Şimdi Ara

Samsung, LLW DRAM ile yapay zeka ve oyunlarda yüksek performansı hedefliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, LLW DRAM ile yapay zeka ve oyunlarda yüksek performansı hedefliyor
    Samsung, bir süre önce mobil yapay zeka ve oyun uygulamaları için mükemmel olduğunu iddia ettiği "özel bir DRAM türünü" tanıttı. Yeni bellek, Low Latency Wide IO'nun kısaltması olan LLW DRAM olarak adlandırılıyor. Bu teknolojinin gerçek zamanlı verilerin işlenmesinde şu anda çoğu mobil cihazda kullanılan LPDDR modüllerinden daha verimli olduğu bildiriliyor.



    Samsung’tan LLW DRAM atağı



    Daha düşük gecikme süresi nedeniyle Samsung, bu özel LLW DRAM türünün oyun ve yapay zeka uygulamaları için mükemmel bir seçim olduğunu iddia ediyor. Samsung LLW DRAM'i geliştirdiğini ilk olarak bu yılın Ocak ayında Tech Day'de duyurmuştu. Şirket ayrıca Ekim ayında HBM3E Shinebolt ve LPDDR5X CAMM2 çözümlerini tanıttığı Memory Tech Day'de LLW hakkında kısaca konuşmuştu.



    Samsung, LLW DRAM ile yapay zeka ve oyunlarda yüksek performansı hedefliyor
    Şimdi ise Samsung, LLW DRAM'in olanaklarını sergileyen bir video paylaştı. Kısa videoda akıllı telefon, dizüstü bilgisayar, oyun konsolu ve XR cihazları olmak üzere bu özellikten faydalanabilecek dört tür cihaz gösteriliyor. Bu videoya bakılırsa, LLW çözümü genellikle bir SoC üzerinde CPU'nun hemen yanında yer alıyor ve bu da "Düşük Gecikme" iddiaları göz önüne alındığında mantıklı. Ancak ilginç bir şekilde video, LLW yongalarının geleneksel DRAM'in yerini almak yerine CPU ile birlikte çalışacağı vurgulanıyor.



    Galaxy S24 serisini pas geçebilir



    Samsung videoda bir akıllı telefon sergilemesine rağmen, bu yeni teknolojinin piyasaya sürülmesine ilişkin herhangi bir zaman aralığı belirtmedi. Veya teknolojinin detaylı özelliklerine de değinilmedi. Öte yandan, yaklaşmakta olan Galaxy S24 serisi bu noktada temel olarak hazır ve gelecek yıl Ocak ayı gibi erken bir tarihte piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S24 Ultra, NBTC sertifikasını aldı: İşte beklenen özellikler



    Yukarıda da dediğimiz gibi LLW modülü SoC’nin hemen yanında gösteriliyor. Yani, SoC'nin bunu içinde barındırması gerekecek. Galaxy S24 serisinin hem Qualcomm hem de Exynos yongalarını kullandığı düşünüldüğünde LLW modülünün bu nesilde olması pek muhtemel durmuyor. Dolayısıyla, kullanıcıların LLW DRAM teknolojisini deneyimlemek için en azından Galaxy S25 serisini beklemeleri gerekebilir.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/11/30/samsung-claims-its-llw-dram-to-be-perfect-for-mobile-ai-processing-and-gaming/







  • Yapay zeka baya işlem harcıyor, ram gpu cpu harici bir bellekte yapay zeka için yapılması zaten olasıydı bence..çoğu firmada hem hız hem düşük enerji harcama için bu yönteme geçecek..

  • çok güzel bilgisayar ya gidip gelip bakıyorum ihtiyacım da var şeytan diyor ki vakıfbank world kartla al faiz ödemeden taksitle ödersin

  • Bunlar tahminen dram o kadar gelişti ve küçük alanda ciddi bir kapasite oluştu ki cpu L3-L4 önbellek gibi kullanacaklar sanırsam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    SoC'nin


    Nasıl yani socu "es o si" diye okuyanlar da mı var?

    soc abi işte. soc. Yani "SoC'un" olmalıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 4 Aralık 2023; 12:4:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.