Şimdi Ara

SAMSUNG AR 5600 Klimalarım (Soğutmuyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evimde 5 yıldır kullandığım 2 adet "Samsung AR5600 AR09JSFNDWK/SK A++ 9000 Btu/h Inverter Klima" var. Son 3 gündür eş zamanlı olarak soğutmamaya başladılar. Neredeyse fan modu sıcaklığında ılık bir hava üflüyorlar. Klimalar küçük odalarda, bu sorunu yaşamadan önce soğuk modunda 16 derece full yaptığımda odalar hızlı bir şekilde 17 dereceye kadar düşüyordu, ancak şu anda saatlerce çalışmasına rağmen 23 derecede kalıyor, ki dışarıdaki sıcaklık 23 civarı zaten.. Hemen hemen hiç soğutmuyor diyebilirim. Bunu yaşadığım şehirdeki Samsung servisine anlattım. Bana mevsim geçişinden kaynaklı olduğunu ve "Nem ayarında 18 dereceye getirip" bir süre çalıştırırsam sorunun düzeleceğini söylediler. Söyledikleri şekilde 2 saate yakın çalıştırdım ancak değişen bir şey yok. "Acaba gazı mı bitti?" diye sorduğumda ise, Sıcak moduna getirin, eğer sıcak üflüyorsa gazda sorun yoktur dediler, sıcağa getirdim sıcakta sorun olmadı ama Nem ve Soğuk modlarında asla soğuk hava üflemiyor. Sizce sorun nerededir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakozerr -- 27 Ekim 2023; 15:21:39 >







  • Yeni nesil sistemlerde ek özellikelr olabilir ama genel bilgi vereyim. İçinde çok yollu vana olacaktır, kondenser-evaporatör seçimini belirleyen, belki bu vanada sorun vardır.


    Soğutmada iç kısım soğukken dış kısım sıcak olacaktır. BU halde başlatıldığı anda dış ünite kontrol edilebilirse ısınıyor mu diye fikir verir. İç kısım soğutmadığı halde dış ünite ısınmaya başlamışsa vana vb düşündürür. Kısma vanası ya da (başka sistemlerde kılcal boru) vb de düşündürür.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkür ederim.. Biraz önce soğuk modda 1 saat kadar çalıştırdım, yine ılık hava üfledi, sonra 3 tane bip sesi çıktı ve E4 hatası verdi, sorun nerededir?

  • burakozerr B kullanıcısına yanıt

    Kompresörün ısınması yüksek basınç vb hatadan bahsediliyor internettte Samsung bklima e4 hatası için.


    ANCAk!!!

    Sorduk ki;

    soğutma açıldığı ilk anda dış ünitede ısınma yaşanıyor mu? İçeri soğutulurken dışarısı ısınır.


    Bu şekilde çalıştırmak önemli sorunlara sebep olabliir. Bahsettiğim çok yollu vana ve kısma valfleri kontrol edilmelidir. Gazın dolandığı hatta bakılıp ısınma ve soğumanın hiç olmadığı yani akışın kesildiği kısım tespit edilmelidir.

  • İçeride 16 derece açık olmasına rağmen dış ünite soğuk hava üflüyordu. Hata kodu klima 2 saat süreyle çalıştıktan sonra "E4-16" olarak çıkıyor.

  • burakozerr B kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    E416Gaz tahliye etme aşırı sıcaklık hatası

    şeklinde bilgi var. Yukarıda bahsettiğim gibi; kısma(genleşme) valfinde sorun olabilir. Yani soğutucu gazın akış yolunda tıkanma gibi bir sorun. Müdahale kolay olmayacaktır. Bu yönde araştırın.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim..

  • burakozerr B kullanıcısına yanıt

    Sonuç hakkında bilgi isteriz.Nasıl çözüldüyse.


    --Bu arada gaz hattı tıkansa ısıtma da yapmayacağı akla gelebilir. Ancak; ısıtma ve soğutma hattı çok yollu vana tarafından değiştirilecek ve diğer hat kısma-genleşme vanası devreye girecektir. Yani hatta değişim olmakta--

  • Dış ünite kontrol edildi. Gaz kaçağı olduğu tespit edildi ancak kaçak bulunamadı. Bu yüzden dış üniteyi söküp götürdüler, teknik servisteki su havuzuna batırıp kaçağı tespit edeceklermiş. Eğer dış ünitede kaçak bulunamazsa tekrar gelip iç üniteyi de söküp götüreceklerini söylediler.

  • burakozerr B kullanıcısına yanıt

    İyi de kaçak konu değil ki ??? SIkışmaya sebep birşey var ve belki bu kaçağa sebep olmuştur.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Doğrudur.. Teknik olarak tam bilemiyorum ama Samsung servisi gelip baktığında gazın bittiğini tespit etti, yeni gaz bastılar ama o da hızlı bir şekilde eksildi.. Yaklaşık 2 saat kadar gazın kaçtığı yeri aradılar, bulamayınca söküp götürdüler. Gelişme olursa yazarım..

  • burakozerr B kullanıcısına yanıt

    Gerçek dışı bilgi vermiş olabilirler. Uzun süredir ısıtma yapabilen ve sorunun sadece soğutma esnasında olduğu ve genleşme vanası arıza kodu okunduğu esnada ne gaz bitmesi???


    Sistem sıkışıyorsa ve bir yeri açtıysalar tabii ki kaçak olabilir. Sorun sıkışmayı düzeltmek. Gazı depolayıp müdahale ediyor olmalılardı.

  • karafetva arkadaşımızın teşhisi doğrudur cihazınız ısıtma yapabiliyorsa çok rahat soğutma yapabilir cihaz problemi 4 yollu vana gibi görünüyor gelen servis en azından emin olmak için dış üniteden 4 yollu vananın bağlantısını kesip sorunu teşhis edebilirlerdi,sorununuzun gaz ile alakası yok umarım kısa sürede çözüme kavuşursunuz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.