Şimdi Ara

Samsung r522-xs08tr

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sadece yakınmak için ve benimle aynı durumda olanlar varmı öğrenmek için açıyorum bu başlığı.
    Samsung resmen rezalet!!!. Alalı 1 sene oldu ilk başlarda vay be diyodum bu paraya bu performans sonra zaman geçtikçe anladımki makine tamamen kalitesiz malzemeden üretilmiş. Kasanın plastiği tam bir dandik leğen plastiği. Elimle kaldırıp taşırken parmaklarım içine giricek gibi hissediyorum çatırdıyor kasa. ekran dandik ötesi ultra ince yapmışlar. Hadi bunlar problem değil dedim makine işlevini yapsın yeter. Ama bir ısınma sorunu vardırki resmen ütü. Al üstünde yumurta kır yenir o derece. Bu Ankara soğuğunda sık sık pencereyi açıyorumki bilgisayar kapanmasın. Bilgisayarı en son ne zmn altına bi kitap koymadan kullandığımı hatırlamıyorum. minumum cpu kullanımında en az 70 derece oluyor. Oyun oynamak zaten imkansız. Şöyleki en düşük kalitedeki oyunlarda bile cpu %100 kullanılıyor ve haliyle sıcaklık 84 85 derecelere varıyor. Ardından tık kapanıyor. Servise gönderdim temizlesinler diye 2 güne veririz dediler 4. günden sonra aramaya başladım 1 haftanın sonunda bi bakalım yapılmışmı dediler sonra yapılmış onayı geldi içerden gittim aldım, vidalarına bile dokunmamışlar. Neyse dedim eve gittim laptop açılmıyor bozuk bi tane batarya takmışlar. Ertesi gün söyledim biz sizin bataryayı değiştirdik bozukmuş o dediler. Yalana bak. İyide dedim bozuk bataryayı ki bi problemi yoktu; neden bozuk bataryayla değiştirdiniz dedim yanlışlık olmuş biz size şimdilik bi batarya verelim sonra sıfırıyla değiştiririz dediler. Neyse mecbur kabul ettim 2 hafta oldu ses seda yok bi ara aradım geldimi diye yok dediler gelmedi. Fazla umursamadım bi ara gelir değiştirirm dedim. Artık son zamanlarda ısnmasından bıktım format atayım dedim benim kayış koptu. Format atarken bilgisayar ısınıp kapanıyordu. Yaklaşık 6 saat uğraşmalarımın sonunda buzdolabının içinde format atmayi başardım. Şimdi en kısa zamanda ısınmayan bi laptop alıcam. Artk performans umrumda değil ısınmasın yeter.

    Merak ediyorum benimle aynı durumda olanlar varmı?







  • hocam bende aynı bilgisayarı 1 yıldır kullanıyorum, w,a,s,d tuşlarında biraz ısınma olduğu doğru ancak hiç bilgisayar ısıdan dolayı kendini resetlemedi. ben ekstradan bilgisayarın altına soğutuculu tabla aldım ve onla kullanıyorum, fifa, pes, medal of honor, call of duty gibi bir sürü oyunu takılma olmadan oynayabiliyorum. Ayrıca geçenlerde 2 yaşındaki oğlum elindeki sert bir cisimden yapılmış uçağını tüm gücüyle bilgisayara çarptı ancak ne dış kasada nede monitörde bir hasar oluşmadı. Açıkcası ben bilgisayardan fazlasıyla memnunum. Hani derlerya elektronik biraz şans işi diye sanırım siz burada şanssız olan kısımda yer almışsınız. Anlattıklarınızı yaşamış olsaydım bilgisayarı bir samsung bayinin camından içeri kafalarına atardım :)
  • Hocam siz şanslıymışsınız umarım böyle kullanmaya devam edersiniz. Ben bıktım artık bu bilgisayardan resmen teneke parçası, hatta o bile değil plastik parçası.
  • hocam ankara'da hangi servis bu?
  • ankara bahçelievler
  • Aynı laptop 1,5 yıldır bende de var ve anlatılarnların hiçbirini yaşamadım, kasa diyorsun hiç incelemleri izlemedin mi kayet sağlam kasaya sahip ayrıca çok da şık, şuanda tek şikayetim var yeni format atmama rağmen biraz geç açılıyor gibi onunda yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu araştıracağım...
  • Sorun yaşamadıysanız güzel ama makine gayet dandik malzemeden yapılmış hadi o da problem değil rezalet bir termal designi var. Yabancı ve türk sitelerde biraz araştırırsan termal designden yakınan bir çok insanı bulabilirsiniz. Şikayetimvar sitesinede bakabilrisiniz. Umarım böyle şikayetler yaşmazsınız. Bu arada kasa gerçekten hiç sağlam değil yanılıyorsunuz.
  • Valla tabi tecrübeye saygımız sonsuz. Bende 2009 yazından beri bu bahsi geçen makinayı kullanıyorum. Şu ana kadar 1 kere keyfe keder bir format gördü, işletim sistemini değiştirme amaçlı. Hala çok memnun olduğumu belirtmeden edemeyeceğim. Oyunlar olsun, çeşitli fotoğraf işleme yazılımları olsun henüz beni hiç üzmedi. Oynadığım oyunlar arasında Pes2011, WoW, SC2 gibi isimler mevcut.

    Kasa konusuna gelince... O konuda ki tek şikayetim ilk geldiğinde touchpad'in sol tarafında bulunan büyük turuncu sticker'ın ucu çok hafif kalktı ve beni rahatsız ediyor. Kasadan ayırmaya çalışırsam çirkin bir şekilde lekeler vs. kalacağından çekindiğim için hala o şekilde duruyor. Onun dışında kasa ile de bir sorunum yok. @Tanergedik'e elektronik aletlerin biraz şans olduğu konusunda katılıyorum.
  • 1,5 senedir r522 kullanıyorum,ekran kalitesini malesef hiç beğenmiyorum.forumun renkleri bile garip bir sarı.led ekran diye aldık ama meğer led aydınlatmaymış belki renklerin kalitesizliği bu yüzdendir.son zamanlarda pil problemi yaşıyorum bi ara servise vericem bakalım garantiden değiştirecekler mi.ısınma bende de var ama hiç bu yüzden kapanmadı.sadece bikaç kere yazın fazla ısınmaktan bariz bir yavaşlama oldu ama kapandığını hatırlamıyorum.
    arkadaşın dediğine bende katılıyorum,elektronik gerçekten şans işi.
  • 1.5 sene oldu bende kullanmaya başlayalı. Aldığımda Windows7 kurmuştum hala aynı sistemi kullanıyorum. Format yüzü görmedi maşallah. Isınma olayı da çok fazla değil bence. Arkadaşın bir Toshibası vardı. El değmiyordu. Allaha şükür öyle bir ısınma yok samsungumda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gewa

    1,5 senedir r522 kullanıyorum,ekran kalitesini malesef hiç beğenmiyorum.forumun renkleri bile garip bir sarı.led ekran diye aldık ama meğer led aydınlatmaymış belki renklerin kalitesizliği bu yüzdendir.son zamanlarda pil problemi yaşıyorum bi ara servise vericem bakalım garantiden değiştirecekler mi.ısınma bende de var ama hiç bu yüzden kapanmadı.sadece bikaç kere yazın fazla ısınmaktan bariz bir yavaşlama oldu ama kapandığını hatırlamıyorum.
    arkadaşın dediğine bende katılıyorum,elektronik gerçekten şans işi.


    Ati CCC ayarlarını kurcaladınız mı acaba hiç renk için?
  • 1,5 senedir kullanıyorum
    şimdiye kadar sadece 1 kez formatlandı o da win 7 kurarken
    halen daha piyasadaki sıfır notebooklardan daha performanslı diyebilirim ne ısınma sıkıntısı ne de kasa ile ilgili bir problem yaşadım oyun deseniz bunu aldığımdan beri evdeki desktop ta oyun dahi oynmadım kısacası son derece memnunum tek sıkıntım everest ile kontrol ettiğim zaman pilin %27 sinin artık kullanılamadığı yönünde ama geçen 1.5 seneden sonra çoğu zaman hiç kapanmayan bir notebook içinde o da sorun değil diye düşünüyorum halen daha hd film izlerken pili 1saat 45 dk kadar dayanıyor.

    kısacası memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peerless


    quote:

    Orijinalden alıntı: gewa

    1,5 senedir r522 kullanıyorum,ekran kalitesini malesef hiç beğenmiyorum.forumun renkleri bile garip bir sarı.led ekran diye aldık ama meğer led aydınlatmaymış belki renklerin kalitesizliği bu yüzdendir.son zamanlarda pil problemi yaşıyorum bi ara servise vericem bakalım garantiden değiştirecekler mi.ısınma bende de var ama hiç bu yüzden kapanmadı.sadece bikaç kere yazın fazla ısınmaktan bariz bir yavaşlama oldu ama kapandığını hatırlamıyorum.
    arkadaşın dediğine bende katılıyorum,elektronik gerçekten şans işi.


    Ati CCC ayarlarını kurcaladınız mı acaba hiç renk için?


    evet biraz kurcaladım ama pek tatminkar bir sonuç elde edemedim.everest'ten baktığımda monitörün samsung değilde başka bir marka olduğunu gördüm (şimdi markayı hatırlamıyorum) belki bu yüzden olabilir.sonuçta ekran kartından değilde monitör kalitesizliğinden sanırım böyle.




  • everestten açınca şöyle bir marka çıkıyor:

    http://img826.imageshack.us/i/clipboard01wz.jpg/
  • Dh açık konumdayken CCC'den doygunluk ayarları ile oynayın biraz fark edecektir.Sayfanın turuncu kısımlarından anlarsınız değişimi.130-150 gibi bir değere getirin bakalım sizi tatmin edecek mi
  • teşekkürler daha iyi tabii ki fakat tam rengi bir türlü tutmuyor daha önceden de baya bi uğraşmıştım hatta gama ayarları falanda yaptım ama sadece mış gibi oluyor gerçeği olmuyor malesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.