Şimdi Ara

S3 PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,

    forumu ve diğer forumları detaylı bir şekilde taradım fakat sorunuma çözüm bulamadım.

    s3 telefonum bir çok kişinin yaşadığı gibi modelin yazılı olduğu ilk ekranda takılıp sürekli kendini resetleyerek aynı ekrana dönüyor. daha önce bir kaç kez yaptı, sonunda açıldığı için önemsemedim. fakat bu kez kapandı, bi daha bu ekrandan öteye gitmedi. nadiren de olsa samsung logosuna geçip sonrasında tekrar kendini resetliyor. şarja takılıysa da pil ekrana gelip gelip gidiyor. yine açılmıyor ya da ilerlemiyor.

    ses+home+power basılı tutunca gelen ekran da 1-2 sn sonra ne işlem yaparsam yapayım tekrar reseti atıyor. haliyle orda da ilerleyemiyorum.

    pili çıkarıyorum, uzunca bi süre bekliyorum, sonra takıyorum fakat hiç birşey değişmiyor. tekrar kendini resetleyip duruyor.

    telefonuma hiç bir işlem yapmadım, halen orjinal yazılımı yüklü... 4.3'e güncellemiştim sadece...

    1 - böyle bir durumdayken telefonun hafızasını nasıl kopyalayabilirim? benim için en önemli kısım bu...

    2 - telefonu tekrar açmak için ne yapmam gerekir? en azından bi kere açılsa, tüm hafızayı kopyalayıp formatı atarım.

    3 - sorun yazılımsal değil de bazı arkadaşların yaşadığı gibi donanımsal olabilir mi? bu durumda tamire götürmeden acil olarak çözebileceğim bir yöntem öneren var mı?

    cevaplarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...







  • sorunu saç kurutmayla çözenler olduğunu görünce ben de denedim. fakat çözüm olmadı.
  • Arkadaşım,
    Tekefoncuya gidiyorsun.
    Max 30 lira veriyorsun.
    Kilit tusunun switch i değişecek.
    Sonra kafa rahat :)

    Tamire goturmek istemiyorsan telefonun içini aciyorsun 5 tane vida var zaten.
    Sonrasında kargaburun ile switchi narince yerinden sökuyorsun. Ve kilit tuşu olmadan telefon nasıl açılır videolari ile telefonu aciyorsun.
    Pili cikar tak cikar tak yaparken önce usb kablosunu sonra pili takacaksin öyle biseydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 23 Aralık 2015; 11:26:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rorschach_ teşekkür ederim cevap için...

    öğlen arası 3-4 telefoncu gezdim. tuşu değiştirmeye 80-90 tl dediler. çözüm olmazsa da 100 tl'ye yazılım atarız dediler. 30 tl demiştin ama birden uçtu :)

    akşam mutlaka telefonu açıp ben de bi bakayım diyordum. en azından alkolle bi siler temizlerim diye düşünmüştüm. çözebilirsem ne ala... yoksa zaten telefoncu yolu görünür.

    ama birşey daha sormak istiyorum. telefon bu haldeyken, odin ya da başka bi yolla yazılım atılabilir mi? odin indirdim fakat zaten telefonu görmüyor. ben mi yanlış bişeyler yaptım yoksa odin tarafından görülebilmesi için telefonun mutlaka açık mı olması gerekiyor? ses+home+power basılı tutunca zaten gelen ekran 1-2 saniyede gidiyor. telefon açık değilken de yazılım yükleme, güncelleştirme, onarma vs... bir yolu var mı? en kötü ihtimalle, bu şekildeki bir telefonun hafızası ve rehberi kopyalanabilir mi?

    interneti araştırdım biraz fakat bulduğum tüm konularda açık telefona odin ile program nasıl yüklenir o anlatılıyor. üstelik hafıza sıfırlanıyor. hafıza sıfırlanmadan ya da açılmayan telefon nasıl kurtarılır hiç bir bilgi yok malesef.




  • the_musiciann T kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Bu halde yazılım atmaniz çok zor. Devamli reset atma isteginde telefon, çünkü sizin tuş bozuk. Ben ankarada necatibeydeki telefonculardan birine yaptirdim. Adamin samsungdan sertifikasi vardı ama inanmazsin bozuk parası yok diye 25 yerine 20 tl aldı bir de :) 5dk içinde yapıyorlar. Telefoncunun böyle birbirini kovaladigi, yogun olarak konumlandiklari bir yere git. Kesinlikle ucuza yapan bi tane çıkar. Yapılan işlem hep ayni zaten.
    Bak ben tuşun olduğu yere orta parmagim ile vuruyordum bir kaç kere. Onu yapinca geçici duzeliyordu ancak hiç basmayacaksin tuşa. Bi dene bakalım tustan mi değil mi anlayalim ama 3 yillik sadık s3 kullanicisiyim. Kitabini yazabilirim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediğini denedim fakat değişen hiç bir şey yok. aynı tas aynı hamam...

    neyse, akşam bi açarım artık, temizlendikten sonra düzelmezse mne kadar tutarsa tutsun vericez artık. yapacak bişey yok.

    sebebin ne olduğunu, nasıl çözüldüğünü burdan yazarım tekrar. en azından okuyan da aynı sorunla karşılaşırsa ona göre bir yol izler.
  • rorschach_ seni tebrik ediyorum.

    sen ısrarla tuş dediğin için ben de onun üstüne gittim. tuşu ileri ittim, geri çektim, sağına bastırdım, soluna bastırdım falan derken sorunu geçici olarak da olsa çözdüm.

    şu an problemsiz çalışıyor. en kısa zamanda tuşu değiştirmek gerek tabi ki ama en azından yedek alma şansım oldu, hafızayı kurtardım.

    teşekkürler... :)
  • the_musiciann T kullanıcısına yanıt
    Rica ederim yardım edebildiysek ne mutlu :)
    Çok sıkışırsan easytouch uygulamasını öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 23 Aralık 2015; 23:38:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün youtube'dan açtığım "s3 nasıl sökülür" videosuyla birlikte telefonu söktüm. tuşu, tuşun denk geldiği anakarttaki bölgeleri, altta kalan plastik kısmı vs... kolonyalı pamukla temizledim. anakart seviyesi tuştan biraz yukarıda kalmıştı, onu da vidaları biraz daha güçlü sıkarak tam yerine oturttum. ve şu an telefonumu problemsiz bir biçimde kullanıyorum. telefonun diğer fonskiyonlarında da dünden beridir herhangi bir problem görmedim.

    desteğin için tekrar teşekkürler rorschach_
  • 100 TL'ye yazılim atarız diyenlerin Allah iki dünyada yüzünü güldürmesin. Şeref yoksunu vampirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.