alır sonrasında 1 yıl boyunca kesintisiz sinyal alınmazsa kapatılır. Hevesini kursağında bıraktığım için üzgünüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    ne alaka alakası yok imei çakınca zaten o açık olduğu için düşmez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • moscaltar25 M kullanıcısına yanıt

    İmei atılabilen kaç tane telefon var ki şimdiki telefonunun imeisini alıp ona atasın? Dirençsiz yazılımsal olarak İmei atılabilen en kral cihaz Xiaomi 11T. Şu an kullandığın telefon ondan daha iyi bir cihazsa niye telefonunu çöp edip imeini ona atasın? İlle de atacam diyorsan eski telefonunun hiç bir şekilde Türkiye operatörleriyle sinyal almaması lazım alırsa klondığına dair mesaj iki cihaza da gider ve kapanır cihazlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Bu işlemi yaptıran biri iki telefonu aktif olarak kullanmaması gerektiğini bilir değil mi? Bilmese bile bu işlemi yapan kişi mutlaka söyler değil mi ? Değil mi ? Cihazın ne olduğunu nerden bilecekler ki orijinalininin imeisini bulup eşleştirecekler? İşkembeden sallamasyon. BTK da da operatörlerde de İmei neyse cihaz o gözükür. Başka bişey göremezler. Ancak detaylardan yakalayabilirler ki o da çok zor. Mesela Samsung imeisinin xiaomiye özel bir servisle veya xiaomi imeili bir cihazın Samsung’a özel bir servisten veri alışverişi yapması gibi. Bunu da tespit etmek Kolay değil. BTK çalışanlarının sayısını 10 katına çıkarırlarsa ancak bişeyler bulurlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müslüman’a bak be. Nasil calayim diye neler uydurmuslar gene.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw ne kadar saçma ne kadar anlamsız bir karar. Ulan İmei atılabilen kaç tane cihaz var ki bunlara engel olmaya çalışıyorsunuz? Zaten birkaç model var onlarda artık demode modeller veya gereksiz modeller. Bunlar hep Mehmet ŞİMŞEKin başının altından çıkıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılda bir kez olmasada yıl dolmadan ara sıra birkaç defa simkart takıp kullanılmayan telefonlara bu cihaz yaşıyor dedirtmek gerek :) İşi sağlama almak lazım, günde en az iki defa diş fırçalamak lazımsa yılda en az iki defa baz istasyonuna telefon/tablet/saat vb. imei numarası olan cihazdan sinyal şart oldu...

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.