Şimdi Ara

RGB Scart Bağlantıda Yatay Gölge Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 80 küsür ekran telefunken widescreen CRT tv sahibiyim.

    Playstation 2, xbox, wii ve d smart uydu alıcısı kullanıyorum bu tv de. playstation 2 dışındaki tüm cihazlarda görüntülerde yatay gölgelenmeler var. Cihazları anahtarlı bir scart çoklayıcısıyla tvye bağlıyorum. Tek tek taksam da durum değişmiyor.

    D-smartı örnek verirsem kanaldan kanala bu gölgelenme şiddeti değişiyor. Gözlemlediğim kadarıyla görüntünün ekran dışına taşma miktarıyla da bir alakası var durumun.

    Bunun dışında başka tetikleyen mevzu ise görüntü frekansının 60hz olması. Wii de cihazı 60 hz ayarlayınca gölgelenme var. 50 hz de rgb bağlı olsa da problem yok. PS2 de ise 60hz veya 50 hz farketmeksizin görüntü iyi (Arap saçına döndü biliyorum )

    Sorunun sebebi ne olabilir?

    Bu gölge sorunu sadece rgb bağlantıda oluşuyor. Aynı scart'a rgb desteği olmayan kablo taktığımda herhangi bir problem yok.

    Sorun tvnin kalitesizliğinden mi?
    Kaliteli kablo kullanmak herhangi bir fark yaratır mı?

    Sorunu düzeltemezsem yeni tv almak zorunda kalabilirim. HD tv ye geçmek için bir sebebim yok. düzeltemezsem boşa masraf olacak.

    Bilgisi olan arkadaşların mesajlarını bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takeru -- 28 Temmuz 2010; 16:52:59 >







  • İleride bu tür problemle karşılaşacak kişiler için not düşüyorum. Nette aramalarıma rağmen sağlıklı bir cevap bulamamıştım.

    Konuyu 2 tv tamircisi ile görüştüm ve ikisinden de aldığım cevap tvnin üretim kalitesizliği ile ilgisi olduğu. Sorun tamamen fabrikasyon bir problem ve düzeltilmesi tamir yoluyla mümkün değilmiş. RGB sinyal kullanılacaksa Tv yi standart pal sinyal dışında kullanmamak gerektiğini varsayan saçma sapan bir üretim yapmışlar belliki ya da kalitesiz bir seriye denk geldik. Çözüm yolu tv yi elden çıkarmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takeru -- 9 Ağustos 2010; 10:25:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.