Şimdi Ara

Rölanti Devri Değişimi - CVT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler, araç 2018 model Nissan X-Trail 1.6 Dci cvt şanzımanlı.Daha 7800 km'de yani sıfır sayılabilecek bir durumda.Bazen ışıkta durunca(start-stop kapalı olduğu durumda) devir olması gerektiği gibi 1'in altında kalırken, çoğu zaman ya tam 1'in üzerinde ya da 1100 gibi bir noktada duruyor.İşin ilginci N'ye alınca da önce bir düşüyor sonra tekrar yükseliyor.Bunun farklılık göstermesinin sebebi ne olabilir?

    Ayrıca bir de ek olarak;

    çalıştırırken anahtarsız düğme ile çalışıyor.Bu düğmeye bir kere basmak ya da çalışana kadar basılı tutmak arasında bir fark var mıdır? Aracı babam kullanıyor genelde, o çalışana kadar basmayı tercih ediyor ancak ben kullandığım zaman bir kere basıp bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McRae555 -- 18 Ağustos 2018; 9:59:1 >



  • Bu esnada anlık yakıt tüketiminde bariz artış varsa, o arada araç partikül filtresi rejenerasyonu(temizliği) yapıyor olabilir. Fan çalıştırarak da belli edebilir kendini.
  • DPF devrede olup,pasif rejenerasyon yapıyor olabilir.Birde düğmeye basılı tutmaya gerek yok,bir kere basıp çekerseniz ayağınız frendeyse çalışır,değilse yarım kontak yapmış olursunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilaveten, o esnada klima calisiyorsa rolantide devir biraz yukelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.