Şimdi Ara

Saat kolları hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar linkteki saatte (ya da herhangi başka bir saatte) 4 kol var. 2'sini biliyoruz, 1'i saniye kolu diğeri nedir ?

    http://www.iwc.com/en-us/collection/pilots/IW377801/



  • Merkezdeki kollardan akrep ve yelkovanı biliyorsun zaten.

    Diğerleri ise kronografın saniyeleri. Rattrapante, split second ya da double chronograph ifadelerini aratırsan detaylı bilgiye erişebilirsin.

    Amacı ise aralıklı olarak iki farklı şeyi ölçmektir.
  • Verdiğiniz linkte açıklamasını yapmış split second özelliğinin. Kronograf çalışırken herhangi bir anda durdurursanız diğer iki saniye kolundan birisi o noktada duruken diğeri ilerlemeye devam ediyor. Sonra tekrar 10 yönündeki düğmeye basınca ilerlemeye devam eden saniye kolunu yakalıyor, yeniden herhangi bir noktada durdurulmak için hazır hale geliyor.

    Normal kronograf saatlerde de split (durdurma/ara değer okuma) fonksiyonu olur ama orada tek saniye kolu olduğu için split düğmesine basılınca saniye kolu durur, bu arada saat kendi içinde kronografı ilerletmeye devam eder. Siz değeri okuduktan ve/veya bir yere kaydettikten sonra tekrar düğmeye basınca aynı saniye kolu ileri atlayarak sayılmaya devam edilen yere gelir ve ilerleyişine devam eder.

    İşte bu IWC modelinde, 2 tane saniye kolu konularak bir tanesini durdurduğunuzda, diğerinin de durmadan ilerleyişini görebiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse; iki kişinin finişe yaklaştığı yerde finiş çizgisini ilk geçen kişinin geçtiği anda kronografın saniyelerinden birini durdurup, onun değerini okurken durmayan diğer saniye koluyla ikinci gelen koşucunun süresini takip edip o da finiş çizgisini geçerken onu da durdurup ayriyeten bitiş süresini belirleyebilirsiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.