Şimdi Ara

Sabretooth Z77 Anakart ve gskil 12800 4x4 ram sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar beyler ağalar;

    Bugün bu anakartı
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-sabertooth-z77-sabertooth-intel-z77-soket-1155-ddr3-sata-30-usb-30-hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=59884

    Bu işlemciyi
    http://www.vatanbilgisayar.com/intel-bx80637i73770-core-i7-3770-soket-1155-3,4ghz-8mb-cache-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=60088

    Ve bu Ram i aldım

    http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-12800cl9q-16gbzl-16gb-(4x4gb)-ripjawsz-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=57863

    Anakartı taktım işlemciyi yerleştirdim. Ramleri taktım güç tuşuna bastım ve pc açılmadı fanlar döndü sadece :D

    Sonra ramin tekini taktım bios açıldı =) 2 sini taktım bios yine açıldı.. 3, ve 4. rami takınca yine açılmadı =)

    Sonra "memok" denen naneyi keşfettim.. Pc açılırken 4x2 ram takılıyken memok a 3 saniye bastım bu resetlendi memok un kırmızı ışığı yandı söndü açıldı bios ekranına geçerken "memok 8192 mb 1600 mhz ok f1 to run setup" gibi bişeyler yazdı.. Netten baktım bu ramlerin doğru olduğuna işaretmiş..

    Sonradan ramlerin 4 ünüde takıp yine pc açılırken memok a bastığımda pc resetlendi kırmızı ışık uzun aralıklarla yandı söndü sonra daha kısa aralıklarla yandı söndü sonra dahada kısa aralıklarla yandı söndü sonra kırmızı ışık sabit yanmaya başladı 2-3 dk öyle bekledim ama baktım bişi olduğu yok kapadım..

    Şimdi beyler ağalar bu memok olayını bilen anlatsın düzgünce benim sorunum orda mı yani o devamlı yanan kırmızı ışığı beklemem mi gerekiyor bayağı.. Yoksa bu ramleri 4x4 görmek için biosta ekstradan ayar mı yapmam gerekiyor..

    Biosta uefi bios mu ne böyle mouse la tıklıyorsun felan ben kullanmadım abi böyle bios...

    Bu arada anakartın biosunuda güncelledim.. yardımcı olursanız çok sevincem... :D

    Asus un sitesine baktım.. Bu ram modelini 4x4 olarak destekliyor.. Ramleri tek tek çalışan slotta denedim ramlerde sorun yok.. ama mesela ramlerin dual olması için aynı renk slota takmak gerekiyor mesela bu öyle çalışmıyor farklı renklerdeki slotlara 2 ram takınca çalışıyor.. Acaba biostan Dual ram ayarı gibin bişey mi var ?







  • Aynı anakart ve ramları 3770K işlemciyle kullanıyorum ve ilk günden beri herhangi bir uyumsuzluk olmadı.Ayrıca ASUS un sitesinde ramları anakartın desteklediği görülüyor.BIOS ayarlarını defaulta almak ya da BIOS güncellemek sorununuzu çözebilir.UEFI BIOS da advanced mod girilip en sondaki tool bölümünden SPD ile ramların toplamda 4 slot ve 16 GB görünmesi gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 25 Kasım 2012; 3:33:06 >
  • Memok tuşu ramlerin MHzsini yükseltir sorunun o olduğunu sanmıyorum kırmızı ledin etrafında ismi yazar(genellikle altında) neden olduğunu oradan anlaya bilirsin ama bios pilini çıkartıp bi 15dk filan bekle tekrar tak
    sabretooth anakartların üstündeki paneli çıkarman lazım bıos pili panelin altındadır büyük ihtimalle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mur88

    BIOS güncellemeyi denediniz mi?


    arkadaşım BIOS güncelleme sakat iştir girme o işlere bilmiyorsan ayrıca bıos sorunluysa benim crosshair v formula anakartımdada aynısı oldu pcyi daha kullanmadan bıos silinmişti fabrikasyon hatası çizgi elektroniği gönder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mur88

    Aynı anakart ve ramları 3770K işlemciyle kullanıyorum ve ilk günden beri herhangi bir uyumsuzluk olmadı.Ayrıca ASUS un sitesinde ramları anakartın desteklediği görülüyor.BIOS ayarlarını defaulta almak ya da BIOS güncellemek sorununuzu çözebilir.UEFI BIOS da advanced mod girilip en sondaki tool bölümünden SPD ile ramların toplamda 4 slot ve 16 GB görünmesi gerek.

    Biosu güncelledim zaten.. Oraya da yazdım =) Bendeki problem şu ramlerin dördünüde taktığımda pcde hiç bir hareketlenme olmuyor.... Yani fanlar dönüyor ama ramlerin dördüde yüklenemediği için bios vs yüklenmiyor... Yani ramler takılı iken biosa girmek gibi bir lüksüm yok ne yazık ki =(
  • Servise götürmek üzere kasadan demonte edip işlemciyi çıkardığımda anakart üzerindeki işlemci pinlerinin tek tük bükülme olduğunu farkettim.. Kesinlikle ben bükmedim ilk defa toplamıyorum zaten... Keza ben büksem zaten öyle tek tük değil bayağı fazla adette bir bükülme olur :)

    Neyse vatan bilgisayar belki bu sebepten serviste sorun olabilir dedi.. Anakartın ithalatçısı "Boğaziçi Bilgisayar" Satış sonrası destekleri nasıl bilmiyorum ama internette öyle fazla bir bilgi bulamadım çok kötü olduğuna dair ya da çok iyi olduğuna dairde bir şey göremedim.. Nasıl firmadır Varmı aranızda bu firmayla servis konusunda muhattab olupta üzülen ya da sevinen...

    Bu arada sitesinde asus marka ürünlerin servis yetkilisi olarakta çizgi elektronik gösterilmiş.. Yani Asus diyor ki benim ürünlerim hangi distrübütörden alınırsa alınsın çizgi elektronikte servis hizmeti verilir..

    Varmı bu konuda bilgisi olan?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.