Şimdi Ara

Samsun Fevzi Çakmak mahallesi mağdurları (ttnet) öz eleştiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sizi bilmem ama ben kendimi verdiğim ücrete bakaraktan mağdur olarak görüyorum. Artı bölgemizdeki kurumlara bakarsak iki tane hastahane vs birkaçtane okul ve hizmet binaları bulunmakta ama hala fiber adı altında hiper veriliyor ve bunu bir çok kullanıcı fiber zannedip kullanıyor. Ben boş vakitlerimde pc oyunları oynuyorum ennbüyük sorunum alt yapıdan kaynaklanan verimsizlik ile yaşadığım yüksek ping sorunum. Bölgede altyapısı olan başka bir sağlayıcıda olmayınca bu artık normalmiş gibi davranılıyor. Evet aklıma gelmişken 14 mbit internet hızı gösteriyor adsl hızım ama normal hesaplamalara göre 2.7mbit hız 720p hd film izlenirken bunu altına çizerek söylüyorum 14mbit hızla 720p izleyemiyoruz bazen 480hq da bile takılmalar oluyor. Üstelik verdikleri 600kb Upload 50gb akk da cabası. Belki bu yazımı 10 sene sonra okuyacak çocuklarımız bizlere tebessümle güleceklerdir. Ne feci internet kullanmışlar dercesine. Ama bugün şunu bilmeliyiz ki dünya standartlarına baktığımız zaman verdiğimiz paraya karşılık hakkettiğimiz internet kesinlikle bu değil. Umarım şu reklamını yaptıkları interneti bizede fiberlerler artık...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Fiber hiper olmasi cok da onemli degil bence. Avrupa'nin kalabalik nufuslu ulkelerinde de sistem bu sekilde isliyor. He ama onlar bakir kabloyla size fiber internet getirdik demiyorlardir. Ya da demeye cesaret edemiyorlardir. Yemez.

    Turkiye'de hukumet yatirim yapin yatirim yapin diye tum dunyaya yalvariyor. Ama bu sabit internet konusunda yatirimlar engelleniyor. Benim komigime giden bu. Bir belediyenin alt yapi gecis ucretlereni bir gecede on kat arttirmasi ya da halihazirda olan alt yapisini iptal ederek sokun kablolari bu alt yapiyi iptal ediyorum demesi dunyanin neresinde var bilmiyorum.

    Ikincisi bir hizmet getiriyorsun 24 mbps hiz internet veriyorsun insanlara. Ne modem parasi aliyorsun ne ekstra ucret. Baska bir yerde dogru duzgun alt yapi olmayan bir kisiye 6 mbps hiz anca verip alt yapi bu kadar diyorsun. Ama 6 mbps hiz alan kisi ile 24 mbps hiz alan kisinin aylik odedigi ucret ayni. Zengin adam kaliteli hizmet aliyor fakir adam hem hizmet alamiyor hem de zengin kadar para oduyor.

    Cok masum insanin gunahini aldi bu sirket o yuzden de biraz ifla olmuyor bence. Senede bir CEO degistiriyorlar adamlar. Memlekette CEO kalmadi. Etme bulma dunyasi ayni mantikla devam ediyorlar, aldiklari bir kurus para yanlarina kalmiyor. Turk Telekom un %55 lik hissesinin buyuk cogunlugunu elinde bulunduran lubnanli insaat sirket batti. O ozellestirilen hisse tamamen suudi arabistan hukumetine kaldi.

    Bakalim yine CEO degisti. Ortaklik yapisi komple degisti. Onumuzdeki yildan sonra belki biseler degisir. Su an %55 hissesi suudi arabistan hukumetinin olan Turk Telekom'un tarifeleri, kisi basi milli geliri bizim iki katimiz olan STC suudi telecom company sirketinin tarifelerinden pahali. Buna bir duzenleme getirirler belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ALLAH BU TTNET İN BELASINI VERSİN 2 MB İNTERNET VERIYOLAR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Ben olayı kullanıcı gözüyle anlattım sende teknik olarak tamamlamışsın. Benim anlamadığım bu altyapı işlemi bu kadar mı engellenir. Çok büyük rantlar dönüyor. Böyle ne kadar daha gider bilinmez. Ama günden güne teknoloji ülkemizde gözle görülür şekilde hız kazandı. Bunlarda bir yerde artık kötü hizmet olarak dikkat çekecektir.
    Çok güzel bir konuya değinmişsin yukarda yorumu olan arkadaş 2mbt internet kullanıyor zorunlu ödediği telefon parası ile minumum 60TL internet parası ödüyor. Benim diğer bir arkadaşım 50mbit fiber hizmet alıyor 60TL ödüyor. Bunun gözle görülür bir adaletsizlik olduğu ortada. Bunu düzeltmek için de hiçbirşey yapılmıyor. Peki neden çoğu yerde tek alt yapı var. Buna muhtaçsın başka şansın yok çünkü. Bunları kullanıcılar olarak bilinçlenmeliyiz olduğu gibi kabul etmemeliyiz. Ama gerçek Türkiyede internet kullananların eminim yüzde 80 lik bir kısmı bilinçsiz kullanıcı. İnternetinin hızını dahi bilmeden kullanıyorlar. Biz kullanıcılar olarak tepkimizi göstermezsek bu malesef uzun yıllar böyle gideceğe benziyor. Umarım bu günleride atlatırız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.