Şimdi Ara

Ryzen 5 1600 İşlemci güç yönetimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar birşeyler danışmak istiyorum müsaadenizle.

    Ryzen 5 1600 işlemcisine sahibim sormak istediğim konu güç seçeneklerinde hangisini seçmem gerek.Dengeli mi yüksek performans mı yoksa driveri güncelleyip ryzen balanced plan mi?

    Aralarındaki temel fark en düşük işlemci yüzdesi dengelide %5 iken diğerlerinde %90-%100.Benim asıl merak ettiğimde bu konu bu aradaki farkın performansa ve işlemci ömrüne etkisi.Sonuçta %5 iken hem daha az enerji harcayacak hem de kendini daha az yorup ömrünü uzatacak ve ihtiyaç duyduğunda da %100 çıkacak.(Bunlar tamamen benim fikirlerim yanlış ise düzeltirseniz sevinirim)Ama genelde herkes yüksek performans modunda kullanmayı tavsiye etmiş bunun nedeni nedir?Benim kaçırdığım yeri merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim.

    Not:İşlemciye oc yapmadım.



  • ryzen degıl ama kendı pcımden ornek vereyım
    2 sıstem kullanıyorum

    Apu sıstem ınternette gezınmek ıcın
    yanı yuksek ıslemcıye ıhtıyacım yok
    bu yuzden downgrade yaptım
    ıslemcı hızını dusurdum cunku ıhtıyacım yok

    sızın durumunuza gelınce neye ıhtıyacınızın oldugu
    yuksek performansta guc tabııkıde fazla cekecektır ve omurunu hızlı tuketecektır

    yuksek ıslemcı gucune sahıp degıl ısenız ve performansı "dengelı" sızın ıcın yeterlı ıse neden bosuna fazla elektrık parası veresınız
  • Islemci pc bileşenlerinin en uzun ömürlü sıkıntısız parçasıdır. termal macunu ve soğutması iyi olsun,değiştirmeye ihtiyaç duymazsan 10 yılda 15 yılda banamisin demez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesele sadece elektrik masrafı işlemciler bayağı uzun ömürlüdür.Bende %0-100 arasında kullanıyorum mümkünse sende öyle yap overclock yapanlar genelde en üstte kullanmayı tercih ediyor ama bir anlamı yok cidden...Çünkü işlemci iş yüküne göre performansı arttırır veya azaltır.İntel speed shift denilen teknolojide bu işlemcinin hız geçişlerini hızlandırarak kullanıcılara daha iyi deneyim sunar(nette gezerken fln oyunlarda zaten en üstte çalışır işlemciler)
  • Sabit olarak yüksek frekansta kullanmalarını sebebi frekans değişimlerinde olabilecek gecikmenin önüne geçmek. Bazı oyun ya da uygulamalarda fps drop ya da kazanım kaybı olabilir. Ben şahsen %5 seçili olarak kullanıyorum enerji tasarrufu için.
  • Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.