Şimdi Ara

RTX 3070 Rastgele siyah ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese, 3070 aldım bugün. Ancak şöyle bir sorunum var. Arada bir rastgele olarak 1-2 saniye siyah ekran oluyor. Oyun oynarken bazen yapıyor (Cyberpunk 2077) Bazende video izlerken yapıyor, oyundan çıktıktan sonra 10 dk içinde. Hdmi ile bağlıyım. Nvidia forumlarında ve reddittede bu sorunu yaşayan birçok kişi gördüm. Başına gelen var mı? Çözümü olan?


    Forumlardan birkaç örnekler,

    https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/geforce-graphics-cards/5/408152/rtx-3070-black-screen-issue/


    Olay görüntüleyiciden bakıyım dedim bir hata veya uyarı var mı diye ama ordada mevcut. Birde oyun oynarken arkadaşa mesela yayın açmıştım discorddan. Bende ekran karardı 2 saniye arkadaşta kararma olmadı.








  • Kablo 144hz de sorun çıkarmış olabilir iyisinden dp kablo ile deneme şansınız varsa öyle deneyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belirtmeyi unuttum ekranım 1080p 60 fpsde oynuyorum.

  • DjProgressive D kullanıcısına yanıt

    Bütün sistem detaylarını verirmisiniz? Parçaları marka ve model olarak. İşlemci ram ve ekran kartında oc var mı yok mu? Daha önce bu sistemde hiç ekran kartı kullandınız mı? Kullandıysanız formatsız mı yeni karta geçiş yaptınız? Farklı bir ekranda farklı bir kablo ile sorun devam ediyor mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 11 Aralık 2020; 17:38:38 >
  • Asrock fatal1ty b360 gaming k4

    i5 9600k

    16gb ram adata xpg

    Thermaltake 650W +bronze psu

    2 tane ssd bitane hdd. oyun ssdye kurulu.

    Hiçbirinde oc yok. Bi önceki kartımda Evga 970 idi. Dün evgayı söktüm ve bunu taktım. Önce bi ekran kartını görmedi uygulama bi 2-3 dk bekleyince tanıdı. Farklı bir kablo deneyimleyemedim açıkçası yok cünkü elimde. Farklı bir ekranda yok malesef. Ama dün temiz bir kurulum yaptım nvidia sürücüsünü. Şimdi bugün çok oyuna giremedim ama pc başındayken hiç siyah ekran vermedi. Biraz deneyip görmem lazım. Dün 2-3 saat kadar kapamadan oynamıştım. Bugun 40 dk falan oynadım.

  • DjProgressive D kullanıcısına yanıt

    İyice bir deneyin kapanıyorsa ya da gene sorunlar varsa. Windows 2h2 iso sıfırdan bir format denemek gerekir akabinde sorun çıkarsa 2 ihtimal kalıyor ya kartta bir arıza var ya psu yıprandı veya başka bir sebeple karta yetişemiyor diye düşünüyorum. Sistemin geri kalan kısmında arıza olmadığını varsayıyoruz.

  • Bakalım hocam bi ara uzun uzun oyun oynarım hala yapıyor mu görürüm sanırım. Reddit ve nvidia forumlarında çok var ama bu sorunu yaşayan. Belkide direk sürücü sorunu bile olabilir. teşekkürler cevaplar için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.