Şimdi Ara

Rj11 telefon hattını kablosuz olarak taşımak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar sabit telefon hattını kablosuz olarak taşımak mümkün mü? Olmadığını biliyorum mantıklı gelmiyor. Telefon hattı yüksek voltaja dayalı ping yöntemli çalışıyor diye biliyorum hal böyleyken bu datayı kablosuz olarak aktarmak sesi aktarmaktan çok daha saçma olur.


    Telsiz telefon istenmiyor sabit telefona bu datayı atıyorum bir odadan diğer odaya kablo çekmeden buradaki kablolu telefona giriş yapmak isteniyor( sanırsın tx rx bluetooth... )


    Delinin biri kuyuya bir taş attı 40 kişi inandı denebilir şuan yaşadığım duruma. Ben olmayacağını dile getirdim ama varmış öyle cihazlar falan dediler :)


    Çıkar vur masaya diyemediğimiz için kibarca bilimsel yönden neden böyle bir cihaz olmadığını neden olamayacağını bir kez daha mantıklı şekilde açıklamam gerekiyor.


    cevaplarınıza talibim selamlar.








  • Yok hocam

  • yapabilirsin bence.adslde kablosuz aktarım olmuyor mu? oluyor.adsl in dsl den farkı veriyi daha yüksek frekansa çıkararak aktarıyor.ikiside rj11 kullanıyor.aradaki fark frekansları bu yüzden internete bağlanırken telefonun meşgul çalmıyor.dolayısıyla yüksek frekansa çıkartıp veriyi daha sonra kablosuz olarak aktarabilirsin.bir verici cihazın bir de alıcı cihazın olacak. 

  • endüstriyel düzeyde adetli ve hazır bir piyasa ürünü arayışındayız. böyle bir ürün var mı dünyada şuan elimizdeki soru bu aslında..


    üretmesi imkansız değil ama manasız.

  • Direk modülasyon yapıp kablosuz olarak iletmektense varolan bluetooth gibi bir protokol kullanıp dijital olarak aktarılabilir basit bir şekilde. Verici tarafında adc olacak ve dijital veriyi modüle aktaracak.
  • Rj11 telefon hattını kablosuz olarak taşımak mümkün mü?


    Doğru anladıysam "Wireless Phone Jack" arıyorsunuz.

  • Muazzam evet aradığımız ürün buymuş çok teşekkürler

  • atakan123123 kullanıcısına yanıt
    Bunlar powerline mantığı ile çalışıyor. Telefon hattını elektrik hattı üzerinden bağlıyor. Ev ortamında çalışsa da endüstriyel ortamda düzgün çalışmayabilir.
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    Selamlar, bu sistem powerline değildir.

    "Wireless Phone Jack"tir.

    Prize bağlı olmasının sebebi telefon kablosundan gelen veriyi kablosuz olarak iletmek için gereken üniteleri çalıştırmak için elektrik enerjisi gerekmesidir.

  • sirreddot kullanıcısına yanıt
    Powerline olmayanları da vardır elbette. Ama çoğu satıcı bunu ifade etmiyor. Başlığa kablosuz yazıyor. Ama detaylarına inince "... over power line... gibi bir ifade ile yazıyor.

    Senin dediğin harbi, gerçek kablosuz olanlar. Ama piyasada satılanların çoğu powerline teknolojisi ile iletim yapıyor, gerçek kablosuz değil. Bunlar da endüstriyel ortamlarda problem çıkarmaya oldukça müsait şeylerdir.

    Konu sahibinin dikkat etmesi ve iyi araştırarak alması için bu bilgilendirmeyi yapma ihtiyacı duydum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 23 Mart 2024; 9:5:23 >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    İpli Jeton, işin aslı kablosuz sistem de endüstriyel ortamda sorun çıkartacaktır.

    Ki ben kablosuz cihazları pek de sevmem.

    Fakat iş yeri sahibi bunu istiyorsa vermek gerek.

    Bana kalsa tüm hattı kablo kanalı ile dağıtmak çok daha verimli ve sorunsuz bir yöntem.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.