Şimdi Ara

s/pdif out ses kalitesi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sorum sadece LPCM sıkıstırılmamış ses aktarimi ile ilgilidir. ac3, dts gibi ses formatlarinda kalite sadece avr ye baglidir. burasi kesin.

    LPCM ses aktarimi sirasinda dac olarak kullanilacak cihazi degistirmeksizin, s/pdif out kullanilirken onboard ses karti ile xonar, m-audio veya creative ses kartlarini kullanmanin bir farki olur mu?

    benim dusuncem :

    ses kartlarini farkli kilan icindeki dac uniteleridir. yani analog ses cikis kaliteleri. s/pdif e gonderilen dijital data ses kartinin DSP (dijital sinyal islemcisi) inden DAC a ugramadan avr ye ya da harici DAC a yonlendiriliyor. ses kartinin farkli olmasinin DAC girisine kadar durumu degistirecegini sanmiyorum. bu durumda ses kartinin ne oldugunun LPCM ses aktariminda da onemli olmadigi kanisina variyorum. yabanci sitelerde de bu konuda ortak gorus yaygin. sadece clock uyumsuzlugu sinucunda jitter sorunlarindan bahsedilmis fakat bu konuda ingilizcemin ve teknik bilgimin sinirli olmasindan dolayi konuyu tam kavrayamadim.

    bu bilgiler isiginda s/pdif cikisinda ses kalitesinin degismeyecegi konuda dusuncem dogru mudur?.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthSidious -- 15 Ağustos 2014; 11:15:18 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >







  • optik girişte sinyal ham olarak değişmeden aktarılır ses kartı içerisinde herhangi bir işlem görmeden olduğu gibi gelir. bu sefer devreye yazılım içerisinde kullandığın programlar girer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.