Şimdi Ara

S70 20. T5 arıyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Herkese Selamlar,
    Forumda yeniyim o yüzden kullanımına pek hakim değilim umarım doğru yerde başlık açmışımdır. 250000 altında 2.0 T5 bakımları serviste yapılmış otomatik vites LPG si Prins marka olan S70 almayı düşünüyorum.İlgilenen arkadaşlar iletişime geçebilir. Herkese selam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VDNLİ -- 22 Ocak 2015; 10:09:43 >



  • Eğer KM uygun olursa hiç LPG takılmamış da olabilir.
    Saygılar.
  • VDNLİ V kullanıcısına yanıt
    Sahibinden.com da bakmanizi oneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradığım arabayı buldum arkadaşlar kısmetse pzt alıcam Otomatik 99 s70 t5 208000' de motor, şanzıman,gaz kelebeği,triger seti vs tamamen elden geçti yeni yapıldı fren disklerinden amortisörlere kadar 7000 lira masraf yapılmış bir araba kısacası diri ve bakımlı. Ustaya da gösterdik Ankara da yetkili servise de arabanın kompresör ölçümünü yapan usta aracın yaşına göre çok çok iyi kompresör dedi yalnız gerçekten bilen bir arkadaş cevap verirse çok sevinirim T5 ile T nin farkını nasıl anlayabilirim ruhsatta mı yazar? yoksa sadece turbodan mı anlaşılır? Arabayı sürdüm resmen yerde uçuyor o ses o çoşku yok böyle bir zevk!.. Bilen bilir dedikleri buymuş demek ki diye aklımdan geçti sürerken 140 la giderken gazın sonuna kadar bastım ne olacak diye araba sapandan çıkmış taş gibi fırladı adeta o enada sesini anlatmak mümkün değil, turbosu da yeni zaten, ancak daha önce hiç bu kadar performanslı araba sürmediğim için T mi T5 mi anlamak mümkün değil benim için sonuçta ikisi de 5 silindir turbo? Ankara da Yetkili serviste ekspertiz yaptırdık T5 olmasaydı söylerlerdi heralde sonuçta bilgisayara bağlandı makine?

    Bir diğer sorumda şu olacak şanzıman bakımı ve kontrolü selenoid vs full bakılmış, yenilenmiş olmasına rağmen kalkıştan sonra 1 den 2 ye geçerken hafif bir vuruntu yapıyor özellikle yavaş kalkışlarda değilde tam gaz kalkışlarda. Yetkili servis teki Usta 850 ve s70 lerde 4 ileri şanzımanda bu olur normal dedi. Daha önce şanzıman bakımını yapan usta da yazılımı yeniden yükleyip selenoidleri, yağını değiştirdikten sonra baktıran arkadaşıma aynı şeyi söylemiş bu konudaki tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum?




  • VDNLİ V kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

    Ruhsatta motor koduna bakarsanız anlarsanız.Ayrıca T5 lerde bagajda spoiler olur ve jantları eğimlidir.Motor kodu B5204T3 olmalıdır. Şanzıman konusunda ise pek fazla bilgim yok.Otomatik şanzıman servislerine gösterebilirsiniz.Saygılar.
  • Aracı satın aldım kaza bela olmazsa uzun yıllar binmek istediğim bir araba Allah herkese gönlünde yatan arabayı nasip etsin işallah!..
    Cevap için teşekkürler sef_welder evet ruhsatta yazan numara B5204T3, spoilerde mevcut jant zaten T5 jantı orjinal.
    Aracı satın almadan önce bir kaç kez kullandık, özel serviste usta gördü yetkili serviste usta da sürdü , araç bilgisayarada bağlandı fln hiç bir sıkıntı çıkmadı ancak araç ben satın aldıktan hemen sonra ETS uyarısı verdi ETS ışığı yanıyor kontak kapatıp açınca tekrar sönüyor sonra yeniden yanabiliyor yanmadığı da oluyor papatya falı gibi bir durum biraz huzursuz etti açıkçası çünkü gaz kelebeği arızası anlamına geldiği için bana maliyeti 1500-2000 olabilir kaygısı var. Aracı aldığımız arkadaşımız bana aracı teslim etmeden önce LPG yazılımına ayar yaptırdım öyle teslim etmek istedim filan diye söyledi tuneup mı tunap mı bişey yaptırdım dedi acaba onla ilgili olabilir mi diye aracı benzinde kullandım yine yandı sonra LPG de kullandım yanmadı fln böyle bir durum aracı servise göstercem hafta sonu acaba o zaman kadar kullanmamda bir sakınca olur mu?
    Saygılar...




  • Araciniz hayirli olsun iyi gunlerde kullanin Allah kaza bela vermesin.

    ETS lambasi sadece gaz kelebegi arizali ise yanmaz baska sensorler arizali isede yanabilir aracin gidisinde bir problem yok ise kafaniza takmayin kullanin bu sekilde ariza kodunu bilgisayardan okuyup ona gore onleminizi alirsiniz.

    Tekrar hayirli olsun iyi gunlerde kullanin.Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler sef_welder cevabın içimi rahatlattı aracın gidişinde çekişinde hiç bir sıkıntı yok bir sıkıntı yok.Bugün hiç yanmadı meslela ama hafta sonu Anakara'da bir özel servise gidip bir baktırcam.
    Saygılar...
  • VDNLİ V kullanıcısına yanıt
    ETS lambasi yanabilir bunları sıkıntı yapip canınızı sikmayin.zaten dikkat ettiyseniz ets lambasi sarı yanı bu şekilde kullanılabilirgostergelerde kırmızı olan uyarılar acil mudahalelik ornegin SRS ABS yağ lambasi gibi.prins tüpte bile ets yanabiliyor.canınızı sikmayin kısaca.bende aracını maalesef satmak durumdayım forumdakilerin bilgisine.s70 t5 1999 model..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VDNLİ V kullanıcısına yanıt
    Valla bence vuruntu normal değil bende 15.000 km önce şanzıman balata rulman yağ selonoid değişimlerini ankarada yaptırdım gayet normal farketmiyorum.4 ileri güzel sorunsuz bi şanzıman onu söyleyebilirim.t5 ile t farkı atmosferik turbo giriş zamanlarıdır senin turbo 2700 devirde falan aciyordur bendede 150-160 ile kickdown yapnca havalanma yolu yarma hissiyatı yapıyor muhtemleen t 5 cisinjz.bunlarıbilenler bilir.herzman ddurmayı hesapla iyi ggünlerde binersiniz inşallah.. Hayatımızdaki en süper araba olarakta kalicak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgine teşekkürler sailoristanbul özel servisteki Usta da öyle söyledi acil birşey yok panik yapma dedi ancak tüple ilgili olduğunu düşünmüyorum diye ekledi bende ona takıldım neyse aracı satın alırken iki tane hortumun değişmesi gerekiyor diye söylemişlerdi yetkili serviste bu hafta sonu onları hallettim iki hortum dört oldu bu arada neyse ne gerekiyorsa yapıldı iyi dedim bunları hallettik artık sıkıntı çıkaracak bir şey kalmadı filan derken bugün bir avm ye gittim arabayı park ettim bir iki saat işimi hallettim çıktım anahtarı yuvaya soktum iki numaralı konuma getirdim ışıkların sönmesini bekledim sağ taraf komple açık kaldı sol tarafta ise ets ve srs söndü geri kalanlar açık kaldı allah allah falan derken marşa bastım ama sadece "tık" diye bir ses geldi motordan gıy gıy sesi veya en ufak bir çalışma sesi yok "tık" sesi sanki bir zemberek titreme sesi gibi yankılanan, uzayan bir "tıkkkk" sesi teyp veya elektrikli cam vs çalışıyor Ustayı aradım aküden ziyade marş motoru veya şarj dinamosu dedi. Pazar günü olduğu için araba orada kaldı servisten bir arkadaşı araca götürüp baktırırız eğer orada çözemezse arabayı çekiciyle alıp buraya getirmek lazım dedi sizce bu iş bana ne kadara mal olur yada ucuza bu işten kurtulmanın bir yolu var mıdır?Parça değişimi fln gerekirse alternatif bir çözümü olur mu?




  • Akü bitmiş.Sıkıntı yok yenisi alınacak:))
  • VDNLİ V kullanıcısına yanıt
    Tik sesi marş motorunun yanında sürücü veya tassak dedikleri bobinden geliyor akude zzayıf olup marş motorunu çevirmeye yyetmemiş demekki..hayırlı surusler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.