Şimdi Ara

Robogil Robot Süpürge (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
472
Cevap
29
Favori
30.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oqi kullanıcısına yanıt
    Sorun yok ki kalabalık edelim buralarda😊 ana konu da ya herkes kendi robotunun sorunlarını anlatanlarla ya da hangisi alayım diye düşünenlerle dolu... Şimdi robogil e desem ki luna serisine ×2 süpürme gelecek mi, ne zaman gelecek desem weback yazılımcılarına topu atacak, beklemeye devam edeceğiz... En iyisi beklemek.. ☕☕



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut070 -- 17 Nisan 2022; 22:57:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Süpürge ile alakam yok, ama firma yetkililerinin cevapları başarılı, tebrikler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederiz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robogil'i falan boş verin. Bu işin piri Roborock'tur. Başka marka almayın. Paranızla rezil olmayın. 3 kuruş fazla verin, kaliteli bir şey alın. Yıllarca kullanın.

    Roborock S6 MaxV aldım, kamerasıyla da kediyi izliyorum. Mis. Mob'u da süpürmesi de on numara.

  • umut070 U kullanıcısına yanıt
    Merhaba, mesajınız aracılığı ile bende firma yetkililerine sormuş olayım. X2, oda özelleştirme vb. birçok özelliğin tuya ile gelmesini umut ediyorduk.Çünkü Tuya ya geçme durumunu değerlendirdiklerini beyan etmişlerdi.Zira We back geçenlerde sadece Y mop moduna on-off özelliğini getirmek istediğinde bile bir sürü sıkıntı yaşadık kendi adımıza, haritalar silindi, kaydı vs.
    Bi kaç mesaj önce firma yetkilisi eski luna lara Tuya gelemeyeceğini açıkladı. Anakart değişimi gerekli olduğu için yeni model luna larda olabileceğini belirtti. We back gibi son derece kısıtlı bir uygulaması olan ama “”premium”” segment bir ürünle kalmış olduk şu anda. Neye göre premium? Bu durumla ilgili ne yapabilirler bende bekliyorum açıkcası…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anglcrl -- 18 Nisan 2022; 18:38:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • anglcrl A kullanıcısına yanıt
    Merhaba... Malesef haklısınız.. Yeni aldım robotu ve almadan önce tuya yüklenebileceği ihtimalini forumda okumuştum.. Yine almadan önce müşteri hizmetleri bir çalışma olduğunu ama net bir şekil almadığını söylemişti.. Evet, o acı mesajı bende okuyunca hayal kırıklığı oldu... Şimdi en azından premium ürünüzmüde x2 temizlik olsun diye bekliyoruz...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • humble mumble kullanıcısına yanıt

    Güzel günlerde kullanın, herkesin yavrusu kendine güzel. Ecovacs Deebot X1 OMNI alsanız demekki tüm forum üyelerine tek tek özel mesaj atarsınız sanırım 😀

  • humble mumble kullanıcısına yanıt
    Robotunuzu iyi günlerde kullanmanızı dileriz.

    Robogil'in "Eskiyi getir, yeniyi %20 indirimli götür" kampanyası mevcut. Arızalı veya faal tüm marka ve modellerde geçerli.

    Robotunuz arıza yaparsa, aklınızda olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 18 Nisan 2022; 22:15:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anglcrl A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    WeBack uygulaması basit kullanımı ve stabilliği ile öne çıkmakta olup yazılımı geliştiren firma bu konuda taviz vermek istemiyor.

    Malumunuz robotu 7'den 70'e herkes kullanıyor. Eklenen her özellik, robot teknolojisinin yeni olmasından ötürü, uygulamayı kullanmakta zorlananlara veya teknolojiden çekinenlere ayrı bir zorluk getiriyor.

    Birçok müşterimiz, kullanamadıkları veya kapalı unuttukları fonksiyonların çalışmadığı yönünde geri dönüş yapıyor!

    Fonksiyon sayısı arttıkça özellikle yaşlı bireylerin uygulamayı kullanımı zorlaşıyor.

    Stella 500 serisi son sürüm Tuya 3.0 yazılımına sahip ve oda özelleştirmeleri, otomasyonlar dahil, bir çok gelişmiş fonksiyonu barındırdığı için çoğu müşterimiz tarafından ilgiyle karşılandı.

    Ancak, birkaç mesaj önceki müşterimizde olduğu gibi, bazı müşterilerimiz tarafından birçok fonksiyonun hiç kullanılmadığını veya yanlış kullanıldığını görmekteyiz.

    Müşteri hizmetlerimiz Tuya 3.0'ın kullanımı konusunda birçok müşterimize yardımcı olmak, uygulamanın doğru kullanımını anlatmak zorunda kalıyor. Her konuda yardımcı videolar olmasına rağmen!

    Hatta, azımsanamayacak kadar müşterinin uygulamasına uzaktan bağlanıp, birçok fonksiyonun ilk ayarlarını Müşteri Hizmetleri'miz yaparak müşterilere yardımcı oluyorlar. Çünkü müşteri anlamıyor veya fonksiyonu kullanamıyor.

    Bu da fazla gelişmiş bir yazılım tercih etmenin getirileri.

    Ancak, forum kitlesi gibi meraklı, bilgili ve teknolojiye yatkın bireyler tam tersine çok memnunlar ve herhangi bir zorluk yaşamıyorlar..

    Özellikle bahsettiğim uygulamayı kullanmakta zorlanan müşteri kitlesi, ki ev hanımları ile yaşlılardan oluşan oldukça geniş bir kitle, WeBack gibi basit ve kullanımı kolay (user friendly) bir uygulamayı tercih ediyorlar.

    Biz de başta yeni Luna serisinde Tuya 3.0 uygulamasını tercih edeceğimizi değerlendiriyorduk, ancak belirttiğim nedenden ötürü şuan için bunu tekrar değerlendiriyoruz.

    Aslında Tuya 3.0'ın çok daha basit bir "Light" versiyonu olsa ve kullanıcı ihtiyaca göre ister tam sürüm ister basit sürümü yükleyip kullanmayı tercih etse, herkes için uygun bir çözüm olacak.

    Ancak, halihazırda tüm farklı ve hatta birbirine zıt istekleri tek bir uygulama ile karşılamamız ne yazık ki mümkün görünmüyor.

    Siz x2 eklensin istiyorsunuz, x2 eklenince bu sefer şu da olsun denecek.. Daha sonra şu da.. Liste bu şekilde uzayıp gidecek ve uygulama basitlikten, kolay kullanımdan uzaklaşacak.. En azından WeBack'in istemediği bir durum bu..

    Bu nedenle gelişmiş uygulama fonksiyonları isteyen müşterilerimize Tuya 3.0 ile Stella 500B, sade ve kolay kullanımlı bir uygulama isteyen müşterilerimize WeBack ile Luna-200 modelini önerebiliriz.

    Umarız, anlayışla karşılarsınız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt
    Öncelikle açıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim.
    Talebimiz We back e istediğimiz özellikler gelsin gibi algılandı sanırım.
    Açıklık getireyim, ben ürünü alırken kısıtlı bir uygulama olduğundan haberdardım.Ve Luna dan daha düşük fiyata satılan, Stella 500B ye göre daha üstün bir ürün olarak satılan ürünü alıyorsam, en azından firmanın f/p ürünündeki kadar bir performans beklediğimi belirttim.
    İstediğimiz şey; herhangi bir uygulamada beğendiğimiz ve istediğimiz bir özelliğin We back e gelmesi değil, firmanızın kullandığı ve geçiş yapmayı vaad ettiği bir uygulamaya geçilmesidir.
    Ve firma yetkiliniz Cenk bey başka bir platform da bunun değerlendirildiğini beyan etti. Buna göre ürünü iade etmek yerine kullanmaya devam ettik.
    Ayrıca stabil olma konusuna gelince, 3 ayda yaşadığımız birkaç sıkıntıdan Robogil müşteri hizmetleri haberdar ve ilgilendiler sağolsunlar.
    Ama enteresan olan stabil olmasıyla tercih edilen uygulamanın sıkıntı çıkarıyor olması. Burada paylaşmaya gerek yok şu an için.Umarım sadece bizim robot özelinde bir durumdur ve problem devam ederse sorun çözülür. Firmanıza o konuda güveniyoruz.
    Umarım talebimi bu mesajda daha iyi aktarabilmişimdir.
    Bu konuyu da dikkate alacağınıza inanıyorum.
    İyi çalışmalar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • anglcrl A kullanıcısına yanıt
    Robogil, Luna-200 serisinde WeBack uygulamasını 2 yılı geçkin süredir kullanıyor.

    Bu süre içerisinde, diğer meşhur robot süpürge markalarında sık sık görülen şekilde ne bir uygulamanın çokmesi ne de sunucu hizmeti hatası yaşandı..

    Ne de komut gecikme sorunları görüldü.

    Uygulama, nazar değmesin şıkır şıkır ilk günden beri oldukça hızlı bir şekilde, tasarlandığı gibi çalışıyor.

    İlk defa geçtiğimiz günlerde Y paspas uygulaması için uygulama menüsüne bir düğme eklendi ve ardından aynı gün kaldırıldı. Weback bu hususta herhangi bir açıklama da yapmadı.

    Biz test versiyonunun yanlışlıkla yüklenip, farkedilince kaldırıldığını düşünüyoruz. Eğer öyleyse testler tamamlanınca yeni versiyon ile kullanıma açılabilir. Yeni versiyonda sizin talep ettiğiniz x2 özellik olacak mı, birlikte göreceğiz, çünkü firma yayınlanana kadar bilgi vermemeyi tercih eder.

    Bu doğrultuda yukarıda bahsettiğim olayda birkaç müşterimizin kayıtlı haritaları silindi ve tekrar harita çıkarmak zorunda kaldılar. (Herhalde 7-8 müşterimiz!) Diğer müşterilerimiz etkilenmedi.

    Şu anda da uygulama ilk günkü gibi sorunsuz ve hızlı çalışmaya devam ediyor...

    Bunları sizin için yazmaktan ziyade, forumu okuyanlar için yazma gereği duydum.

    Çünkü yazdıklarınızdan WeBack 'in sorunlu, yetersiz, yavaş, arasıra çöken, stabil olmayan, sunucuları problemli bir uygulama olduğu sanılabilir..

    Diğer bir konu; yazdığınız gibi herhangi bir uygulamaya geçmeyi vaad etmiyoruz. Sanıyorum bir yanlış anlaşılma var. Bu vesileyle tekrar açıklamaya çalışayım.

    Luna-200 serisinde Tuya 3.0'a geçişi değerlendirdiğimizi, ancak müşterilerimizin bir kısmının ihtiyaçları doğrultusunda henüz bir karara varamadığımızı, hatta şuan için her iki seride tek bir uygulama yerine, Luna-200 serisinde WeBack ile, Stella 500 serisinde ise Tuya ile devam etmenin en uygun yöntem olacağını düşündüğümüzü tekraren belirtiyoruz.

    Yeni Luna-200 serisinde Tuya uygulaması tercih edilse bile, teknik olarak da bu ancak yeni modeller için uygun olacaktır.

    Weback uygulaması yüklü modellere, bu uygulamayı kaldırıp Tuya uygulaması yüklenmesi pek mümkün değil.

    Yani, yeni Luna-200'lerde Tuya 3.0 olsa bile, sizin robotunuzda anakart değişimi olmadan Tuya 3.0 kullanımı mümkün olmayacak gibi..

    Ancak üstte belirttiğim gibi, WeBack bir sürpriz yapar da sadelik (kısıtlılık değil!) politikasını biraz esnetip, yeni sürümde beklenen ilaveleri yaparsa, işler değişir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • robogil robot süpürge kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımın herhangi bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermesini istemem. Ki bunun için de açıklama olarak belirttim “bizim robotumuz özelinde bir durum olabilir” diye..
    Lütfen genel bir şikayet olarak algılanmasın. Aksine luna 200 uv çok araştırarak karar vererek aldığımız ve bahsettiğim sorunlar olmasa severekte kullandığımız bir robot oldu.
    Çünkü donanım olarak yeterliydi ve muhattap bulabilme durumu bizim için tercih sebebi oldu.
    Herhangi bir şey vaad etmeme konusuna gelince; bu zamanda verdiğiniz “anakart değişimi gerekir” cevabını, ben ürünü aldığımda firma bize vermiş olsaydı, iade süremiz içerisinde bu hakkımızı kullanmış olurduk.
    Dolayısı ile şu an için sunmuş olduğunuz;extra özellikler isteyenler Stella 500B, sadelik isteyenler luna 200 tercih etsin gibi bir çözüm, bizim için bi çözüm olamıyor maalesef…İş işten geçti çünkü..Ve bizdeki robota özel olabileceğini düşündüğümüz sorunlar devam etmediği sürece bu haliyle kullanmak durumundayız.
    Kısıtlı veya sadelik olayı ise tamamen tartışmaya açık ve bu tanımlamalara bakış açısına göre değişen bir konu. Onun şu an da burada tartışılmasına gerek olduğunu düşünmüyorum.
    Yine de zaten vakıf olduğumuz açıklamalarınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • anglcrl A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, madem ortada bir yanlış anlaşılma mevcut, bunun konuyu bizim iyi anlatamadığımızdan kaynaklandığı aşikar.

    Yeni Luna-200 'lerde Tuya 3.0 uygulamasını tercih etmemiz durumunda, kabul ederseniz (yalnızca size özel olarak) gerekirse robotunuzun anakartını değiştirerek Tuya 3.0 uygulamasını kullanmanızı sağlayarak sizi üzmeyelim..

    Uygun mudur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 19 Nisan 2022; 1:58:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BravoUno B kullanıcısına yanıt
    Yaklaşımınız için çok teşekkür ederim@BravoUno
    Hali hazırda, bir kaçına sizinde şahit olduğunuz problemlerimiz oldu. Fakat hep farklı sebeplerden kaynaklıdır diye hala iyimser bakıyoruz ve sizlerin yönlendirmeleri ile çözümler bulmaya çalışıyoruz.
    Ama daha önce yazdığım gibi diğer yetkili arkadaşın söylediği şekilde, süper stabil şakır şakır çalışan bir kullanım yapamıyoruz ve her defasında bu sebeplerle müşteri hizmetlerini rahatsız etmek istemiyoruz.
    Yeni seri Luna 200 e Tuya gelene kadar bu haliyle bile problemlerimiz mevcut ve firma ile bir şekilde çözebilmeyi umut ediyorum.
    Bu şekilde aynı sorunlar tekrar ettiği sürece, belirli bir süre daha kullanıp şans verdikten sonra sizinle iletişime geçip, sizin bu önerinizin mümkün olup olmayacağını biz sormayı düşünüyorduk.Ki siz bu öneri ile geldiniz. Tekrar teşekkür ederim.
    Gerçek bir çözüm önerisi ile dönüş yaptığınız için.
    Süreç içerisinde destek olacağınız konusunda firmaya güvendiğimi belirtmiştim..Bunu burada netleştirmeniz gayet yerinde ve bizim içinde uygun bir çözüm oldu.

    İyi çalışmalar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anglcrl -- 19 Nisan 2022; 3:3:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Roborock kullanıcısı olarak,konudaki bilgiler hazine değerinde gerçekten yetkili arkadaşları tebrik ediyor,sektörde başarılarınızın devamını diliyorum.Müşteri memnuniyetinin hat safhada olduğu konunun her halinden,yetkilinin her mesajından belli.Yolunuz açık olsun çizgiyi bozmadan böyle devam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi dilekleriniz için teşekkür ederiz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 19 Nisan 2022; 10:47:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar;


    Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Böyle yerli bir ürün olması çok güzel.


    Sitenizi incelerken aşağıdaki tablonun garanti bölümü dikkatimi çekti;


    Robogil Robot Süpürge



    Batarya garantisi neden 6 ay?

    Piyasadan bildiğimiz kadarıyla bazı firmalar(robot süpürge firmalarından bahsetmiyorum) cihaza, şarj aletine ve bataryaya farklı garantiler verebiliyor ama bence sizin durumunuz farklı.

    Kullandığınız piller Lg(yazılmamış ama büyük ihtimalle Lg 18650-MH1 ve Lg 18650-M26), oldukça kaliteli bir marka, şarj aletini ve koruma devresini siz sağlıyorsunuz, pilin aşırı şarj olma ihtimali yok, olsa da müşteriden kaynaklı değil.

    Aynı şekilde koruma devresini siz sağladığınız için aşırı deşarj ihtimali de yok, ürünün şarjı bittiğinde otomatik olarak şarj olmaya gidiyorsa boş şekilde depolanma gibi li-ion pillerin en büyük arıza sebeplerinden birinin oluşması gibi bir durum da söz konusu değil.


    Bütün bunları düşündüğümüzde 2 yıllık garantinin pili de kapsaması gerekirdi diye düşünüyorum.



    Pil uzun süre kullanılmadığı takdirde %100 dolulukta kalıyorsa bu pil sağlığı açısından kötüdür, bu yüzden mi 6 ay garanti verdiniz? Bir yazılımla o doluluk seviyesi ayarlanabilir, DJI drone'larda bu yapılabiliyor, pil %100 doluysa ilk 24 saatte %90-95 civarında doluluğa düşürülüyor, 5 gün daha kullanılamazsa depolama voltajına kadar düşürülüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piladam -- 19 Nisan 2022; 11:30:48 >




  • piladam kullanıcısına yanıt
    Merhaba, detaylı mesajınız için teşekkürler..

    Öncelikle, yerli markayız ancak ürünlerimiz yurtdışında üretiliyor.

    Batarya garantisine gelince voltaj problemleri yanında genelde şu problemlerle karşılaşabiliyoruz.

    Robot teknolojisi yeni olduğu için birçok müşterimiz robotun %20 şarjda istasyona geri gitmesini anlamıyor ve özellikle robotu manuel olarak kullanmaya çalışıp robot kapanana kadar şarjı kullanmaya çalışıyor. (Birçok müşteri "Neden %20?" diye sorup "%5 veya %10 olsun istiyoruz" diyor!)

    Hatta enerjisi bittiği için kapanan robotu tekrar açıp çalıştırmayı deneyenler dahi oluyor.

    Bazen de gerek yanlış harita, gerek istasyonun fişinin çekilmesi, elektrik kesintileri, kapıların kapalı unutulması gibi basit nedenlerle robotun şarjı %20'nin altına düşebiliyor.

    Tabii bir de çok sık kullanım ve devamlı yüksek güçte kullanım hataları var..

    Tüm bu hatalı kullanımlar sonrasında aşırı deşarj nedeniyle bataryanın garanti süresi üretici nedeniyle 6 ay ile sınırlı.

    Ancak, birkaç tane üretim hatası ve kullanım hatası sonucu sıfır şarja düşmüş batarya haricinde normal kullanım sonucunda 6 ayda biten bir batarya ile şu ana kadar biz karşılaşmadık.

    Pilin şarjını sıfıra düşürecek şekilde çok büyük bir kullanım hatası yoksa, genel olarak robotun kullanımı 1 yılı doldurmayan müşterilerimizi üzmüyoruz..

    Sıfıra düşmüş pil paketi gelirse de (ki birkaç defa bu durumla karşılaştık) müşterinin onayı ile hücreleri tetikleyerek pili kurtarmaya çalışıyoruz. (Tabi bu işlem sonrasında pil garantisi sonlanıyor..)

    Yani yüksek müşteri memnuniyet politikamız gereği, özel durumlar hariç kağıt üzerinde 6 ay görünse de, biz fiilen batarya garantisini 12 ay olarak uygulamaya çalışıyoruz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 19 Nisan 2022; 13:11:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @bravoUno ve Robogil ailesine verdikleri teknik hizmet ve servis anlayışı için teşekkür ediyorum... Biz tüketici olarak robota para verdik gibi gözükse de servise para verdik, robota birşey olsa da üzülmem anlayışlı ve çözümsel yaklaşımlarından dolayı...yolunuz açık, işiniz bereketli olsun... ☕☕

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Robogil Robot Süpürge

    Robogil Stella 500B, Özdilek mağazalarında!

    Afyon Özdilek
    Antalya Özdilek
    Eskişehir Özdilek
    Bursa Merkez Özdilek
    Bursa Geçit Özdilek
    Bursa Gemlik Özdilek
    İzmir Özdilek
    Kocaeli Özdilek
    Yalova Özdilek

    www.robogil.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 19 Nisan 2022; 20:33:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.