Şimdi Ara

Samsung ML-2165 Lazer Yazıcı/Vatan Bilgisayar/Samsung Servis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bir süre önce Vatan Bilgisayar Bornova Mağazası'ndan Samsung ML-2165 lazer yazıcı satın aldım. Ofise gelip kurdum ve kağıt üzerinde iz bıraktığını fark ettim. Vatan Bilgisayar'ı aradım ancak servisi aramam gerektiğini söylediler ve Çankaya'daki yetkili servisin numarasını verdiler. Servisi aradım ve aldığım cevap aynen şu şekildeydi; Samsung'un bu serisinde bu sorunla sıkça karşılaştıklarını, sorunun tonerden kaynaklandığını, servise getirmem halinde birkaç gün içerisinde toner değişimi yapılarak geri verileceğini söylediler. Ürünü alalı 15 dakika olduğunu ve fabrika çıkışı bozuk bir ürüne servis vermeyi teklif ettiklerini söylediğimde de, firma politikası gereği iade almadıklarını söylediler ve bir de akılları sıra ağzıma bal çalmak için içindeki demo toner yerine tam dolu toner vereceklerini belirttiler.

    Yazıcıyı kaptığım gibi Vatan Bilgisayar'a gittim. Orada da, sanki ürün kutudan bozuk çıkmamış da ben bozmuşum gibi servise yönlendirdiler ve servis fişi açmaya kalktılar. Sonrasını sorduğumda da dalga geçer gibi 15 gün yasal sürenin olduğunu, bu süre içerisinde muhtemelen yenisi ile değişim yapacaklarını söyleyince bende kayış koptu. Tekrar satış bölümüne gittim ve mağaza müdürü ile görüşmek istediğimi söyledim. Durumu soran personele özet geçtikten 15 dakika sonra satış şefi geldi ve ben ağzımı açmadan, durumu servisten öğrendiğini ve ürünü iade alarak yerine hediye çeki vereceklerini söyledi.

    Burada en önemlisi üretici firma tavrı. Ürün kutudan bozuk çıkmış, üstelik sıkça karşılaşılan bir durum olduğunu kendi ağızları ile söylemişler. Buna rağmen iade ya da değişim firma politikası gereği yokmuş. Yani biz bu ürünü bozuk bozuk satarız, fark edilmezse ne ala, edilirse de ayağımıza getirirsiniz, sıfır ürünü tamir ederiz, sizi bu arada günlerce bekletiriz, sonra geri vermek için tekrar ayağımıza getiririz. Kaç gün beklemişim, bu beklediğim sürede ofiste yazıcı olmadan işleri nasıl görmüşüm benim sorunum tabi. Kaldı ki, ofisteki yazıcı bozuldu da acil lazım olduğu için apar topar gidip aldım.

    Neticede şef işi çözdü. Çözmese idi oradan çıkıp gidip başka bir mağazadan yeni yazıcı alacaktım ve hem Vatan'ı hem Samsung'u dava edecektim. Attığımız taş, kuşu ürkütür mü? Ürkütmez. Ama sesimizi de duyurmamız gerek. Vatan'dan alışveriş yapar mıyım? Evet yaparım. Şef durumu kurtardı. Samsung alır mıyım? Bedava verseler almam, çivi üretse duvarıma çakmam. Ama yaşananların hırsından değil, müşteriye bakış açısından, neyi reva gördüğünden.







  • Bence vatan bilgisayarın servise yönlendirmeden ürünü baştan direk değiştirmesi gerekirdi. Samsungda değişim ve iade yok denmesi de tamamen servisin halt yemesi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.