Şimdi Ara

Rusya’da Windows Phone, iOS’un önüne geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akıllı telefon pazarında üreticiler arasında kıyasıya rekabet her geçen dönem daha da artarak devam ediyor. Baktığımızda Samsung’un liderliğini görüyoruz ve daha sonra da Apple, Huawei, LG, Microsoft, HTC, Xiaomi gibi bir çok firmanın satış rakamları ile üst sıralarda olduğunu söyleyebiliriz.

    rusya-kantar

    Ayrıca pazarda mücadele bir taraftan da işletim sistemleri açısından yaşanırken, şu anda Google’ın Android işletim sisteminin lider olduğunu söyleyebiliriz. Android işletim sistemi açık kaynak kodlu geliştirilirken, Samsung, LG, HTC, Sony gibi sayısız firma tarafından kullanılmakta.

    Android’in arkasından ise iOS geliyor ve bu işletim sistemi de Apple tarafından geliştirilirken, sadece firmanın iPhone akıllı telefon modellerinde kullanılmakta. Microsoft’un Windows Phone işletim sistemi ve sonrasında da Blackberry OS geliyor ve Tizen, Ubuntu, Firefox, Sailfish gibi çok küçük oranlara sahip işletim sistemleri de pazarda kendine yer bulmuş durumda.

    Ülkeler düzeyinde ise farklılıklar yaşanabilirken, Rusya’da 2015’de bazı dengelerin değiştiğini söyleyebiliriz. Kantar üzerinden gelen verilere göre Apple, Ocak ayı ile birlikte düşüş yaşarken, Android, Windows Phone ise artış göstermiş. Blackberry’nin de düştüğü görülüyor.

    Apple’ın iOS işletim sistemi ve tabi ki iPhone modelleri, Haziran ayından sonra Windows Phone’un altına düşerken, iOS’un %15 seviyesinde Ocak ayındaki pazar payı, Ağustos ayında %11’in altına gerilemiş.

    Bu tablonun altında yatan en büyük nedenin ise fiyatlar olduğu söylenebilir…

     Rusya’da Windows Phone, iOS’un önüne geçti







  • Kaynak varmı inanasim gelmedi de pek..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft'ta yetkim olsa bu haberden sonra kesinlikle Rusya'ya özel etkinlikler, indirimler, paketler yapardım. Elden kaçırmamak gerek. Hatta gerekirse üstünde Windows Phone çalışan YotaPhone
  • Haber büyük ihtimalle yalan. Rusya sürekli soğuk iklim olduğundan oranın insanı ucuz telefon kullanıyor. Telefon bozulunca direk çöpe. Çin sitelerindeki telefon yorumlarına bakın çoğu Rusçadır.

    Özellikle Lenovo'yu Ruslar çok seviyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 4 Kasım 2015; 22:25:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rusya'da hepsi yalan Android götürüyor benim bildiğim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum zaten android 1. verdiğim resimdede görülüyor wp sadece iosu geçmiş durumda
  • dostum çin telefonlarını hesaplarsak bizim ülkedede pahalı ve çin telefonları fiyatlarında ülkemizde wp tellerde vardı yani rusyada vergi sistemi düşükse ve dolar bazında alışveriş yapılacaksa fiyat orası için çok uygun biz tl mizi dolara çevirip alacaksak aynı tele 100 dolar verirken misal onlar 70 dolara alabiliyor bu yüzden satılması normal adamlar ucuz android alacaklarına kasmasından yakınacaklarına wp alıyor iosun zaten ucuzu yok:)
  • Kendinizi avutmayi birakin artik babanizin malimi gecen baska sisteme bi halta yaramaz windowslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotoburak F kullanıcısına yanıt
    ANDROİD VE WP KULLANMAKTAYIM LAKİN WPNİN YARAMAZ OLDUĞU KANISINA NASIL VARDINIZ ANLAMADIM ŞAHSEN ANDROİDDEN DAHA İYİ BİR SİSTEM ŞİMDİ BU CEVABIN ÜZERİNE UYGULAMA YOK DERSEN MAĞAZADA BENİM KULLANDIĞIM TÜM PROGRAMLARIM WP DE YÜKLÜ WP DEKİLERİ ANDROİDE YÜKLEYİNCE KASILIYOR:) İLERLEYEN ZAMANLARDADA ANDROİDİN YERİNE İOS ALACAĞIM BİRTANEDE BİDE ONLA KIYASLARIM
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mydonose2

    dostum zaten android 1. verdiğim resimdede görülüyor wp sadece iosu geçmiş durumda

    Ona itirazım yok ki zaten.

    Android uçmuş gitmiş ona tepki gösterdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rüya içinde rüya görenler var!
  • Zamanında iphone 3gs ve 4s kullanmıştım kışın dışarıda fazla bekleyince kendi kendine kapanıyorlardı. 5 ve sonrasında arka kasa tamamen metal olduğu için bu sıkıntı daha çok yaşanıyor.

    Ki Rusya da soğuk bir ülke. Mesela orada ki kullanıcılar için eldiven modu büyük bir özellik. iPhone de eldiven modu yok. Android de bi kaç marka/modelde var. Lumiaların neredeyse hepsinde var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cangunner -- 6 Kasım 2015; 0:55:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ayrıca bir haber kaynağına göre italyadada iosun önüne geçmiş wp dün akşamki açıklamadan sonra dahada yükselişe geçip androiddende kullanıcı çalacak gibi wp 950 modelinde otg desteği olduğu belirtildi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.