Şimdi Ara

Ryzen 7700x sistem ekrana görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ryzen 7700x, asus rog strix x670e-e, kingston 5600mhz ramlerle sistem topladım. (Ramler xmp ama anakart üretici sitesinde bu kart için onaylı)
    Fanlar dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Klavye mouse ışığı yanmıyor. Bios flashback yaptım. Ramleri slot değiştirerek tek tek defalarca denedim. Tek slot çift slot vs... Kabloları söktüm taktım. Ekran kartlı, vga'lı, hdmi, display port hepsini denedim. Sata'ları m2'leri tek tek çıkardım.
    Şu an sadece ramların xmp olmasından şüpheleniyorum ama anakart destek listesinde olması ve bios flashback yapmam filan durumu kurtarmış olmalıydı belki.
    F2'ye de basıyorum.

    Bu sistemde sadece anakart, ram, işlemci yeni. Diğer parçaların hepsi eski sistemimde çalışan parçalardı.
    Şimdi benim sorunum anakart vatandan, işlemci tebilon, ram amazon. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Sizce ne olmuş olabilir? Arızayı anlamanın bir yolunu bulamadım. Anakartı vatandan aldığım için yarın vatana gidip montaj kısmında yardım isteyeceğim. Olmazsa da parçaları tek tek garantiye göndereceğim ama çözümü basit bir durum varsa uğraşmak istemiyorum.

    Bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.
    Teşekkürler.
    Ryzen 7700x sistem ekrana görüntü gelmiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Hocam sistem açılınca kendi kendine reset atıyor mu? Yeni ryzenler hakkında jayztwocents adlı kanaldaki arkadaş sistemin ilk açışında 10 kereye yakın açılıp açılıp reset attığını ve bunun normal olduğunu söylüyordu. O ara ram ile ilgili otomatik ayarlamalar yapıyor tarzı bir şey söylüyordu. Eğer böyle bir durum söz konusuysa 2-3 dakika kendi haline bırakıp deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • On board ile görüntü almayı denediniz mi? AMD yeni nesil işlemcilerinin hepsine görüntü versin yeter cinsinden bir grafik birimi koyuyor diye biliyorum. Belki on board ile görüntü alabilirseniz bios ayarlarını krucalayıp sorunu çözebilirsiniz.


    Ayrıca buzzer var ise ve bip sesi veriyorsa sorunun keyden kaynaklandığını anlamak için ondan faydalanabilirsiniz. Buzzer yoksa da alın bir tane, ucuzdur zaten ufacık bir şey.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 10 Ekim 2022; 0:21:41 >
  • konu sahibine mesajla ram olabilir dedim cevap verme zahmetinde bile bulunmadı.Ryzen 7700x sistem ekrana görüntü gelmiyor  neyse tahminim ram çünkü ilk seride ben yaşamasam da bunu yaşayan çok kişi oldu. ben uyumlu ram almıştım yani üstünde bile ryzen uyumlu yazıyordu fakat buna rağmen 9 ay 3200 mhz de sorunluydu tek şansım siyah ekranda kalmayıp 2133 mhz de sorunsuz çalışmasıydı. Bu yüzden asla ilk seri çıktığı gibi alınmaz diyorumRyzen 7700x sistem ekrana görüntü gelmiyor  akıllandım ama sonradanRyzen 7700x sistem ekrana görüntü gelmiyor  alana kolay geleRyzen 7700x sistem ekrana görüntü gelmiyor Not: videosunu izledim q kodu 15 de takılı kalıyor sonra 00 oluyor bunu araştırmak gerek desem de am5 yeni olduğu için pek çözüm olmayabilirRyzen 7700x sistem ekrana görüntü gelmiyor 



    Ryzen 7700x sistem ekrana görüntü gelmiyorOnur Yunus Yassıyoutube
    Ryzen 7700x- Asus rog X670 sistem açılmama sorunu
    https://www.youtube.com/watch?v=_vMf90LN1zY&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 10 Ekim 2022; 21:59:35 >








  • Yanıt veremediğim için özür dilerim. Biraz panik bir haldeyim.
    Ram olabilir evet. Bu gün kafamı kasaya yaklaştırınca daha önce duymadığım bip seslerini duydum.
    Sistemi açtıktan 3 saniye sonra 2 kısa bip yaptı. Ram uyumsuzluğu gibi geliyor bana ama şimdi expo ram alsam denemeden de alamam. Saçma bir durum oldu. Kimsede de yok. Yaygın değil.
    Slot değiştirip denedim. Bu sefer daha beter hafa veriyo. Q15 hatası hiç sönmüyor o zaman.
    Bu ramleri satıp istanbulda itopya vs... gibi bir yere gidip uyumlu ram deneyerek almayı planlıyorum.
    İlk etapta yarın anakartı aldığım vatana
    gidip neler yapabileceğimizi danışacağım. Montaj teknisyeni belki sorunu netleştirebilir ve önüm açılır ya da umursamaz ve hiç bakmaz bilemicem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freqX -- 10 Ekim 2022; 23:21:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • freqX kullanıcısına yanıt

    Umarım dediğim gibi ramdir ki ram ışığı yanıyor diyorsun o olmalıRyzen 7700x sistem ekrana görüntü gelmiyor  şayet ilgilenmezse ki ilgilenmesi gerek başka ram vardır sanırım koca mağazada onu dener işine gelirse alırsınRyzen 7700x sistem ekrana görüntü gelmiyor intelde var mı ilk soket geçişlerinde bilmem ama amd de var maalesef ve am4 de ben yaşadım çok kötü olmasa da. Umarım sorun hallolur. birde zayıf ihtimal olsa da harici ekran kartını söküp dahili, kartını deneseydin anakartın belki görüntü gelirdiRyzen 7700x sistem ekrana görüntü gelmiyor 

  • Hocam damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Ben de rog x670e-f 7600x Kingston Fury 32GB 5600 DDR5 KF556C36BBEK2-32 modelli ramle kurdum sistemi. Bugün başta ben de görüntü alamadım işlemciyi yakmayayım diye çok uzun süre de açık tutamadım henüz soğutma bağlamadığım için. Cesaret edip 15 saniye bekledikten sonra sonunda boot etti anakart kendini. Eğer ramlerden süpheleniyorsanız model numarasıyla kontrol edin. Ramden kaynaklı olmayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus ROG forumlarında keşke konu açsaydınız. Orada Asus yetkilileri yardımcı oluyorlar bu tip sorunlarda. Eğer anakarta özel bir sorun varsa seri numaranızı istiyor ve Asus Türkiye ile görüşerek sorunu çözmenize yardımcı oluyorlar. Benzer bir sorunu X570 Crosshair anakartımda yaşamıştım Tayvan Asus çok yardımcı oldu bu konuda.




    Bu arada sorunu yaşayan tek kişi siz değilsiniz;







    Başlık altında Crosshair modelinde de benzer bir sorun olduğu gözüküyor. Bence Asus Forumlarına üye olup sorunu orada mutlaka belirtin.





  • Ryzen 7700x sistem ekrana görüntü gelmiyor

    Anakart sorunlu belki de. Onarım sürecindeydi ama iade süreci başlatmış servis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freqX -- 18 Ekim 2022; 23:22:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiyedeki servisler biraz sorunlu olduğundan ve teknik olarak yurt dışına göre geri kaldıklarından Asus Forumunda sorunu belirtirseniz eğer, tamir yani onarım gerekiyorsa Asus Yetkilisi sizden anakart seri no bilgilerinizi ve fatura görüntünüzü isteyip Asus Türkiye ile iletişime geçiyor. Ve sorunun nasıl düzeltileceği konusunda buradaki servisi bilgilendiriyor. (Özellikle üretim kaynaklı sorunlarda)


    X570 Crosshair anakartlarda üretimden kaynaklanan bi sorun vardı. Çok iyi bir şekilde düzelttiler. ECN yongası değişti. Bazen anakart başlatmıyordu ne anakart üzerindeki ne de kasa butonuna basmama rağmen tepki gelmiyordu. Gücü tamamen kesip açınca düzeliyordu.


    Asus forumlarındaki yetkililer bizim buradakilerden daha hassas ve daha iyi hallediyorlar sorunu aklınızda olsun.


    Muhtemelen sizin anakart için iade formu düzenleyip değiştirmenizi sağlayacaklar.

  • freqX kullanıcısına yanıt

    Normali yenisiyle değişim olmalı umarım bu olurRyzen 7700x sistem ekrana görüntü gelmiyor 

  • Orodruin kullanıcısına yanıt
    Kart için değişim kararı çıkmış. Vatana rapor gönderecekler. 1 haftada sorun çözülmüş oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freqX -- 20 Ekim 2022; 10:48:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.