Şimdi Ara

Samsung, Tizen işletim sisteminin 2024 sürümünü duyurdu: Yeni neler sunuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, Tizen işletim sisteminin 2024 sürümünü duyurdu: Yeni neler sunuyor?
    Samsung CES 2024'te yeni televizyonlarıyla beraber Tizen işletim sisteminin yeni sürümünü de duyurdu. Yeni işletim sistemi, Samsung'un akıllı telefonları ve şirketin diğer ekosistem ürünleri ve hizmetleriyle daha iyi entegrasyon da dahil olmak üzere birçok yeni özellik getiriyor.



    Yeni Tizen OS, daha önceki sürüm gibi SmartThings Hub ve Matter desteğine sahip. Bu sayede uyumlu akıllı ev cihazlarını  TV'den kontrol etmeye olanak tanıyor. Tizen OS 2024'ün tüm yeni özelliklerine bir göz atalım.



    Gelişmiş yapay zeka ve Samsung ürünlerine entegrasyon



    Samsung'un bu seneki yeni TV serisinde yer alan Tizen işletim sisteminin 2024 sürümü birçok yeni özellik ve güncellenmiş bir kullanıcı arayüzü tasarımı getiriyor. Samsung Hesap Kimliği entegrasyonu sayesinde her aile üyesine kişiselleştirilmiş içerik sunarak odağı içeriğin kendisine getiriyor. Her üyenin izlediklerini ve içerik tercihlerini hatırlayarak beğenebilecekleri benzer içerikleri önermek için kullanabiliyor.



    Şirketin ücretsiz ve reklam destekli video akışı hizmeti olan Samsung TV Plus'nin güncellenmiş sürümü yeni bir kullanıcı arayüzüne kavuşuyor. Mevcut ve en popüler içeriklere genel bakış, eklenen kategoriler ve iyileştirilmiş içerik keşfi sunan yeni bir ana ekran ile geliyor.



    Samsung ayrıca 'Samsung Gaming Hub için Tasarlandı' ortak aksesuar sertifikasyon programını da duyurdu. Bu yeni sertifikaya sahip aksesuarlar, Samsung'un Samsung Gaming Hub özelliğine sahip akıllı TV'leri ve akıllı monitörleriyle performans, kalite ve güvenilirlik açısından test ediliyor. 



    Yeni oyun özellikleri arasında oto düşük gecikme modu, değişken yenileme hızı, çözünürlük vs gibi oyunla ilgili çeşitli ölçümleri kullanışlı bir alanda görüntüleyebilen Game Bar 4.0 yer alıyor. Game Bar 4.0'ın AI Auto Setting özelliği ayrıca bir oyun türünü otomatik olarak algılayarak görüntü kalitesini buna göre ayarlayabiliyor. Oyundaki bir mini haritayı tespit edip farklı bir konuma taşıyabiliyor. 



    Samsung Daily+ aracılığıyla Tizen'in yeni sürümü, Samsung Health ile daha iyi entegrasyon sağlayarak daha fazla fitness içeriği ve egzersiz takibi sunuyor. Antrenman Takipçisi, kullanıcının Galaxy Watch'ından kalp atış hızı ve antrenman süresi dahil olmak üzere canlı egzersiz verilerini TV'de görüntüleyebiliyor. Veriler, oynatılan videonun üzerinde görüntülenerek kullanıcıların eğlenmesini ve bilgilendirilmesini sağlıyor. Samsung ayrıca FlexIt (canlı bire bir antrenman seansları), F45 (HIIT antrenmanları ve sağlıklı yaşam mücadeleleri) ve TechnoGym'den (fitness ve sağlıklı yaşam videoları) yüksek kaliteli egzersiz videolarını da ekliyor.



    Dr.Tail entegrasyonu, kullanıcıların evcil hayvanları için veterinerlerden gerçek zamanlı video danışmanlığı hizmeti almasını sağlıyor.



    Mobile Smart Connect, Samsung'un yeni TV'lerindeki uygulamaları ve hizmetleri akıllı telefonları kullanarak kontrol etmeyi sağlayan bir özellik. SmartThings Mobil Eklentisi, telefonu özelleştirilebilir bir uzaktan kumandaya dönüştürüyor, hatta telefonun, dokunmatik ekran tabanlı bir kablosuz oyun kumandası olarak kullanılmasına da olanak tanıyor.



    Vibrary, Ambiyans Modu açıldığında kullanıcının en sevdiği sanatçısının resimlerini yüksek kalitede görüntüleyen yeni bir özellik. Ayrıca kullanıcılar telefonlarındaki resim ve videoları TV'de yayınlayabiliyor. 360 Ses de yeni Tizen sürümünde yer alıyor. Bu özellik, uyumlu bir Samsung Galaxy Buds aracılığıyla destekleyen bir oyun, müzik veya video oynatıldığında uzamsal ses sağlıyor.



    Ayrıca Bkz.Samsung, 2024 TV serisini tanıttı: OLED TV’lerde parlama sorunu bitti



    Ayrıca Samsung yeni TV'lerine üç yeni erişilebilirlik özelliği getiriyor: Ses Altyazısı, Relumino Birlikte Modu ve Engelsiz Uzaktan Kumanda. Ses Altyazısı, yerleşik altyazıları okumak ve bunları gerçek zamanlı olarak okumak için yapay zeka ve OCR'yi kullanan dünyanın ilk akıllı TV özelliği. Relumino Together Modu, görme sorunu olan kişilerin içerik izlemesine olanak tanıyor. Ekrandaki öğelerin kenarlarını ana hatlarıyla çizip renkleri dengeleyerek normal içerikle yan yana görüntü oluşturabiliyor. Böylelikle görme sorunu olan kişiler ve aile üyeleri için aynı anda izleme olanağı sunuyor.



    Tizen OS 2024, The Frame TV'de (ve diğer benzer yaşam tarzı TV'lerinde), sanat eserleri görüntülenirken değişken yenileme hızı sunarak enerjiyi tüketimini %10 azaltmaya yardımcı oluyor. Q-Symphony'nin 2024 sürümü, bir Samsung TV'nin birden fazla kablosuz hoparlörle eşleştirilmesine olanak tanıyor. Teknolojinin önceki sürümü yalnızca bir soundbarın TV ile eşleştirilmesine izin veriyordu. Birçok yeni özellik getiren Tizen'in yeni sürümünün eski televizyonlara çıkıp çıkmayacağı ise henüz belli değil.



     




    Kaynak:https://www.sammobile.com/news/tizen-os-2024-features-integration-ai-samsung-tv/







  • Tizen TV'ler için de LG'dekinin benzeri mouse olarak kullanılabilen bir kumanda lazım. En büyük eksiklik hala yön tuşları ile navigasyon sağlamak

    ve masaüstü kısmı bence. Ayar yapmak da kullanışlı değil. Onun dışında ben uygulamaların falan çalışma akıcılığını beğeniyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 9 Ocak 2024; 10:10:16 >
  • Google TV nin yanında berbat bir işletim sistemi. Uygulama yok olanlar hatalı güncelleme yok.. HDMI dan bağlanan çözümler pratik gelmiyorsa Google ile anlaşan Philips gibi markalar daha mantıklı

  • Uygulama mağazası yetersiz, kötü bir OS. TV'yi alınca istemeden maruz kalınıyor maalesef.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hem samsung, hem lg tv kullandım. Görüntü kalitesi isteyen lg ye gitsin. Diğer herşey samsungda. Samsung Os dahil.

  • Daha yeni q80c aldım arkadaşlar bu tvlere tizen güncellemesi geliyor mu mesajla tizen 7 den 8 e güncelliyor mu otomatik?

  • Google TV ve Tizen olan iki TV kullanıyorum evde. Tizen olan giriş seviyesi 7-8K'lık bir cihaz. Google TV 30K civarı. Kağıt üstünde google olanın işlemcisi daha güçlü ve ikisi de 4K. Ama Tizen akıcılık yönünden belki 3 kat daha hızlı. Google kadar uygulama desteği yok evet ama olan uygulamalar benim için yeterli. Büyük medya uygulamalarının hepsi var ve Samsung telefonum ile çok daha uyumlu ve hızlı çalışıyor. Tizen'e uyuz oluyordum ama kullanınca seriliğini inanılmaz sevdi. Google TV iyi güzel ama hantal kalıyor. Android'in 4.4.2 zamanları gibi. Ya da üreticiler donanımı artırması lazım bir yerde bir sorun var.

  • İstiklalFMK kullanıcısına yanıt

    Zamanında Nokia nin gelistirip yarıyılda bırakıp Windowsa geçmişti, çok daha hızlı olmasının sebebi bu, ios abrakip olmaktı,


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstiklalFMK kullanıcısına yanıt

    Bunu ben de farkettim, özellikle 2023 Samsung'larda yağ gibi çalışıyor. Stremio'dan 75GB yüksek bitrate hdr bluray açıyorum, stream olarak izlerken banamısın demiyor.


    Tek sıkıntı dediğim gibi arayüzü ve navigasyon rahat değil. Yoksa Android'den kat kat verimli bir işletim sistemi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 9 Ocak 2024; 21:19:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygulama olarak yetersiz. Uygulama olmadıktan sonra istersen yağ gibi aksın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.