Şimdi Ara

SAMSUNG NP550P7C Anlık Fps donmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 4-5 ay önce almış olduğum Samsung np550p7c Laptop'ta oyunlarda veyahut yüksek performans gerektiren uygulamalarda anlık fps donmaları yaşıyorum.Bu sorun sadece adaptör takılı iken yapmakta adaptörü çıkardığım zaman herhangi bir donma,fps düşüşü yapmıyor. Bununla ilgili ne yapmam gerek bilgisi olan,önerisi olan lütfen paylaşsın. Çok canımı sıkar oldu bu durum. Servise götürdüm onlarda birşey yapamadı. Nasıl çözeceğime dair hiç bir fikrim yok. Yardımlarınızı bekliyorum. Kullandığım adaptör en yüksek Wolt değerlerine sahip.



  • Kronik sorun diye duymustum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bladeburak

    Kronik sorun diye duymustum

    Pekii bunu servis değişim yapar mı?
  • Ürünün kendi adaptörünü kullanmıyormusunuz ?
  • Orjinal adaptörü 90w ve yetmiyor diyenler vardı kullanıcı konusunda.
    120w deneyen var mı bakın laptopun konusuna:

    http://forum.donanimhaber.com/m_60660112/mpage_12/f_/key_adaptor//tm.htm#64209396

    Kalite olarak dandik olmayan 120w adaptör olarak buna bakılabilir mesela:

    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/xilence--sps-xp-lp120b--120w-evrensel-notebook-adaptoru.aspx?ttype=Details#pt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 13 Kasım 2012; 21:57:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bladeburak

    Ürünün kendi adaptörünü kullanmıyormusunuz ?

    Kendi adaptörünü kullanıyorum. İncelediğimde bundan yüksek değerlere sahip adaptörde yok denemek amaçlı alıcaktım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EPICA

    Orjinal adaptörü 90w ve yetmiyor diyenler vardı kullanıcı konusunda.
    120w deneyen var mı bakın laptopun konusuna:

    http://forum.donanimhaber.com/m_60660112/mpage_12/f_/key_adaptor//tm.htm#64209396

    Kalite olarak dandik olmayan 120w adaptör olarak buna bakılabilir mesela:

    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/xilence--sps-xp-lp120b--120w-evrensel-notebook-adaptoru.aspx?ttype=Details#pt


    Teşekkür ederim ilgin için o konudaki yorum yazan kişiyle aynı sorunu yaşıyoruz. Aslında bunu servisin karşılaması gerek. Servise sorduğumda bana en yüksek adaptörü kullanmış olduğumu söylemişti. Deneyelim dicem ama 100 lira boşu boşuna vermekte istemem. Bu sorunu yaşayıp çözüme ulaşan arkadaşlar var ise inşallah yazarlar.




  • Adaptörün üstünde 100-240V-1.5A(1,5A), 50-60Hz yazıyor. Bu adaptörden yüksek adaptör varmı?
    19V 4.74A (4,74A)
  • Güncel
  • Bu sendeki gt630m olan 17'' modeli adaptör sorunu bunda yoktu kaldıki yeterli adaptör sorunu gt650m olan 15'' modelde vardı bunuda bir arkadaş yaşamıştı kullanana diğer arkadaşlarda bu sorun olmadı hatta sorun olan arkadaş elektrikçide ölçtürmüş ekran kartı adaptörden normal gücü alabiliyor normalde.sendeki gt630 bu bazı markalarda da vardı,sürücüden kaynaklanıyordu olabilir bu başından beri varmı güncelledikten sonramı oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    Bu sendeki gt630m olan 17'' modeli adaptör sorunu bunda yoktu kaldıki yeterli adaptör sorunu gt650m olan 15'' modelde vardı bunuda bir arkadaş yaşamıştı kullanana diğer arkadaşlarda bu sorun olmadı hatta sorun olan arkadaş elektrikçide ölçtürmüş ekran kartı adaptörden normal gücü alabiliyor normalde.sendeki gt630 bu bazı markalarda da vardı,sürücüden kaynaklanıyordu olabilir bu başından beri varmı güncelledikten sonramı oldu.

    Başından beri var hatta bu modeli kullananlarda bu sorundan şikayetçi.http://forum.donanimhaber.com/m_62240765/tm.htm




  • Bu konuda sürücüden kaynaklanıyor deniyor sende en son çıkan sürücüde problem oldumu donanım sürücüyü kabul etmiyor olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    Bu konuda sürücüden kaynaklanıyor deniyor sende en son çıkan sürücüde problem oldumu donanım sürücüyü kabul etmiyor olabilir.

    Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum,herşeyi normal kuruyor herhangi bir problem yok. Genelde ısındığında fps donması yaşanıyor tabii adaptör takılıyken yine. Isındığı halde adaptör fişini çektiğimde yine normale dönüyor ne kadar sıcak olursa olsun. Anlam veremiyorum,servistede zaten klimalı ortamda baktıkları için sorun bulunamıyor. En son ben serviste baya bi kendim oynadım fps donmasını sağladım gösterdim fakat nereden kaynaklı olduğunu bulamadılar. Serviste bunun haricinde yazılımsal veyahut donanımsal bir sorun yok görünüyor.
  • Güncel.
  • Güncel, şu soruna çözüm önerin lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nopan11c

    Güncel, şu soruna çözüm önerin lütfen.

    aynı sorun benim np550p5c laptopumda da var çözüm bulabildiniz mi?
  • np350v5c S0dte , HD7670M , win8 dizüstü bilgisayarımda da sık sık fps donmaları yaşıyorum
  • Kuvvetle muhtemel yazılımsal bir sorun, hatta sorun değil muhtemelen yazılımsal olarak geliştirimiş bir önlem ...

    Notebook unuzun güç profillerinde detay ayarlarına göz atmanızı öneririm.. Otomatik olarak şarj esnasında yahut batarya modunda iken işlemci, ram ve ekran kartı kullanımında yüzdesel olarak limitler koyulabiliyor ve bu kullanıcı profilleri cihazın durumuna göre otomatik aktif oluyor...

    Aklıma gelen şu, şarj modunda oluşabilecek fazla ısının önüne geçilmesi maksatlı işlemci kullanımı sınırlandırılmış olabilir. Bu durum sıradan kullanımlarda pek farkedilmeyebilir ancak direkt işlemci yada grafik kartı gücü gerektiren uygulamalarda direkt farkedilebilir... Bu durum üzerinde durmakta ve ayarları detaylıca incelemekte yarar var... Gerekirse Windows makalelerinde aratın, kullanıcıya arayüzü direkt (denetim masasından)açılmamış olabilir ve registry ayarlarına müdehale etmek dahi gerekebilir...

    Ayrıca bana orjinal adaptörün yetersiz watt değeri sebebiyle oluştuğu gibi bir sebep fevkalede saçma geldi, bunuda belirtmeden geçmeyeyim...


    Kolay gelsin...




  • bu soruna bir çözüm bulabilmiş olan var mı. servis nasıl. götürdüğünüzde yardımcı oluyorlar mı. ben de çok uzun süredir bu sorunla uğraşıyorum. 120 wattlık adaptör de bulamadım deneme amaçlı bakacaktım. servis yardımcı olmayacaksa 1 ay boşuna beklemek istemiyorum. mayıs yapımı benim bilgisayarım. mayıs ve nisan yapımı olanlar da böyle bir sorun olduğunu duymuştum
  • merhabalar, bu soruna çözüm bulabilen var mı. bende aynı sorunu yaşıyorum. mayıs üretimi benim bilgisayarım. bu sorunu sadece mayıs ve nisan üretimi olanların yaşadığını duymuştum. servise bu sorunla götüren var mı. nasıl cevap aldılar. servis süresi uzun olduğu için çözümsüz kalacaksa götürmek de istemiyorum. sadece adaptör takılıyken yaptığı için ya adaptör gücü yetmiyor ya da yüksek voltaj dan dolayı fazla ısındığını düşünüyorum. 120 watt doğru düzgün bir adaptör de bulup denemeyedim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.