Şimdi Ara

RX 5600 XT SİYAH EKRAN SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlıkta da belirttiğim gibi ince hesaptan xfx rx 5600 xt kartını aldım.Driverlerinin sorunlu olduğunu biliyordum ama martta güncellemeden sonra düzeltildiğini okudum ama düzeltilmemiş nerdeyse herşeyi denedim eski yeni bütün driverleri yükledim amd adrenalin olmadan driver yükledim yeni windows kurdum ama bir türlü sorunu çözemedim. Google de takılsam bile ekran 1 saniyeliğine donuyor ve ekran siyah oluyor ama bilgiaayar hala çalışıyor.Kapatıp açmadan düzelmiyor. Bazen 2 saatte 1 bazen 5 dk de bir oluyor. Lütfen benimle aynı sorunu yaşayıp bu sorunu çözebilen veya bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardım etsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • bilgisayarın uyku modunu kapat.
  • Sorunun uyku moduyla alakası yok çoğu kişide bulunan kronik bir hata

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wander298

    Sorunun uyku moduyla alakası yok çoğu kişide bulunan kronik bir hata
    Dün akşam incehesap kampanyasında 5600xt ve 1660 superde kampanya vardı. 5600xt en az %15 performanlı olduğu halde
    1660 super hem uygun hemde daha problemsiz olduğu için superi aldım. Amd işlemcisi kullanıyorum ama ekran kartında dayanama bukadar sıkıntıya.
  • scerit S kullanıcısına yanıt
    Iyi yapmışsınız gerçekten amd ekran kartıyla uğraşılmaz. Kaç tlye aldınız acaba 1660 superi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Wander298 W kullanıcısına yanıt
    1899 tl. birde maximuma 100tl puan vardı. 1799tl ye mal oldu.5600xt 2199 puanla 2049tl ye mal olacaktı.
    full hd monitör için fazlasıyla yeter sanırım

    kart bu
    https://www.incehesap.com/gigabyte-gv-n166sgaming-6gd-geforce-gtx-1660-super-6gb-gddr6-192bit-dx12-gaming-oyuncu-ekran-karti-fiyati-45785/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 30 Mayıs 2020; 13:37:3 >
  • scerit S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun çok iyi fiyata almışsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı karttan bende de var çok şükür bu zamana kadar bir sorunla karşılaşmadım. Öyle çok uzun süreler oyun oynama fırsatı bulamadım fakat oynadığım oyunlarda veya webde takılırken herhangi bir hata vs vermedi.
  • Ben de incehesap.com'dan xfx 5600 xt thicc ii pro modelini aldım. Herhangi bir sorun çıkmadı ben de. Hatta beklediğimden iyi çıktı kart. Sizin için üzüldüm. Talihsizlik olmuş. Bilgi olsun diye yazdım.
  • Sa hocam öncelikle kartın hayırlı olsun. Benim alt+tab ve radeonun arada donma sıkkıntısı vardı. Temiz windows 10 1909 kurulumu yaptım 20.2.2 ve 20.4.2 denedim 2 sinde de sıkıntı yok gibi gözüküyor şuan için. Bu arada 20.4.2 yi daha stabil buldum. 20.5.1 çıktı sanırım en son eğer denemediysen birde onu dene belki bi faydası dokunur. Bu başlıktaki arkadaşları tenzih ederim ama bazı arkadaşlar kendilerinde sorun olmadığı için kimsede sorun olmaması gerektiğini düşünüyorlar fakat bilgisyar düyası geniş bir dünya diğer kullanılan donanımların farklılığından tutunda o donanımlar için kullanılan driverların farklılığına kadar bir çok şey sorunlara neden olabilir. Ayrıca temiz windows kurulumu yaparsanız anakartın ses kartının driverlerını windowsun kurduklarında bırakıp birde öyle deneyin belki bununda bir faydası olabilir nacizane bir tavsiye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4shroom -- 30 Mayıs 2020; 16:38:16 >
  • m4shroom M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler tavsiyen için. 20.4.2 driverini denedim aynı sonuç. Temiz kurulum yapıp adrenalin kurmadan sadece driver dosyalarını indirip windows ile kurdum ama steam ı açtığım an yine siyah ekran.Oyunda olsa neyse ama daha oyuna girmeden böyle yapması çok can sıkıcı... Daha bilgisayar alılalı 3 gün oldu.Ne yapacağımı bilmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Wander298 W kullanıcısına yanıt
    AMD'nin kendisi bile neden kaynakladığının farkında değil, aksi olsaydı aylar önce çözülürdü.
  • AMD ekran kartı kullanıyorsan Nvidia gibi en yeni sürücüyü yükleyeyim diye düşünmeyeceksin. En kararlı sürüm neyse onu kullanayım diyeceksin.

    Teee 2010'da aldığım AMD 6770M (o zaman class 1 diye geçiyordu şimdiki RTX2070 gibi) ekran kartlı laptopumda da vardı o siyah ekran sorunu. Arada bir görüntü bağdaştırıcısı yanıt vermeyi kesti diye uyarı çıkardı vs. 5 sene kullandım i7 4 çekirdek 8 izlekliydi. Sonunda Windows 10'a geçince driver sıkıntılarından bıktım, GTA5'te de artık tıkanınca masaüstü sisteme geçiş yaptım.

    İşlemcide AMD'ye geçtim yıllar süren Intel serüveninden (2000-2016) sonra ama ekran kartı için daha vakit var gibi görünüyor.

    Tavsiyem ekran kartının kutusundan çıkan driverı yükle. Güncel sürücü arama yani. En stabil olan genelde üstünde gelen yazılım oluyordu.
  • Öncelikle herkese cevapları için teşekkürler.Geçici bir çözüm buldum.Yabancı forumlardan okusuğuma göre msi afterburnerdan power limiti -30% ye çekince düzeldiğini yazmışlar.Ben de denedim ve düzeldi artık masaüstünde ve belirli oyunlarda çökmüyor ama bazı oyunlarda yine sıkıntılar var.Benim gibi sıkıntı çeken varsa denemesinde fayda var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/5700-serisi-bios-mod-memory-voltaj-bios--143664655#&gid=1&pid=baf2b0bedf4ca6216b435744513023b5-143664655

    bu konudaki amd memory tweak xl yi indirip açıp test moduyla başlasına tamam dedikten sonra pc ye res atıp tekrar programı açıp bana programdan ekran görüntüsü atarmısınız bi
  • _İZ BIRAKAN_ kullanıcısına yanıt
    Hocam konu silinmiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wander298

    Hocam konu silinmiş.
    yooo bende açılıyor ama
  • _İZ BIRAKAN_ kullanıcısına yanıt
    Telefondan denedim pcye geçicem az sonra ordan deneyim bir de

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam adrenalin olmasına gerek var mı pcde ben driverleri direk aygıt yöneticisinden yükledim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wander298

    hocam adrenalin olmasına gerek var mı pcde ben driverleri direk aygıt yöneticisinden yükledim
    yok gerek yok siz dediğim programı indirin bi ayar çekelim bellek sorunu var gibi düzelmezse iade edin ama düzelse de yine de iade etmek lazım gibi görünüyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.