Şimdi Ara

Sahibinden'den macbook aldım, kafam karışık.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Sahibinden.com dan get ile bi macbook satın aldım. Cihaz mid2012 pro. 240 SSD ve 8GB olarak satın alınmış. 4 aylık, 20 ay garantisi olan bi cihaz. Kozmetik olarak cidden 10 üzerinden 10. Zaten cihaz pek kullanılmamış. Kullanılırken de koruyucu sert plastik kılıf, klavye koruyucusu ile kullanılmış.

    Şimdi kafamı karıştıran konu; bu cihazın 2. el 4 GB ram ve 500 satalı olanları bu kadar temiz ise zaten 2000 den başlıyor. Get masrafını düşünce satın aldığım adamın eline 2050 lira düşecek. Cihazın model numarasından bakıyorum en ucuz sıfırı 3.500 lira. Ki bu 3500 olanlarda temel modeli. Yani 4 GB ram + sata olanlar.

    Kafamdaki soru işaretleri acaba bu cihaz çalıntı falan olabilir mi? kutulu & faturalı olarak gönderilecek ama yine de içim rahat etmiyor..

    Daha önce sahibindenden yaptığım bi alışverişte dolandırılmıştım. Dolandırılmamak için nelere dikkat etmem lazım? Özellikle mac kullanıcısı arkadaşlar cihaz elime geçtiğinde ilk neleri kontrol etmemi tavsiye edersiniz?







  • Öncelikle kargoyu aldığınızda, kargo kağıdını faturasını ve kargo kutusunu vs atmayınız. Çalıntı çıktığı zaman size kimden nasıl geldiğini ispatlamanızı kolaylaştıracak etmenlerden birisi. Kargocudan da bu bilgiler alınabilir ama zaman kaybını önlemek açısından önemli. Zaten get ile alışveriş yaptığınız için sahibinden.com'da da bir kaydınız olacak. İçinizi rahat tutun...

    çalıntı olduğunu nasıl anlarsınız onu bilmiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır illaki.

    Siz ayrıca kutuyu açın bakın içinden hıyarda çıkabilir
  • seri no dan apple a sorgulatabilirsiniz
    https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri006 -- 15 Şubat 2016; 10:39:11 >
  • çok sıcakmış yanıyor
  • İndirimle almış olabilir.(Mağaza çalışanı, şirket, okul indirimi vs.) Yada acil paraya ihtiyacı vardır ondan dolayı satıyor olabilir. Öncelikle macbooku hangi magazadan aldığını sorun, faturanın fotoğrafını isteyin. Bende macbookumu sahibinden aldım, ama elden aldım. Alana kadarda buluşmadan önce satıcıyı soru yağmuruna tuttum, facebooktan isimden vs. araştırdım, mesleğini öğrendim. Googledan "isim soyisim dolandırıcı" başlığından arattım. Güvendikten sonra bir avmde buluşup macbookun heryerini kontrol edip (cd okuyucusu, flash girişleri vs.) parayı verip teslim aldım. Çok şükür satan arkadaşta çok iyi birisi çıktı, macbooku aldıktan sonra bile teknik destek sağladı. İnternetten kargo yoluyla almanızı pek tavsiye etmem. İlla alacaksanız kargocuyu paketi açıp kontrol edene kadar asla göndermeyin. Herhangi bir eksik, kırık vs. tutanak tutturup kargoyu almassınız.

    Çalıntı durumunda nasıl yapılır bilmiyorum.


    Edit: Cihaz elinize geçtiğinizde kontrol edeceğiniz şeyler. Uyku modundaysa hemen kapatıp yeniden açın. About kısmında özelliklerine bakın. Pil döngüsüne, batarya gücüne bakın. Tüm çıkışları kontrol edin, cd player dahil. Ekrana dikkatlice bakın, kullanımdan kaynaklı çizik vs. varmı diye. Garantiliymiş zaten pekte irdelemeye gerek yok zaten.

    Son olarakta herşey tamam ise satıcından icloud cihaz hesablarına bu macbook ekliyse cihazı silmesini söyleyin. Format atıp kullanmaya başlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NINE -- 15 Şubat 2016; 11:02:00 >




  • koliyi video çekerek açın. karşınızda kurumsal bi firma yok. paranız değerli ise buna öncelikle dikkat edin.
  • DSM kullanıcısına yanıt
    kargo görevlisinin yanında açılmadığı sürece video vs geçerli olmaz.
  • darker kullanıcısına yanıt
    hocam gelen kargocu arkadaşlar bekleme yapmıyor ki 1 dk bile sürmüyor teslim kaçalım ne kadar erken bitirirde eve gideriz hesabındalar. benim söylediğim yöntemde delil sayılabilir.

    alıcının kargo şubesine gidip orada güvenlik kameralarının önünde açması ayrıca şubedeki arkadaşların önünde süre sınırı olmadan kontrolü mantık dahilinde en iyisi. oradakiler tutanak tutmayı biliyorlardır. hatta işin yokuşa sürülmeyecek en güzel yeri şubede onu tavsiye ederim. ama ürünün dış ambalajına zarar gelmediği için içinden taş çıkarsa en fazla durum tespit tutanağı tutarlar ki bu yöntem kargo firmasını ilgilendirmez hoşlarına bile gider iş çıktı diye :) bundan sonrası sahibinden sitesini ve satıcısını ilgilendirir.
  • ben de telefon satarken paketlemeyi videoya çekerdim, teslim alan adam içinden telefon çıkmadı deme ihtimaline karşı. ne işe yarayacaksa halen durur videolar
  • kargocu arkadaşa kapıda bir soda vs ısmarlayın, o içerken işinizi halledersiniz :))
  • Merhabalar,

    Cihazı gittim kargo şubesinde teslim aldım. Şubede açtım. Kargoyu gönderen kişi ile, fatura ismi aynı olunca içim rahatladı. En azından ürün çalıntı değildi :)
    Bütün aksamını kontrol ettim, 2 gündür sıkıntısız kullanıyorum. Cihazda hiç bir problem yok, apple ı aradım satın alma tarihini doğrulattım. Garantisi de devam ediyor.

    Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim
  • MustafaMasa.10 M kullanıcısına yanıt
    Hadi hayirli olsun, bayagi kelepir olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.