Şimdi Ara

Samsung S8'den Huawei Mate 20 Lite'a Geçiş Deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar belki bu tarz bir değişim yapmanız gerekirse diye kendi deneyimimi size aktarmaya çalışacağım.

    S8'im çalındığı için yeni bir telefon almak zorunda kaldım ve amiral gemileri 5k+ olduğu için orta segmentte iddaalı bir telefon almak istedim. Bu segmentte alınabilecek mantıklı telefonlar Xiaomi Mi 8 Lite - Huawei Mate 20 Lite - Xiaomi Redmi Note 7 olduğunu düşünüyorum. Son zamanlarda Samsung A50'de bu telefon fiyatlarına indi bu telefonda olabilir ekrandan parmak izi okuyucusu falan var ama gördüğüm videolarda parmak izi okuyucusunun çok yavaş çalıştığını farkettim bunu bir dipnot olarak eklemek istiyorum.

    Performans olarak bu telefonlardan beklendim Xiaomi Redmi Note 7 > Samsung A50 > Mi 8 Lite > Mate 20 Lite

    Bu sıralamayı antutu puanlarını dikkate alarak söylütorum.

    Mate 20 Lite almamın nedeni çevremde kullanan insanlar vardı ve deneyimlerini gördüm güneş ışığında kamerası güzel çekiyor fakat s8'den biraz geri kaldığını açıkça söyleyebilirim. Ön kamerası asıl beni şaşırtan taraf oldu. Çift ön kamerası var ve S8 kadar belki bir tık iyi çektiğini söyleyeceğim.

    Masada duruşu bence diğer karşılaştırdığım telefonlardan güzel duruyor bir amiral gemisi gibi bir duruşu var telefonun arkası cam ve bende mavi modeli var gerçekten güzel bir tasarımı olduğunu söyleyebilirim.

    Müzik kalitesine gelicek olursak kulaklık performası s8'e göre baya zayıf daha az ses veriyor ve sesin kalitesi biraz daha kötü ama berbat değil ayrıca kutu içinden çıkan kulaklık 8 sene önce nokia telefonlardan çıkan kulaklıklar gibi.
    Hoparlör'ü de baya kötü bir performans veriyor s8'den daha HD bir ses çıkıyordu.

    Samsung'un aksine Led bir ekran kullanıyor ve always on kullanamıyorsunuz.
    Samsung'u tek geçtiği nokta batarya performansı. Ben S8'i kullanırken sabah 6 da telefonu fişten çekip 4 saatlik ekran süresi sonrasında akşam 8-9 aralığında şarjım bitiyordu ama Mate 20 Lite'da aynı şekilde akşam 8-9 aralığında 4-5 saatlik ekran süresinde %50-55 sarjım kalmış oluyor (oyun oynamama rağmen)

    Bu arada 1.5 yılda S8'de toplam 3-4 kasma takılma görmüşken Huawei'de hergün bir donma kasma ile karşılaşıyorum ve açıkcası biraz sinirimi bozuyor donma kasma görmemeyi umuyordum en azından 1 sene boyunca.

    Ekran kalitesi bence sınıfına göre güzel canlı ve güzel renkler veriyor fakat tabiki de s8'in 2K'lık ekranı daha iyi ama günün sonunda sizi mutsuz etmiyor bence yeterli bir ekran kalitesi var.

    Benim düşüncelerim bu kadar bu telefon yerine Mi 8 Lite'da alınabilir bir tık daha iyi işlemcisi var fakat 3.5mm kulaklık girişi yok daha yakın bir telefon olarak Redmi Note 7 Pro olabilir bu telefon da kulaklık girişide var fakat ben görselliği biraz daha güzel olduğu için Mate 20 Lite aldım.


    Not: Huawei hakkında bu aralarda çok fazla bilgi kirliliği dolaşıyor. Olayları ilk günden beri takip ediyorum ve bu telefonun alınmasına engel bir durum yok. Youtube - Google Play store çalışıyor ve hiçbir zaman çalışmama gibi bir durumu olmayacak. Android Pie güncellemesini yakın zamanda alıcak ve zaten Android 10 güncelleştirmesini almasını beklemiyorum alırsa bana da süpriz olur zaten orta seviye telefonlara fazla yazılım güncellemesi vermiyorlar. Gönül rahatlığıyla bu ve diğer Huawei modelleri alınabilir asıl sorun bundan sonra çıkacak telefonlarda olucak ve benim düşüncem Amerika'da yaptığı yaptırımları geri çekeceğini düşünüyorum çünkü burda bir lose-lose durumu oluştu hem Çin hem Amerika para kaybediyor.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.