Şimdi Ara

Revoltec Notebook Cooler Yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bugun revoltec notebook coolerim elime gecti. Yalniz ne kadar etkili oldugu/olmasi gerektigi konusunda emin olamadim. Notebook toshiba L10 195 celeron 1.5 ghz 512 ram. Cpu sicakligi genel olarak yuksek ve 62 derece civarindaydi su anda 56 derece civarinda. Sizce bu sogutucu ne kadar etkili, verdigim paraya deger mi, ayrica notebook u daha etkin sogutabilmek icin ne onerirsiniz? Tesekkurler.

    Urun Linki:
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RNC02



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveheart655 -- 29 Mayıs 2007; 21:06:03 >



  • laptoplar için 70 derece bile normal
  • İnsanlar bir derece için bile neler yapıyor ki 6 derece gerçekten çok iyi.. Zamanında Fujitsu Amilo D vardı inanılmaz aşırı ısınırdı, yoktu o zaman bu tür soğutucular falan ve sonunda ekran kartı yanmıştı ısıdan, teknosaya servise götürmüştüm sizin sorununuz gibi laflar etmişti çocuktuk yoktu tüketici müketici hakları şaka bir yana 6 derece iyi sonuç gerçekten hayırlı olsun
  • bende aldım aynı üründen bugün yanlız fanlar benim notebookumun hava boşluğuna denk gelmiyor yinede işlev görürmü bide notebookun altı aliminyum gövdeye deymiyor asıl işlevi pasif soğutmaymış bu soğutucunun kararsız kaldım ne yapsam acaba
  • Bence butür ürünlere yönelmek yerine ilk önce laptopunuzun soğutucusunu söküp güzel bir pasta sürüp ardından da güzelce temizlerseniz soğutucuyu çok daha fazla düşüş olur işlemci sıcaklığında. Bende de T7200 core 2 duo işlemci var ve daha alalı dört ay olmasına rağmen ilk günkü sıcaklığının 15 derece üstünde çalışıyordu.

    Soğutucuyu söküp baktığımda gerçekten çok kirlenmiş olduğunu gördüm. Temizleyip pastayı yeniden sürdüm ardından işlemcinin voltajını düşürdüm ve şu anda orjinal sıcaklığında yani 40 derecelerde geziyor.
    Gerçekten çokfazla kirleniyor soğutucular sıksık temizlemek gerekir. Bence iade edebiliyorsanız iade edin 5-6 derece için değmez diye düşünüyorum bukadar masraf.. Sadece evde kullanabileceğiniz bir soğutma bence pratik bir çözüm değil..
  • @mutu07
    Iyi guzel de dedigin islemleri nasil yapacagimi bilmiyorum. Bilsem zaten o tarz bisey yapardim. Internette nasil yapilacagina dair resimli falan bir tutorial bulmak mumkun mu acaba?
  • Laptopun altındaki kapağı açıp soğutucuyu temizlemeniz bile inanın 10-15 derece arasında düşüş sağlıcaktır. İlle de soğutucu sürmeniz gerekmiyor ben onu laptopunuzu sanırım uzun süreden beri kullanıyorsunuz onun için söyledim pastayı yenilerseniz daha iyi olucaktır diye.

    Ama bu tür bir uygulamayı kendi başınıza yapamıyacağınızı düşünüyorsanız bir bilene yaptırın. Arkadaşınız belki. Ama sakın böyle bir şey için para vermeyin. Laptopunuzun garantisi bitmişsse eğer gönül rahatlığı ile sökebilirsiniz altındaki kapağı. Ama tekrar söylüyorum yapamıyacağınıza inanıyorsanız bir bilene yaptırın..

    Bir de eğer sıcaklık 60 derecelere işlemciye yüklendiğinizde çıkıyorsa bu tamamen normal bir durum endişelenicek bir şey yok. Ama masaüstünde beklerken bu sıcaklıklarda geziyorsa müdahale edin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.