Şimdi Ara

saddlemaker64 sorularınızı yanıtlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
6
Favori
3.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forum ahalisi.


    2019'da yksye girmiştim o zamanlar burayı çok kullanıyordum. Boğaziçi ekonomide 3. sınıfa geçtim. Okul kariyer vs sorularınız varsa cevaplamaya çalışacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • selam,daha düzenli gözükmesi için soracağım soruları numaralandıracağım(biliyorum göz korkutucu bir giriş ama çok uzun olmamasına özen göstereceğim:)).

    1) yapılması gereken yönlendirmelerin yetersizliği sonucunda üniversite/bölüm tercihi yapacak hemen herkesin ne olmak istediği hakkındaki fikirlerinin temelleri sağlam değil ve pratik koşullardan (x meslekteki bir insan ne yapar,kariyer yolu nasıldır,bu benim istediğim şey mi?) bihaber iken siz nasıl ekonomi okuyacağınıza karar verdiniz? o zaman verdiğiniz bu karar şu an 3.sınıfta olan sizin gözünden isabetli miydi? yoksa bu tercihin zaten %100 doğru/öngörülü(olabildiğince ileride söylenebilecek keşkeleri azaltan) olması mümkün değil mi,boğaziçi’nde ekonomi bölümünü seçtikten sonra yüzde kaç “yahu boun econ seçtik ama ….. (beklemediğin zorluklar/olumsuzluklar) varmış,neyse artık mezun oluncaya kadar bunlara dayı diyeceğiz,ekonomi seçen dikenine katlanır.” şeklinde düşünürken, yüzde kaç “oh be evet elbette zorluğu var ama güzel bir tercih yapmışım,farklı bölümlerdeki arkadaşlarımlarla konuştuktan,farklı dersler aldıktan sonra vs. bile yine olsa bu bölümü seçerdim diyebiliyorum.’’ şeklinde oldu?

    2) bölüm değiştirmeyi hiç düşündünüz mü?
    hangi bölüm?

    3) ilk soruyla ilintili fakat spesifik bir soru:diğer iibf bölümlerinden bilhassa ekonomiye nazaran daha kolay bir müfredatı olan,dolayısı ile size daha çok boş zaman tanıyacak bu zamanlarınızda gerek staj yapmayı gerek sosyal hayatınıza vakit ayırmayı gerek donanımhaber’de daha aktif olmayı olanaklı kılacak işletme bölümünden ziyade ekonomi kefesi terazide nasıl ağır bastı?
    özellikle ekonomi,finans alanında bir şeyler okumak mı vardı kafanızda yoksa “ekonomi,işletme bölümünden daha elle tutulur bir bölümdür,sosyal bilimdir.
    gireyim pişman olmam.” düşüncesi mi ağırlıktaydı?neden kolay işletme değil de zor ekonomi?
    ya da böyle bir kolaylık-zorluk algısı sanıldığından daha mı abartılı?
    ya da benim de bu soruları sorarken ön kabulüm olan “işletme ve ekonomi mezununun ortak çalışma alanları fazladır,aralarındaki geçirgenlik zarı zayıftır.işletme okuyan birisi de bazı ekonomi temelli alanlarda çalışabilir.” düşüncesi mi hatalı?

    4) yazılım öğreniyor musunuz veya sizin özel bir ilginiz var mı?
    data science,sql,python vs.
    eğer öyle ise bunda ne kadar ciddisiniz?
    ekonomi okuyanlar arasında yazılıma yönelmek yaygın bir tutum mu?
    öyle ise bu “ileride ne yapacağın önceki planlarından ziyade okurken kafanda şekilleniyor/netleşiyor.” savını güçlendiriyor mu?

    5) bölümünüzde görece yaşı büyük (1. sınıfta 23-24 yaşlarında ) hatrı sayılır sayıda öğrenci var mı?

    6) podcast dinliyor iseniz en önerdiğiniz podcast nedir?

    7) ingilizce dışında bir yabancı dil konuşabiliyor musunuz,ne seviyede?

    8) son olarak eğer kafanda boğaziçi’nde ekonomi okumak varsa gelmeden şunlara şunlara filan baksan epey işine yarar diyebileceğiniz şeyler var mı?

    evet,bir de “eviniz,arabanız var mı? maaşınız ne kadar?” diye sorsam sırıtmayacak bu soru tufanını sonlandırıyorum,müsait olduğunuzda cevaplarsanız sevinirim. :)
  • Türkiye 6. sorularınızı cevaplıyor diye açman gerekiyor hocam konuyu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yok hocam tanımıyorum. zordur ve 1-2 kişi alıyorlardır diye tahmin ediyorum eğer alıyorlarsa. geçmiş yıllarda ne olmuş bakmak için okulun duyurular sayfasında geriye doğru gidebilirsin genelde eylül gibi bu kabullerin yayınlandığı dosyalar paylaşılıyor. Mühendislik fakültesi kurum içi yatay geçiş kabulleri gibi. Puan nasıl hesaplanıyor bilmiyorum ama dediğin gibi yks puanı ve gpa var içinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda zamanında tanıdığım en bilgili ve kültürlü adamlardan birisidir kendisi, sorusu olanlar kaçırmamalı. UP!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son dönemlerdeki olaylardan dolayı hiç pişman oldunuz mu boun yazdığınız için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben özel sektörde çalışmak için ve sosyal ortamı için boun yazmıştım. bana bu iki şeyi sağladı ve sağlamaya devam ediyor. yaşanan olaylar bunu bizim nesil için çok etkilemedi çünkü kültür devam ediyor bir şekilde. 2019da bunların yaşanacağını biliyor olsam yine boun yazardım ama bundan sonra bu haliyle gideceğini düşünüyorsam yazmam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denizli hangi liseden mezunsun hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ripmysterio kullanıcısına yanıt

    erbakır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam, ben de boğaziçi işletme 1. Sınıfa geçeceğim. İlk 2 sene için tecrübelerinizden yola çıkarak neler tavsiye edersiniz her konuda. Şu an staj yapıyor musunuz ilerde hangi alana yönelmeyi düşünüyorsunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Allen 20 -- 12 Temmuz 2022; 21:8:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizce seviyesi C1 olan bir insanın kişisel gelişim veya “exposure” amaçlarıyla Boğaziçi’nde hazırlığı atlamamasını ve bu süre zarfında Boğaziçi’nin kaynaklarından yararlanmasını tavsiye eder misiniz? Boğaziçi gelirse orada Fransızcamı geliştirmeyi düşünüyorum mesela.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun hocam. 1. sınıfta iş kovalamak zor o yüzden kulüp ve takılmacaya odaklı bir hayat yaşayabilirsin. Zor dersler mat101 ve 102 var sadece, diğerleri derse gidip kitap okunarak geçilir 101 102 ekstra çalışma gerektirir sadece. İşletmede şöyle garip bir olay var 2. sınıftaki cmpe140 hariç zor ders olmadığı için ve genelde işletme derslerinde hocalar aa dağıttığı için (işletme çapına başladım 6 ders aldım 2. sınıfta 6sı da aa geldi) 1. sınıf ortalaması dönemdeki sıranın oluşmasında çok önemli rol oynuyor. Bunları gpa kasmak istiyorsan diye söylüyorum(bazı iş başvurularında ve erasmus terchinde önemli) ama çok gerek olmayabilir. 3.42 ile mckinsey mülakatı geçip offer alan işletmeci var.


    Bunlar genel ders tavsiyesi sosyallik kulüp falan anlatmıyim onları zaten biliyorsundur dedim.


    Ben data alanında çalışmak istiyordum. önce bir startupta ne verirsen o işi yaparım tarzı çalıştım 2.5 ay sonra ayrıldım ordaki founderın refiyle(network baya önemli herhangi bir işte) başka bir şirkette data stajı buldum onda çalışıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pdr okuyan tanıdığınız var mı varsa memnun mudur mezun olduktan sonra ne gibi iş imkanları vardır acaba

  • rdmnfr R kullanıcısına yanıt

    ederim. gap year gibi geçiyor dertsiz tasasız biok arkadaş ediniyorsun. kendi bölümündeki insanlarla tanışıp 1. sınıfta dersler başlayınca yardımcı olacak birilerini bulabiliyorsun. kulüplerdeki sıkıcı ilk yıl prosedürleriyle uğraşmak için zamanın oluyor. ben yapılmaması için bir neden görmüyorum. yakınımda atlayanlar ya okusaydım diyor ya da çap yapıp 1 sene uzatıyor yine 5 sene okuyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda bir bilgim yok malesef


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saddlemaker64 kullanıcısına yanıt

    data işi için türkiye'de az da olsa imkan var mı, varsa ücretler nasıl ? Data işi zamanında aşırı hypelanmıştı ayrıca ben önünün açık olduğunu düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz ?

  • Faydalı up

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • saddlemaker64 kullanıcısına yanıt

    Hocam peki 3.42 ile mckinseyden offer alan arkadaşın onu öne çıkaran artıları neydi ne sağladı teklif almasını


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence diğer alanlara göre daha çok açık var. ben diğer top-tier alanlara da başvuruyorum data tarafında daha çok ilan gördüm. ücretler konusunda ben de çok bilgiye sahip değilim fakat az çok piyasa şöyle: scientist pozisyonları analystlerden daha fazla ödüyor, iyi bir yerde yeni mezun 15k civarı bir şey alıyor. 4+ yıl tecrübeliler rahat 30kyı geçiyor. Bunlardan daha önemlisi yurtdışında da iş bulabilme imkanının olması. Çok uçan kaçan bir yerde olmasanız bile linkedinden bir dublin teklifi alıyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.