Şimdi Ara

sahibinden ve get problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 hafta kadar önce sahibinden.com üzerinden get ile ikinci el bir laptop lcd ekranı sattım. ödeme yapıldı 2 gün sonra kargoladım. ertesi gün ekranı aldı vatandaş ve bundan bir gün sonra da bana ekran bozuk ya değiştir ya da iade edecem diye mesaj attı. şimdi problem burada başladı. ekran bozuk değildi. elimde kargoya vermeden önce çekilmiş fotoğraf ve videolar var. diyelim ki vatandaş kendi elindeki bozuk ekranı bana geri yolladı veya ekranı takmaya çalışırken bozdu. ben bunu iade almak zorunda mıyım? şu anda işlem durdurulmuş durumda. ne olacağını çok merak ediyorum. ve ekranı geri almak zorunda kalırsam kargoyu da ben mi ödemeliyim yine? o zaman giren çıkan bana hem çalışan ekranım gidecek üstüne bi de kargo ödeyecem. böyle saçma bir sistem olabilir mi? sizce ne yapmalıyım?


    not: sitenin destek bölümüne konuyu yazdığım zaman bana 7 gün içinde isterse iade edebileceğini yazdılar. o zaman ben de herhangi sıfır bir ürünü alıp bana ikinci el ürün göndermiş diyerek bendeki ikinci eli geri yollarsam adama benim de yanıma kar mı kalacak?







  • Gücnli e-ticaret , her ne kadar güvenli görünse de her zaman alandan yanadır. Satıcı mağdur olur ama alıcı olmaz. Bu yüzden alırken, tercih ederim ama asla get ile ürün satmam.
  • Büyük olasılıkla zararlı sen çıkacaksın.Kargocunun yanında kontrol etme şansı olmadığı için para iadesi alması muhtemel.Böyle durumlara karşı nasıl bir yol izleniyor bilmiyorum ama genelde satıcıya oluyor ne olacaksa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALAK_

    Gücnli e-ticaret , her ne kadar güvenli görünse de her zaman alandan yanadır. Satıcı mağdur olur ama alıcı olmaz. Bu yüzden alırken, tercih ederim ama asla get ile ürün satmam.

    Tamamen katılıyormEn güzeli önce parayı yollayacak sonra ürünü kargoya vereceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İmkansız

    quote:

    Orijinalden alıntı: ALAK_

    Gücnli e-ticaret , her ne kadar güvenli görünse de her zaman alandan yanadır. Satıcı mağdur olur ama alıcı olmaz. Bu yüzden alırken, tercih ederim ama asla get ile ürün satmam.

    Tamamen katılıyormEn güzeli önce parayı yollayacak sonra ürünü kargoya vereceksiniz.

    Tamamen benim salakligim kabul ediyorum. 50 liraya lcd ekran satiyorum zaten. yine de insanlar suphe etmesin diye get le sattim olan bana oldu.ama ben de alis veris yapmasini bilirim getle.sony ekran lazim onu alirim samsung gondermis diye bendeki samsungu gonderirim parami da geri alirim.en temizi...




  • Kargo alıcıya ait sanırım.
  • Alıcı arkadaş kargoyu vermiş 4 gün olmuş gelen giden yok. Sahibinden.comun destek bölümünden mantıklı bir tek açıklama bile alamayınca müşteri hizmetlerini aradım. Onlar da çok farklı veya mantıklı bir şey söylemediler. Onlar sadece komisyon alıp para transferiyle ilgileniyorlarmış. Ürünü almışsın veya satmışsın veya ne durumda satmışsın umurlarında değilmiş. Biz ürünle veya kargolamayla ilgili hiçbir şey için garanti vermiyoruz dedi kadın telefonda. Ben de küfür edip kapattım tabi haliyle. Aklı olan insan bu get sistemini kullanmaz.

    İlk mesajımda not diye yazdığım senaryoyu telefonda kadına da sordum. Yine aynı cevapla karşılaştım. Onlar ürün için garanti veremiyormuş, tüketici mahkemeleri varmış, onlarla çözecekmişiz anlaşmazlıkları..

    Şimdi son bir sorum var. Ben kargoyu alıp onaylamadan bu alıcıya parası ödenir mi ödenmez mi? İade ürünü onlamadığım sürece parasının ödenmeyeceği yazılmış fakat başka bir konuda gördüm 3 gün içinde otomatik ödenir demişler. Sitede sorunlu alış verişlerim kısmında sadece onaylamayla ilgili buton var ve bir süre gösterilmemiş..

    Herkese çok teşekkür ederim... Get'ten uzak durun!




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.