Şimdi Ara

ryzen 3 4300 ge sistem toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. X3 430 am3 sistemimi güncelliyorum. Aldığım parçalar ise gigabyte b450m s2h am4 anakart, 2*8 gb adata xpg 3000 mhz ddr4, ryzen 3 4300 ge cpu. Amacım sistemdeki geforce 1650 gtx ekran kartımı satıp apuyla devam etmek. Ancak cpu anakarta heyecanla takıp güç verdim ama maledef görüntü gelmedi. Risk aldım çünkü anakart sites,inde bu cpu listede yoktu. Ama cpu yeni ve 4000 serisi desteği var diye aldım. Cpu yu kullanmak istiyorum. Küçük bir yerdeyim ryzen eski nesil bulup bios yükseltme zor. Ya anakartı iade edip a520 alıcam ya cpu yu iade edip 2200g alıcam yada? Elimde parçalarla kalakaldım. Siz olsanız ne yapardınız? Pc casual oyun ve medya amaçlı.




  • Anakartiniz f60 biosu ile guncellendiginde yeni islemcinizi destekleyecek. Bir sekilde bios guncellemeniz yada yaptirmaniz lazim.
  • f61 bios da çıkmış ama cpu destek listede yok bu işlemci. Yani bios güncellesem bile çalışmayabilir. Bulunduğum ilçede başka am4 cpu bulmam ne kadar sğrer belirsiz. 2. el cpu alıcaktım x4 950 ama ona da destek görünmüyor. Bios güncelleyip satıcaktım.

  • F61 bios ilede calisir.
  • Peki bios update yapamazsam cpu yada anakartdan hangisini iade edeyim?

  • A520 cipset daha guncel. Performans anlaminda bir fark yok ama guncel olani almak sizin durumunuzda daha dogru olur. Anakarti iade edip a520 cipset olani alin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bserat

    Peki bios update yapamazsam cpu yada anakartdan hangisini iade edeyim?

    Anakartı iade edip A520 çipsetli Asrock marka şu anakartı alabilirsin.. destek listesinde elindeki işlemcinin adı geçiyor.. https://www.asrock.com/mb/AMD/A520M-HDV/index.asp#CPU


    Anakart linki: https://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asrock-a520m-hdv-socket-am4-ddr4-4733-mhz-o-c-m-2-usb-3-2-hdmi-dvi-vga-matx-anakart.html


    BIOS update yapmana gerek yok.. anakart işlemciyi direkt destekliyor yazana göre.. tüm BIOS sürümleri çalıştırıyor işlemciyi..





  • Peki a520 nin b450ye gore pratik dezavsntaji var mi. Mesela islemcime oc yapamicam gibi yada ilerde ekran karti takamazsin vs
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bserat

    Peki a520 nin b450ye gore pratik dezavsntaji var mi. Mesela islemcime oc yapamicam gibi yada ilerde ekran karti takamazsin vs

    APU işlemcilere çok bir O.C. yapamazsın zaten kardeşim.. en fazla kendi saat hızından 400 belki 500 MHz daha yüksek hızda çalıştırırsın.. o da harici soğutucu gerektirir zaten.. ayrıca aldığın işlemci çok güçlü bir model değil.. ileride takabileceğin ekran kartları sınırlı olacaktır.. yani o işlemciye mesela RTX 3060 ya da RX 6700 XT takıp verim alman mümkün değil.. bu kartlar için minimum Ryzen 5 3600 hatta daha iyisi, Ryzen 5 5600X gibi sağlam işlemci gerekecektir.. ileride daha güçlü işlemci ve ekran kartı takıp, O.C. yapmak istiyorsan en az B550 çipsetli ve ATX formlu anakart alman lazım.. onların fiyatları da çok uygun sayılmaz şu anda..





  • Tamamdir anakarti yolliyip a520 alicam. Bu son masaustu upgrade olabilir. Yasim 40 ilerde guclu parca takmam. Herkese tesekkurler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bserat

    Tamamdir anakarti yolliyip a520 alicam. Bu son masaustu upgrade olabilir. Yasim 40 ilerde guclu parca takmam. Herkese tesekkurler

    Öyle deme kardeşim.. benim de 45 oldu yaş.. ama hala canavar gibi oyun da oynuyorum.. nette de geziyorum.. sen de benim gibi uzun bir süre daha kullanırsın alacağın bilgisayarı.. tabi güncelleme ya da komple yeni sistem alman gerekecektir 4 - 5 sene sonra..  

  • Ölene kadar oyun oynarim akil gitmezse de konu pc den kaynakli. Surekli bi sorun uyumsuzluk yetersizlik vs. Oyunlar da daha komplex pcde. Ps4 de var onla daha mutluyum. Ac bitir salam gibi :) oyun sunumlari daha guzel single oyunlar film tadinda. Rn son uncharted 4 bitti. Gorevimiz tehlike filminde basrol oynamis gibi hissettim. Cocuga da asiladim 2 yasindan beri ps oynar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bserat

    Ölene kadar oyun oynarim akil gitmezse de konu pc den kaynakli. Surekli bi sorun uyumsuzluk yetersizlik vs. Oyunlar da daha komplex pcde. Ps4 de var onla daha mutluyum. Ac bitir salam gibi :) oyun sunumlari daha guzel single oyunlar film tadinda. Rn son uncharted 4 bitti. Gorevimiz tehlike filminde basrol oynamis gibi hissettim. Cocuga da asiladim 2 yasindan beri ps oynar

    İşin püf noktasını söyleyeyim kardeşim.. PC de oyun oynamak ve uzun süre kullanmak istiyorsan sağlam sistem toplaman lazım.. yoksa senin de söylediğin gibi sistemin ve parçaları ömrü çok uzun olmuyor.. yani kısaca ne kadar para, o kadar kalite ve uzun ömürlü sistem..  





  • Anakrti iade edip konufa gecen asrock a520 hdv anakarti aldim. Dun geldi cpu vs takip calistirdim ama goruntu alamadim. Aklima gelen her kombinasyonu denedim yok olmadi. Ramler adata d30 3000 mhz. Komsunun ram ve ekran kartiyla da goruntu alamadik. Tum herseyi satip karavan aliyimndiyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bserat

    Anakrti iade edip konufa gecen asrock a520 hdv anakarti aldim. Dun geldi cpu vs takip calistirdim ama goruntu alamadim. Aklima gelen her kombinasyonu denedim yok olmadi. Ramler adata d30 3000 mhz. Komsunun ram ve ekran kartiyla da goruntu alamadik. Tum herseyi satip karavan aliyimndiyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz?

    Telaşa gerek yok kardeşim.. anakart normalde işlemciyi direk görmesi lazım.. bu durumda ya BIOS güncellemesi gerekiyor.. ya da bağlantı kısmın yanlış yaptın.. VGA yani analog desteklemiyor artık bu işlemciler.. HDMI, DVI ya da varsa Display Port girişlerinden bağlantı yapmalısın.. bir bilgisayarıcıda başka ve uyumlu işlemci ile görüntü almaya çalışın.. görüntü geliyorsa anakartın BIOS yazılımı eski.. yenilenmesi gerekiyor demektir.. bir diğer ihtimal, montajı kendin yaptıysan cpu ve soğutucu montajını iyi yapamamış olabilirsin.. az önce yazdığım işe yaramazsa, tekrar söküp baştan yap montajı..





  • İnanir misin anakart pilini cikarip cmos bile resetledik. Dvi hdmi denedik. anakart sayfasinda cpu all diyir yani biostann sorun yok. Ya cpu arizali yada ramler uymadi. Zaten tadim kacti eskiden boyle bisey yoktu. Ssd bile listeler var uyuyumluluk icin. İntel alasim var yada eskinsistemi guncellicem. X3 450 cpu 8 ddr3 1866 120 ssd 1650 nvidia sistem var. Cpu fx 8120 yapar 8 ram eklerim diyorum. Nba 21 aldimnepic ten. Diger oyunlar re 7. Battlefrint 2, rage 2, metro redux world of tanks gibi gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bserat

    İnanir misin anakart pilini cikarip cmos bile resetledik. Dvi hdmi denedik. anakart sayfasinda cpu all diyir yani biostann sorun yok. Ya cpu arizali yada ramler uymadi. Zaten tadim kacti eskiden boyle bisey yoktu. Ssd bile listeler var uyuyumluluk icin. İntel alasim var yada eskinsistemi guncellicem. X3 450 cpu 8 ddr3 1866 120 ssd 1650 nvidia sistem var. Cpu fx 8120 yapar 8 ram eklerim diyorum. Nba 21 aldimnepic ten. Diger oyunlar re 7. Battlefrint 2, rage 2, metro redux world of tanks gibi gibi

    Doğrudur kardeşim.. CPU sıfır aldıysan arızalı olma ihtimali yok gibi bir şey.. RAM lere bir şey diyemem.. ondan da olabilir.. sisteme güç geliyorsa, bütün fanlar ve ışıklar falan çalışıyorsa, RAM den kaynaklabilir.. başka uyumlu olan RAM varsa yakınlarda onu deneyebilirsin.. intel de alsan donanımsal uyumsuzluk ya da sorun varsa değişen bir şey olmayacaktır bu arada.. Dediğin oyunlar için güncel ve sağlam işlemci ister.. FX 8120 nin gücü pek yetmeyecektir.. boşa masraf olur.. benden söylemesi..





  • Dikkatimi çeken şey klavye ve farenin ışıklar yanmıyordu güç verince cpu ve kasa ekran kartı vs güç vardı.Bir de ram takmadan denedim açmayı açıldı ama yine görüntü yoktu. Ne kadar zorlaşmış pc toplama yada ben yaşlandım?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bserat

    Dikkatimi çeken şey klavye ve farenin ışıklar yanmıyordu güç verince cpu ve kasa ekran kartı vs güç vardı.Bir de ram takmadan denedim açmayı açıldı ama yine görüntü yoktu. Ne kadar zorlaşmış pc toplama yada ben yaşlandım?

    Sistem açılıyor, fanlar dönüyorsa büyük ihtimalle RAM den kaynaklanabilir kardeşim.. RAM takmadan da doğal olarak sistem açılmaz zaten.. görüntü alamazsın anlamında yani.. yakında bir bilgisayarcı varsa başka RAM takarak açmayı dene.. sorun düzelebilir.. bir de gitmişken CPU ve soğutucu montajını da tekrar yaptır orada.. tabi opsiyonel bu seçenek.. işlemci ve soğutucu tam temas etmiyorsa birbirine ondan da sorun çıkabiliyor.. gençlikte acemilik zamanımda başıma gelmişti..





  • ozaman b450m s2h anakartta da çalışıyordur belkide işlemci ne diyorsunuz

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.