Şimdi Ara

Ryzen 1700 Fps Anlık Düşme ve Tekleme Sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
3
Favori
11.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cevabınız için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertovski1907

    Ekran kartiyla alakali bir problem olabilir mi

    Sanmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ebrak kullanıcısına yanıt
    Aldigim ramleri turkiyede sattim. Anakartimin yuksek hizlari calismtirmama vb gibi sikinti yasiycagimi sanmiyorum

    gigabyte x370 gaming k7 var

    aldigim ramleride 690 tl ye amerikadan arkadasim getiriyor turkiyede 980 1000tl yani benim icin kacirilmiycak firsatti. Umarim fps artisi ve performans dahada artar zaten suanki sistemimden cok memnunum daha iyi olmasi icin kucuk rotuslar yapiyorum.


    2400CL 10 Bence performansli bir ram ama ortada yuksek mhzlerledede performans arttigi gercegi var. umarim hersey istedigim gibi olur

    https://www.gskill.com/en/product/f4-3600c16d-16gtzr
  • Ben işlemciyi alırken de bu durumun farkındaydım aslında. Youtube'da ARTIS kullanıcısının birazdan atacağım testlerden epey videosu var. Ve bu durumu daha işlemciyi almadan fark edip burada da paylaşmıştım. Benden başka paylaşanlar da oldu tabi ki de. Afterburner açıkken girdiğim oyunlarda biraz canımı sıksa da aldırış etmiyorum artık. İşlemciyi 3B modelleme gibi işlemlerde de kullandığım için çok memnunum bu açıdan 8/16'yı bana 320 Euro gibi bir fiyata sunduğu için AMD'ye minnettarım. 1080'le oynadığım için tabi ki de oyun yağ gibi akıyor daha düşük bir ekran kartında(480/1060'da) falan oynasam hiç fark etmeyeceğim ama bu bir şeylerin ters olduğunu değiştirmiyor ve ben bunu Afterburner ile sürekli fark ediyorum. Amiens ve Verdun gibi GPU'nun ağlamaya başladığı haritalarda GPU kullanımının %75(zaman zaman çok absürt şeyler olabiliyor) falan düştüğünü görmek (2K çözünürlük) hoş olmuyor. Bu SMT problemi. Oyunların 16 çekirdek için uygun olmaması ile alakalı. İşlemci evet %35 kullanılıyor ama o yapay çekirdeklere gelen yükten midir bilemiyorum GPU kullanımı anlık düşme yaşayabiliyor zaman zaman. Belirtmem gerek ki adım attıkça dikkatinizi çeken bir şey değil zaten kimse GPU kullanımın sabit olmasını beklemiyor benim canımı sıkan da el bombaları patlamaya başladığı zaman zaman işlemciden kaynaklı FPS'de kayıp yaşamam halbuki o an GPU'nun dinlenmesi gereken bir an değil. Hem akıcı olup hemde olması gereken gibi değil sorunu










  • ryzen ıslemcı kullanmadım ama ızledıgım neredeyse tum oyun vıdeolarında ekran kartı kullanım %sının anlık olarak dustugunu gozlemledım.

    4790k ve gtx 1060 kullanırken ekran kartımın kullanımı 99 dan asagı hıcbır oyunda dusmuyordu.cozunurluk ve kalıteyı dusurdugumde ıse ıslemcı kullanımı %99a kadar cıkıyordu.ekran kartı kullanımı ancak o zaman dusuyordu.

    sımdı sonuc olarak ryzen ıslemcıler avg fps de gayet ıyı olsalarda mın fps de ıntellerın gerısındeler.bu anı takılmaların teklemelerın ıslemcı ıle dogrudan etkısı var.hee hdd varsa dırek hdd kaynaklıdır bu takılmalar.

    en cok gozume carpan teklemeler dırt rally, dırt 4, project cars, assetto corsa oyunlarında oldu.Neden bunlarda daha belırgın cunku bu teklemeler en cok araba yarıslarında bellı edıyor kendını.
  • Ben de benzer sorun var. Ama öyle böyle bir düşüş değil. 60-70 fps den 15-20 fps ye 1-2sn liğine düşüp tekrar normale dönüyor.

    Sistem: 1600x, MSI B350, 16Gb Gskill 3000, RX580

    Test ettiğim oyunlar
    Rome II Total War
    Assetto Corsa
  • Cozum uretebilen var mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olayı çözdüm sanırım. Ekran kartı yeteri kadar hava alamıyormuş. Ekran kartının olduğu taraftaki kapağı çıkarınca alet rahatladı Fan ayarlarını biraz gözden geçirmem lazım galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 20 Ağustos 2017; 1:13:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ebrak

    Bios update kesinlikle yapmalısın ama riskli bir işlem. İstersen götür serviste yapsınlar. Sorun ekran kartndan da olabilir. Pci Ex iletişiminden de olabilir. Dediğin gibi bir çok eksikle ve optimizasyon sıkıntısı ile piyasaya sürmüşler. Bazen bunu İntel de yapıyor. O yüzden en mantıklısı en son çıkan en yeniyi almak değil de bir önceki sürümün en güçlülerini almak olabilir. Ben Gigabyte'ın e-support sitesine kendi sorunumla alakalı yazdım. Defolu işlemci olabilir dediler. İşlemcide sıkıntı yok ama Prime X370 anakartımla sorunsuz çalışıyordu. Velhasılı senin de dediğin gibi beta ürün çıkarmışlar. Senin sıkıntın da başka bir parçadan olabilir. İşlemci, ekran kartı ya da anakartta bir sıkıntı var olabilir.

    Hocam sistemimiz birebir aynı aynı durumları ben yaşıyorum ceysis 3 te anlık fps droplar saniselik yani bf1 dx12 de ve en son rainbow six siege oynuyorum böle hiç dikkat edilmicek şekilde anlık bi takılıp tekrar kendine geliyo okadar ufakki hani lag'a bagladım o sorunu ama galiba genel olarak bişey var oyunları oynarken kesinlikle sıcaklıkları takip ederim msı afterburnerdan 65 derece de kalıyor işlemci ekran kartıda 65 66 arası dolanıyor işlemci kesinlikle darbogaz yok ama anlam veremedim bu problemi ve sunu eklemek istiyorum ramlerim 2933mhz sabitledim öle kullanıyorum ekran kartı driver güncel suanda amd chipet driverini yükledim herşeyim güncel windows 10 1703 güncel ama aramızda bi fark var hocam bios surumum gıgabytenin sitesinde bulunan f6 da suan siz nasıl f7 ye cektiniz cekersem bende bi yararı olurmu sizce




  • Gigabyte suppporta yazdım. Onlar da bu biosu gönderdiler bana ama F6 ile arasında bir fark yok. Ben işlemciye çarpanla overclock yapamıyordum. Ondan dolayı yazmıştım. Şimdi o sorun yok. Hpeti kapatmak tekleme sorununa kısmen çare oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncellenmiş windows 10, güncel bios, son ekran kartı sürücsü, amd nin sitesinden yüklenmiş son ryzen çipset sürücüsü yüklemişsindir. Amd nin çipset sürücüsü güç yönetimine ryzen balanced profilini ekleyip aktif ediyor. O profil iyi ancak denemediysen yüksek performans'ıda deniyebilirsin. Bunlar muhtemelen yazıldı.

    Denemediysen biostan smt yi kapatıp deneyebilirsin. Oyunlarda işe yarayabiliyor ama çok çekirdek kullanan cinema 4d render'ı gibi işlerde çok performans kaybettiriyor.

    Bunu kimse yazmamıştır.

    http://www.techcenter.dk/

    bu sitede project mercury diye bir utility var.
    64 biti (muhtemelen 64 bit windows 10 kullanıyorsun):
    http://file.techcenter.dk/Mercury.exe
    32 biti
    http://file.techcenter.dk/Mercury32.exe


    Bu utilityde sistemi etkileyebilecek pek çok ayar var. Bazıları ryzen balanced güç profili ile geliyor zaten ama bazıları gelmiyor. Bu utility'i denemedim. Seçilen ayarlar windowsta sabit kalıyormu yoksa sadece program çalışınca mı etkin oluyor onuda bilmiyorum. Bunu kullandıktan sonra herşeyin başlangıca dönmesi için format atman gerekebilir.




  • Bahsettiğim durum bu videoda dakika 9.30'dan sonra oluyor. Belki öncesinde de vardır atlaya atlaya izliyordum ben o kısımdakine denk geldim.

    https://www.youtube.com/watch?v=olSLL-oDbZM&t=435s
  • Bf 1 icin en stabil surum 1511 10586.0 gibi gozukuyor. Droplar cok azaldi. Evet gpu kullanimi bazi sahnelerde yine dusuyor ama daha iyi. Smt yi de kapatmanizi oneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen 1600 gtx 1070 kullanıcısıyım. Bf 1 de afterburner açtığımda gpu kullanımı sürekli düşüyor teklemeler yaşıyorum. İlk başta olayı anlamamıştım. Afterburner kapalı olduğunda hiç bir problem yaşamıyorum.ilginc.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet baglantisida etkiliyor oynadığınız oyun online olmasa bile test edip onayladım. Ağ bağlantısını kapatıp deneyin.



    Bende ryzen yokda dota la coh da sorun yasiyordum dotayi çözdum cohu birturlu cozemedim sabit %5 gpu %5 cpu la oynaniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus b350 prime plus kullanan arkadaslar hpet ayari tam olarak nerede biosta baska bi isimlemi geciyor bulamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen chipset driver 17.30 ile butun droplarin vs gpu kullanimi dusmesinin onune gecildi. Yuklemeyen varsa hemen yuklesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    sanırım en son bios guncellemesı ile hpet ayarları kaldırıldı.bende msi kullanıyorum ve bendede yok o ayar artık.
  • Hocam teşekkürler.
    Baştan beri konuyu takıp etmeye calısıyorum bu hpet ayarı asusta tam emın degılım ama hıc yoktu sanırım
    Öncekı bıos lardada gozume carpmadı acaba baska bır ısımlemı var dıye baya aradım bulamadım.
  • hocam msi b350 tomahawk kullanıyorum nereden yükleyebilirim acaba?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.