Şimdi Ara

Sadece plc öğrenmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba daha önce hiç alanım olmayan PLC öğrenmek birşey ifade eder mi? Elektrikle ilgili bölüm okumadım hatta sayısal bölüm bile okumadım teknik terimleri falan bilmiyorum hiç sıfırdan başlayıp öğrenmek değil de sadece plc programlama öğrenmek bir işe yarar mı?



  • basitçe anlatmak gerekirsek, okuma yazma bilmeden, kelime işlemci programını kullanmaya benzer.okuma yazma bilmiyorsan, yapacağın tek şey, tuşlara gelişi güzel basmak olacaktır. bu şekilde, anlamlı bir cümle kurabilme olasılığın bile çok düşük olur.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Yani illa elektronik okumak mı gerek? Programlamayı mantığını öğrensek bir iş için yeterli olur mu?
  • sadece pc başında simulasyondan ibaret olacaksa elbette ki öğrenirsiniz ama plc işi yapanlar genelde direk iş ortamında sistem kuruyorlar. diyelim ki bir motor kontrolu saglayacaksınız. programı yazmayı öğrendiniz diyelim. peki bağlantılar? sürücüyü nasıl kontrol edip nasıl bağlayacağınız ve uygun seçimin ne olacağına nasıl karar vereceksiniz? hani en basitinden kullanılan beslemenın yeterli olup olmaycağını veya motorun güç, akım, çalışma karakteristiğini bilmeden nasıl kurucaksınız sistemi? ileri seviye sistemlerdeki haberleşme olaylarından filan zaten hiç bahsetmiyorum bile.
    Bu plc işi yapamayacağınız anlamına gelmez ancak öğrenme kısmına baya bir baştan başlamanız lazım.
  • plc programlama mantığı, elektrik otomatik kumanda ve dijital elektronikten gelir. bu ikisi hakkında bilgin yoksa, komutları ezberlesen bile, onları birlikte kullanamazsın.
  • Sanırım en başından başlayıp ilerlemek lazım ortasından başlamak birşey ifade etmeyecek fazla. Yardımlarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.