Şimdi Ara

RTX 4070 Ti Memory sıcaklığı fazla mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam, 1 hafta önce Zotac RTX 4070 Ti trinity O.C ekran kartı satın aldım. Oyunlarda 70-72 derecelerde geziyor ancak ekran kartının VRAM'ı 80 derecedeydi.

    FurMark testi yaptığımda özellikle VRAM beni biraz endişelendirdi. 92 derece ye kadar test esnasında çıktı ancak kasa fanlarını biraz açtığımda 90-88 arasında geziniyor. Not (işlemci radyatörü ön tarafta ve içeri doğru hava üflemekte. Hemen altında yine taze hava veren bir fan mevcut)

    Sizce kartta herhangi bir sorun var mı? İade etmeli miyim?


    Boşta VRAM 46 derecelerde.



    RTX 4070 Ti Memory sıcaklığı fazla mı?


    RTX 4070 Ti Memory sıcaklığı fazla mı?







  • 100 Dereceyi geçmediği sürece sorun yok. Hem bu yeni GDDR6X sıcak ortamda daha iyi OC oluyor.

  • Senelerdir leptop işlemci mi 90-95 arası derecede, ekran kartımı 80-85 derecelerde kullandım ve kullanmaya da devam ediyorum. Tabi bakımlarını düzenli yapıyorum. Hiçbir sıkıntı olmadı şükür. Senin durumunda da bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Test esnasında o derecelere çıkması normaldir. Aşırı zorluyor kartı. Tabi markadan markaya değişebilir o sıcaklık kullanılan soğutucuya göre. Ama 80 derece olması bir şey değiştirmez. Zaten farkındaysan hemen hemen yeni ekran kartlarının hepsinde sıcaklık 60 derece olunca fanları çalışıyor.


    Kolay gelsin.

  • Yanıtlar için teşekkürler araştırmam sonucu bu sıcaklıkların normale yakın olduğunu anladım gddr6x bellekler biraz fazla ısınıyormuş sanırım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.