Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.983
Cevap
123
Favori
674.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende ön sipariş vereceğim. Sizce hangi rengi? Siyah mı beyaz mı kararsız kaldım. Canlı göremediğim içinde emin olamıyorum.
  • Mi9t den sonra bu telefona geçmek ne kadar mantıklı?
    Oneplus nord bakıyordum, Mi note 10 lite vs.

    İncelemeside yok hiçbir yerde.
  • gokmay kullanıcısına yanıt
    Bende inceledim bu konu, iade almak zorunda değil tüm ürünleri. N11 den Xiaomi modeli aldım, model yeni idi çıkar çıkmaz aldı. İlanda çift sim yazıyordu. Telefon geldiğinde tek SIM olduğunu fark ettim. N11 ile konuştum, cep telefonda jelatin söküldü ise iadesi red edebilir satici diye bilgi verdiler. EvoFone ile görüştüm onlarda bilmiyorlardı tek simli olduğunu ve iade aldılar. Kulaklık mesela aldığın zaman ve ambalaj açıldığında hijyenik sebepten iade edilemez. Satici online alışveriş sözleşmeye de bu maddeler ekleyebilir, cep telefon, bilgisayar vs ambalaj açıldığında kurulum yapılmış bir cihaz varsayarak iradeye ret edebilir. Bildiğim kadar ile kanunda cep telefonla ilgili açık bir madde yok, bu nedenle bu konular sözleşmeye ekleniyor.

    Bu demek siteden siteye, aynı sitede satıcıdan satıcıya fark gösterebilir. Hepsiburada kendisi sattiysa iade kabul edebilir, başka bir satici Hepsiburada üzerinden satıyor ise iadesini ret edebilir. Ret ederse mahkemeye gideceksin, oda 1-2 sene. Sonradan alacağın o TL miktarı ne değerinde kalır belli değil. Amazon üzerinden aldıysan ve Amazon satici ise 30 günde iadesini alır ama bu şart Amazon kendisi sunuyor.

    Samsung da aynı, 30 gün şartsız iade bu demek, kullanıp iade edebilirsin 30 gün içinde. Diğer sitelerde bu şart açık yazmıyor hiç bir yerde. Diğer sitelerde zaten Samsung Türkiye satici, mesaj atın N11 üzerinden mesela, açıp kullanırsam iade edebilir miyim 14 gün içinde diye.

    Madem fiyat aynı heryerde 30 gün iade açık açık yazdığı için Samsung Türkiye sitesinden sipariş verdim. Herkes istediği yerden sipariş verebilir tabii ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CEBEP C kullanıcısına yanıt
    Ben birkaç kez iade ettim hiç bir sorun yok. Sadece kutuyu parçalar gibi açmayalım ve aksesuarlara zarar vermeyelim. Süreyi de fazla uzatmadan memnun kalinmadiysa, hemen kutuya koyup iade etmek lazım. 14 günlük süreyi de suistimal etmemeli bence.
    Bu gibi konularda epeyce mücadelem ve bir de temel konum var oraya da bakabilirsin.
    Tüketici olarak haklarımızı bilirsek sonuna kadar aramamız daha kolay olur. Uyanık satıcılar bunu suistimal edip tüketiciyi kandırmaya çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 20 Eylül 2020; 14:5:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CEBEP C kullanıcısına yanıt
    Şu cayma hakkı ve cep telefonu iadesine açıklık getirelim. ilgili yönetmelik maddeleri aşağıdadır: Tüketicinin yükümlülükleri MADDE 13 – (1) Satıcı veya sağlayıcı malı kendisinin geri alacağına dair bir teklifte bulunmadıkça, tüketici cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimi yönelttiği tarihten itibaren on gün içinde malı satıcı veya sağlayıcıya ya da yetkilendirmiş olduğu kişiye geri göndermek zorundadır. (2) Tüketici, cayma süresi içinde malı, işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullandığı takdirde meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.(2.madde ile ürünün kullanımı konusunda tüketiciye bir kolaylık sağlanmıştır, sorumluluğu yoktur. Sim kart takılıp kullanılabilir yani)------------------------------------------------------------------------------------ Cayma hakkının istisnaları MADDE 15 – (1) Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz: a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler. b) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler. c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler. ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler. d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler. e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler. f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler. g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler. ğ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler. h) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.(Bu maddelerden de anlaşılacağı üzere cep telefonlarına sim kart takılıp kullanımasıyla ilgili bir kısıtlama yoktur.)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: crepeer39

    Umarim oyledir yoksa herkes icin hayal kirikligi olur bu.
    Bu cihazın Exynos işlemcili olanı yok ki.

    Global olarak SD 730G ile geliyor.

    Edit: Eğer exynos ile gelirse bu cihaz TR'ye samsung'u taş'a tutarlar yeminle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 20 Eylül 2020; 14:11:20 >
  • gokmay kullanıcısına yanıt
    İşte, satıcılar ile uğraşmak istemiyorum. Tüketici hakları konusunda size 100% katılıyorum ama ret ihtimali olduğu için daha çok Amazon dan almayı tercih ediyorum çünkü şirket olarak 30 gün şartsız iade sunuyorlar. Türkiye de kanunlar var tabi ama tüm kanunlar uygulanıyor mu soru o. Birde mahkemeye düşersen iş çok uzar. Uğraşmak istemediğim için sağlam firmalardan alışverişi tercih ediyorum. Ayrica Samsung sitesinde açık ve net 30 gün şartsız iade olduğu için tercih ettim. Bana göre son derece mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fth F kullanıcısına yanıt
    Mi9T'de kalın derim.

    Batarya dışında hemen hemen benzer performans alırsınız.
  • CEBEP C kullanıcısına yanıt
    Elbette alışverişte saglamci olalım paramızı kaptirmayalim, ama uyaniklarin elinde de oyuncak olmayalım yani. Ben nokiadan 2 kez bedel iadesi almıştım TSHH kararı ile. Cep telefonu da HB, N11, GG ve Amazon dan sorunsuz iadelerim oldu. Teknosa oyuncak iadesinde sorun çıkarmıştı, kaldiki kutusunu bile acmamistik, ürünü iade etti ama sonuçta kanun bu geri almam diyemez hiçbiri, özel şart da koyamazlar sözleşmeye...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 20 Eylül 2020; 14:14:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gokmay kullanıcısına yanıt
    N11 destek ile 5dk önceki yazışmam
    SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CEBEP C kullanıcısına yanıt
    Bana biri baştan sorsa ben de böyle cevaplardim 😉.
    Şaka bir yana yapılacak tek şey Tüketici kanunu gözüne sokmak.
    Dinsizin hakkından imansız gelir derler ya öyle olmak lazım...👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Link biraktim bi arkadas eksi sozlukte yazmis. Umarim dogru degildir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gokmay kullanıcısına yanıt
    Samsung sitesindeki online chat destek ten aynı bu şekilde açık sordum ve aynı açık şekilde "evet, iade edebilirsiniz" diye cevap aldım.

    N11 Destek bu cevap veriyor, daha doğrusu verebiliyor ise kanunda koşulsuz 14 gün iade şartı net değil anlamına geliyor benim için. Tahmin ettiğim gibi satıcıya bu karar kalıyor ise tüketici olarak hiç uğraşmam, Amazon veya açık şartsız iade şartı olan yerden alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CEBEP C kullanıcısına yanıt
    Kanun net, tereddüt yok. Yukarıda paylaştığım 13. ve 15. Maddeler bu konuda gayet açık ve tüketiciden yana.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada diğer telefonu kablo ile şarj etme özelliği bu modele özel değil, tum Android cihazlarda olan bir özellik. Sadece doğru kablo gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokmay kullanıcısına yanıt
    Hocam, demek istediklerimi anladınız diye düşünüyorum. Mahkemeye düşene yardımcı olur bu, ben tüketici mahkemeye düşmeden alışverişi yapmayı tercih edenlerden biriyim, hakimin önüne çıkıp kanun bu demek isteyenlerden değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CEBEP C kullanıcısına yanıt
    Ben de mahkemeye çıktım /çıkalım demedim zaten; kanuna, prosedüre ve süreye uyarak yaptığım iadelerin hepsinde parasını sorunsuz geri aldığımı tekrar belirtmek isterim...👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CEBEP C kullanıcısına yanıt
    Senin bu soru da biraz hatalı olmuş. 10 gün kullanıp iade edebilirmiyim yerine,
    "Ürün elime ulaştıktan sonra sitenizde de belirtilen 6502 sayili Tüketici Kanuna istinaden Cayma hakkımı kullanabilirim"
    demek lazim SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU]

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: athloncu

    Hocam Hepsiburada dan gecen hafta Note 10 lite aldım 2 gün kurcaladım 3 gün önce iade ettim soru bile sormadan iade aldılar bende terettutlüydüm iadesi yapildı
    Vay adiler. Garezleri banaymis demek :) Ben geçen yil bebek arabası, bu yılda kulaklik ve cep telefonu iade etmek istedim hic birini kabul etmediler. Kulakligi kullanıyorum, bebek arabasıni thh karari ile iade ettim, telefon icin de sonuc bekliyorum. 4 aydir hala karar cikmadi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gokmay kullanıcısına yanıt
    Ürün elime ulaştıktan sonra kutu açmadığım sürece bozulma ihtimali hariç her ürün zaten 14 gün içinde iade ederseniz. Konu 14 günde iade edebilmek değil, 14 veya 30 gün normal kullandıktan sonra iade edebilmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.