Şimdi Ara

Saksafona baslamak istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 30 yasindayim.Gitar altyapim var.Muzige cok uzak değilim sizce bu yastan sonra basarili olabilirmiyim.Bu enstrumanla ugrasan arkadaslar beni aydinlatabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben de saksafonla Gunner's Dream'ı çalmak isterdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende Candy Dulfer'i keşfettiğimden beri saksafon çalmak istiyorum, aynı şekilde benim de gitar geçmişim var..

    benim eklemek istediğim soru; saksafon fiyatları çok pahalı herhangi bir kursa başladağımız da illa almamız gerekli midir?


    bir diğer sorum, sigara çok etki eder mi?
  • Öncelikle saksafon çalmıyorum. Okuduğum fakültede 3 adet saksafoncu var.
    -Biri 23-24 yaşlarında başladı şu anda saksafonda 4. senesi ve canavar gibi çalıyor.
    -Aynı eleman sigara kullanıyor. Bence değil saksafon çalan, çalgı çalan kimse sigara içmemeli. Sigara doğrudan dolaşımınızı etkiliyor. Buda akciğerlerinizin dışında parmaklarınıza kadar etkilediği anlamına gelmektedir.
    -Bir çalgıyı öğrenecekseniz mutlaka ama mutlaka o çalgıya sahip olmalısınız. Onunla zaman geçirmelisiniz. Saksafon doğru pahalı bir çalgı ama satın aldığınız emin olun pişman olmayacaksınız (tabi çok çok dandik bir şey almayın) hatta iyi ki aldım diyeceksiniz.
    - Saksafonların perdesel (sesin pesliği, tizliği) olarak alto, soprano, bass, bariton, tenor gibi bir çok çeşiti var öncelikle hangi saksafon çeşitini sevdiğinizi seçin. Bununla ilgili youtube'dan, soundcloud'tan misal "alto saxophone" gibi şeyler yazarak seslerini dinleyebilirsiniz. Bunun dışında sevdiğiniz saksafon icracılarında kullandıkları saksafonun cinsine bakabilirsiniz. Bunun haricinde saksafon alırken mutlaka bir bilene danışın. Bu kişi illa saksafon hocası olacak diye bir kaide yok. Saksafon çalan insanlarada danışabilirsiniz. Çevrenizde hiç kimse yoksa Muzikteknolojileri.net, muzikfakultesi.com gibi müzik forumlarında konu açın. Oralda usta müzisyenler takılıyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.